Хуами да го победи Епл; лансира часовници Гаунлет со поголема густина …

Huami para vencer Apple; lanza relojes Gauntlet con una mayor densidad de píxeles 1

Хуами да го победи Епл; Ги лансира часовниците за Готлет со поголема густина на пиксели 1
Хуами да го победи Епл; Ги лансира часовниците за Готлет со поголема густина на пиксели 1

Хуами доаѓа со својата нова колекција паметни часовници и ќе послужи како ракавица за часовниците на „Епл“. Часовниците „Хуами“ ќе имаат подобра резолуција и пониска цена од онаа на часовниците на „Епл“, затоа е понудената ситуација за корисниците.

Потпретседателот на Хуами потврди за Веибо дека претстојниот смарт часовник ќе има поголема густина на пиксели на екранот од 341 PPI и подобра резолуција од часовниците на Apple кои имаат 326 PPI. Паметните часовници исто така ќе имаат шема на бои многу слична на оние на Apple.

Хуами исто така ќе вклучува различни карактеристики за да го направи посоодветен и попривлечен, вклучените карактеристики исто така ќе го направат часовникот полесен за носење. Часовникот Хуами сигурно ќе ја докаже својата вредност и ќе воведе свет надвор од iOS и Android. Новите паметни часовници ќе бидат вклучени во линијата Хуами Бип и би можеле да бидат откриени во рок од 20 август.

Хуами е бренд со седиште во Кина и стана познат по својата серија паметни часовници Амажфит. Оваа линија на марката веќе е прилично ветувачка по толку ниска цена и паметните часовници се споредуваат и со Apple.Thus, серијата за паметни часовници Huami што ќе биде лансирана наскоро е во разговори во моментот. Сепак, треба да чекаме и да видиме што нуди следната линија на Бип.