„Хитман е трилогија“ во која ќе има повеќе од 20 мапи од Хитман 3

„Хитман е трилогија“ во која ќе има повеќе од 20 мапи од Хитман 3

Io Interactive работи на завршните делови на експанзискиот додаток на Хитман 2, но студиото веќе истражува во следното: тоа е, Хитман 3 и нешто сосема ново. Во новиот документарен филм за историјата на сериите Хитман, Ио задева што ќе се случи следно за студиото.

Третиот натпревар на Хитман е барем во фазите на планирање, а Ио рече дека „може“ да оди епизодично, како што направи Хитман 2016 година. Според извршниот директор Ио Хакан Абрак, „Хитман е трилогија“, а „светот на убивање“ кој силно се продава ќе заврши како единствена игра која вклучува повеќе од 20 локации “од Париз на Хитман 1 до последната локација на Хитман 3”

Во едно интервју минатата година, програмерите рекоа дека можноста Хитман 1, 2 и 3 (и потенцијално 4) ќе бидат во ист клиент, така што планот беше таму некое време – но ова е близу колку што добивме официјално соопштение. .

Во документарецот NoClip, Абрак рече: „Ние сме сè уште многу независни, бараме иднина со нови работи, потенцијално нови IP-адреси, за кои можеби работиме. Ние направивме четири оригинални IP-адреси од самиот почеток. Ние секогаш работиме и создаваме карактер и овој свет и што не. Ова е дел од нашата ДНК, и не можам да дочекам да донесам и нови работи, освен тоа што Хитман ќе го зголеми во светот. “

Додека Абрак е малку жива ограда во понудата, не постои неизвесност никаде на друго место во овој документарен филм, бидејќи „мнозинството“ од главните студија на Ио во Копенхаген работат на тајниот нов проект.

Релевантните битови можете да ги слушнете во видеото погоре, во 34:25 часот за информации за новиот Хитман или ознаката 36:54 за оригиналната игра. (Но, дајте го целиот часовник, бидејќи документарецот Ноклип секогаш вреди да се гледа.)

Иако новата IP адреса е секогаш интересна, има малку горчливост на фактот дека следната игра Io можеби не претставува заживување на борците за слобода – особено по години надразнување и јајце-јајца што се однесуваат на стрелецот од 2003 година во стрелецот од 2003 година во неодамнешната титула Хитман.

ИНФО