Хитрини со база на армијата: Совети и трикови за градење на најдобра база

Idle Army Base Cheats: Petunjuk Tip & Trik Untuk Membangun Pangkalan Terbaik

За да се подготвите за сите форми на конфликт, вие сте распоредени во новоизградената воена база. Време е да ги обучиме сите пристигнати трупи Воената база е невработена, нова игра без работа со воен талент.

Возувајте ги војниците со тоа што ќе ги водат низ полигон за обука, вежбаат огнено оружје во рамките на градското војување и возете воени возила низ полињата. Започнете од нула и искачете се на врвот и станете најдобра база за воена обука!

Во нашите совети и трикови за армијата на армијата, ќе разговараме за основите за започнување на вашата база и за максимизирање на профитот за да можете побргу да ги подобрите и отворите новите капацитети. Да започнеме со Седиштето на Армијата на измамници е невработено, совети и трикови за стратегиите за изградба на најдобра база!

Добредојдовте во вашата база на армијата!

База на армија само што ве фрла директно во игра, без кој било вид вовед или упатство, така што ќе можете да летате во текот на првите неколку часови од играта. За да започнете, ќе разговарате за почетните капацитети и за тоа што треба да знаете.

Кога за прв пат започнете, вашата база ќе биде многу неплодна, освен за еден спортски камп. Ако се движите на долниот лев дел од основата, ќе видите влез и автобуска станица. Автобуската станица периодично ќе носи луѓе кои се подготвени да вежбаат, тогаш ќе одат до влезната порта.

Влезната порта е потребно време да се процесира секоја личност. Откако лицето ќе биде преработено, тие ќе се преселат во еден од обуките во базата. Бидејќи имате само камп за обука, тоа е местото каде што ќе вежбаат.

Како и другите, војниците ќе треба време да вежбаат. Откако ќе завршат, конечно ќе ги платите вашите заработени монети. Оваа игра започнува релативно бавно затоа што навистина имате само еден начин да заработите, но постепено се подобрува како напредувате.

Ажурирајте го дворот за обука прво!

Како што споменавме, оваа игра започнува со работните дворови. Војниците ќе дојдат тука да учествуваат во физичко уредување за да ја зголемат својата сила и издржливост. Ова е вашиот прв објект за правење пари, и затоа треба да продолжите да го користите некое време.

Постојат четири начини на кои можете да го подобрите тренингот во дворот: вредности за обука, брзина на обука, капацитет и големина на редицата. Вредноста на обуката го зголемува бројот на монети што добивате секој пат кога еден војник ќе заврши со обука. Тековната вредност можете да ја видите во статистиката на дворот за вежбање.

Брзината на обуката одредува колку време ќе биде потребно за еден војник да заврши целосен тренинг. Започнува за една целосна минута, но секое зголемување ќе се исклучи за неколку секунди. Колку побрзо влегува и излегува војник, толку повеќе пари ќе заработиш.

Последните две подобрувања се сосема јасни – капацитетот одредува колку војници можат да бидат обучени одеднаш, а големината на редот покажува колку војници можат да се редат.

Подготовки за вооружени армии: Совети и трикови за градење на најдобра база 1

Ажурирајте ги сите категории за да ги зголемите множителите на бонуси!

Секој објект има ниво поврзано со развојната лента. Секој пат кога ќе зголемите кој било фактор на објектот, нивото на објектот ќе се зголеми за 1, а ќе се пополни и лентата за напредок. Кога лентата за напредок целосно ќе се наполни, мултипликаторот за бонус на објектот ќе се зголеми.

Може да го видите моменталниот мултипликатор за бонус на објектот со гледање на x под нивото. Овој мултиплеер е додаден на вредноста на обуката на вашиот објект, што на крајот значи повеќе парички. Овој мултипликатор е активен само за вашиот објект за обука, само така знаете.

Гледајте ја вашата патека за да видите каде треба да се подобрите!

Откако ќе инвестирате неколку надградби на влезната порта, автобус и Вежба страница, можете да започнете со проверка на вашата база за да видите што треба да се направи. Како пример, ако видите дека вашата влезна линија е предолга, можеби ќе можете да престанете да инвестирате во надградба на автобуси и да зголемувате повеќе влезни порти.

Спротивно на тоа, ако имате голем број луѓе кои чекаат на камп за обука, а не на влезната порта, можеби ќе треба да ја зголемите фреквенцијата на вашиот автобус за да добиете повеќе војници. Сè е за балансирање на вашата инвестиција за да видите кои делови од вашата база треба да се подобрат.

Подготовки за бази на армијата: Совети и трикови за градење на најдобра база 2

Рекламите можат да ги забрзаат работите!

За разлика од повеќето други бесплатни игри во мирување, „Бадник армија“ ви дава можност да гледате кратки реклами за да ги удвоите приходите од игри. Ние го мразиме рекламирањето, знаеме и вие, но ако сакате да одите на кое било место на оваа игра, препорачуваме да го гледате ова.

Почетокот на базата во мирување беше многу бавен, бидејќи скапиот пораст стана доста брз, и беа потребни неколку часа само за да се зголеми Полето за обука на пристојна сума. Ако сакате да ја активирате вашата база со многу побрза брзина, гледањето реклами е скоро задолжително.

Исто така, постојат специјални настани што се случуваат повремено и ќе бидете известени со обоено јазиче што се појавува во горниот десен агол на екранот. Исто така, ќе ве замоли да гледате реклами, но тие ќе ви дадат привремени бонуси, како што се удвојување на приходот, побрзо време за обука и слично.

Користете ја вашата епска starвезда мудро!

Постојат специјални starвездени валути кои во моментов можат да се добијат само преку трошење вистински пари. За жал, за разлика од другите игри без работа, „Безделна армија“ нема никакви опции „престиж“ што ви овозможуваат да го ресетирате вашиот напредок во замена за специјални валути.

Така, епските starsвезди се многу вредни ако одлучите да потрошите вистински пари за тоа. Епските starsвезди можат да бидат потрошени на епски надградби што се именувани правилно, достапни со копчето со стрелка нагоре во долниот лев агол на екранот. Епското ажурирање се фокусира на подобрување на еден аспект на вашата база, како што се време за обука, резултати од тренинзи и сл. Ова ажурирање е многу добро бидејќи влијае на СИТЕ објекти!

Епското ажурирање како што се очекуваше е целосно трајно, така што секогаш ќе имате бонус за кој било фактор од основата што ќе одлучите да ја надградите. Сè е одлично, затоа немојте да размислувате премногу тешко за тоа ажурирање што сакате.

Подготовки за бази на армијата: Совети и трикови за градење на најдобра база 3

Обидете се да оставите што е можно повеќе игри отворени!

Сега има бубачка со игра каде што сите војници што се наоѓаат во вашиот шатор одеднаш ќе исчезнат. Ако играта мора да биде целосно вчитана откако ќе вклучите апликации или ќе го исклучите телефонот, оваа грешка ќе ја видите доста често.

Ова не значи дека ќе изгубите многу пари – вашата армија ќе продолжи да произведува монети за вас како и обично, само кога ќе се вратите во игра треба да почекате некое време за вашата база да стане и повторно да трча.

Значи, многу е корисно да ја пуштите играта да работи во позадина додека работите други работи. Вашите војници ќе продолжат да заработуваат пари за вас и не треба да се грижите дека ќе изгубите сè.

Сето тоа е за бескорисна армија база! Ако имате други совети или трикови за споделување, известете ги во коментарите подолу!