Хром ќе ви овозможи да изберете помеѓу локално чување лозинки или да ги синхронизирате со вашата сметка

Chrome akan memungkinkan Anda memilih antara menyimpan kata sandi secara lokal atau menyinkronkannya dengan akun Anda 1

Google ќе ја спроведе можноста да им даде на корисниците на Chrome опција за локално складирање на некои ваши лозинки, додека други можат да ги синхронизираат со вашата сметка на Google.

Ова значи дека ако сакате локално да ги чувате лозинките на веб-страницата на мобилен уред, можете, додека останатите, како HBO, автоматски синхронизиран. Една нова работа ќе дојде во идните ажурирања на прелистувачот.

И ако неодамна објави нова верзија 79 за заштита од кражба лозинка, или како ќе гарантирате преземање, ќе добиеме важно ажурирање што ќе ни овозможи да избереме кои лозинки не сакаат да се синхронизираат или само да се чуваат локално на нашиот мобилен телефон.

Ова е познато благодарение на новите натписи и натписите за грешки на Chromium кои ги прикажуваат инвеститорот работи на различни интерфејси и API за зачувување на лозинки преку Chrome и на локално и преку сметки на Google.

Овој проект е наречен како “Лозинка за путер”. Преку линиите напишани на влезот, можете да откриете кои марки и брендови не се дизајнирани, но тоа ќе ви овозможи да изберете помеѓу локалното складирање или пренасочување директно на сметката за да ги синхронизирате сите уреди каде што влегуваме.

И уште не спроведете ја оваа функција во претходно поставената верзија на ChromeНие мора да имаме малку трпеливост да ги знаеме од прва рака искуствата што ќе се појават кога ќе можеме да ги испробаме. Интересен предлог наречен Butter за лозинки и сигурно ќе биде корисен за многу луѓе кои сакаат да остават одредени лозинки локално и да не се синхронизираат со други уреди. Сега е време да почекаме нешто друго.