Целосен преглед: БЕСПЛАТНИ СТРАНИЦИ Грешка во Windows 10

TINJAUAN LENGKAP: TIDAK ADA PAGES TERSEDIA kesalahan dalam Windows 10 1

 • БЕСПЛАТНИ СТРАНИЦИ ДОГОВОРИ Грешките може да бидат предизвикани од некомпатибилен хардвер или софтвер, затоа се препорачува редовно да се прави Windows Update за да се избегнат евентуални проблеми со хардверот или софтверот.
 • Ако инсталиравте нов хардвер пред да се појави грешката ДОГОВОРНИ ДЕЈНОСТ, не заборавајте да го отстраните или замените и проверете дали проблемот е решен.
 • Како можете да ги поправите грешките во BSoD? Едноставно отворете го делот за решавање проблеми на BSoD и ќе најдете многу решенија во него.
 • Не грижете се премногу кога ги исполнувате грешките во Windows 10 Ние подготвивме центар за грешка во Windows 10 полн со упатства и решенија за вас.

Постојат сите видови на компјутерски грешки, а некои од нив можат да спречат правилно функционирање на вашите омилени апликации. Одредени грешки можат да ја оштетат вашата апликација, но синиот екран на грешки во смртта ќе го замрзне Windows 10 и ќе го рестартира вашиот компјутер.

Ова е нормално однесување за оваа грешка затоа што тие го рестартираат вашиот компјутер за да избегнат евентуално оштетување на вашиот компјутер.

Секоја грешка во BSoD доаѓа со својот единствен код, но најчеста кај повеќето грешки е што тие се предизвикани од софтверски проблеми или во најлош случај, хардверски проблеми. Бидејќи овој вид на грешка може да биде многу досаден и сериозен, денес ние ќе ви покажеме како да ги надминете грешките на БСО БЕЗ ДОСТАПНИ СТРАНИЦИ.

Како да поправам БЕСПЛАТНИ грешки во грешки во врска со достапноста во Windows 10?

 1. Осигурете се дека Windows 10 и вашите возачи се ажурирани
 2. Стартувај ја смената за решавање проблеми на BSOD
 3. Извршете скенирање SFC
 4. Стартувај ДИСМ
 5. Проверете го хард дискот
 6. Проверете дали има софтвер што има проблеми
 7. Користете го System Restore / Reset Windows 10
 8. Проверете го вашиот хардвер

Чекори за да се поправат грешките БЕСПЛАТНИ СТРАНИЦИ

Решение 1 – Осигурете се дека Windows 10 и вашите возачи се ажурирани

За да го чувате Windows 10 безбеден и стабилен, многу е важно да ги преземете и инсталирате најновите ажурирања. Ова ажурирање нуди многу подобрувања во работењето, нови функции, како и многу подобрувања поврзани со хардверот и софтверот.

Бидејќи НЕ СЕ ДОСТАПНИ СТРАНИЦИ кои можат да бидат предизвикани од некомпатибилен хардвер или софтвер, се препорачува редовно да го правите ова ажурирање на Windows за да избегнете можни проблеми со хардверот или софтверот.

Преземањето на ажурирања на Windows е важно за стабилноста на системот, но друг клучен аспект на секој оперативен систем е двигателот. Возачите му овозможуваат на вашиот компјутер да работи на вашиот хардвер и ако вашите драјвери се застарени или оштетени, што може да доведе до НЕ се појавуваат СТРАНИЦИ ДОСТАПНИ.

За да ја поправите оваа грешка, се препорачува да се ажурираат што е можно повеќе двигатели. Ажурирањето на возачите е релативно едноставно, и можете да го направите тоа само со посета на веб-страницата на вашиот производител на хардвер и преземање на најновите драјвери за вашиот уред.

Автоматски ажурирајте ги драјверите

Пронаоѓање на возач себе може да биде одзема време. Затоа, препорачуваме да користите алатка што го прави ова автоматски. Користењето на автоматско ажурирање на возачот ќе ви заштеди проблеми да пребарувате возачи рачно и секогаш ќе го одржувате вашиот систем ажуриран со најновите драјвери.

Ажурирањето на возачот Tweakbit (одобрен од Мајкрософт и Нортон антивирус) ќе ви помогне автоматски да ги ажурирате драјверите и да спречите оштетување на вашиот компјутер предизвикано од инсталирање на погрешна верзија на возачот. По неколку тестови, нашиот тим заклучи дека ова е најдобро автоматско решение.

Следното е краток водич за тоа како да го користите:

 1. Преземете и инсталирајте Ажурирање на возачот TweakBitконтролорот на прозорецот започнува со контролорот
 2. Откако ќе се инсталира, програмата автоматски ќе започне со скенирање на вашиот компјутер за застарени возачи. Ажурирањето на возачот ќе ја провери верзијата на вашиот возач инсталиран во својата база на податоци за облак за најновата верзија и соодветно ќе препорача ажурирања. Сè што треба да сторите е да почекате скенирањето да заврши.
  Процес на скенирање на возачот Ажурирање на возачот Tweakbit
 3. На крајот на скенирањето, ќе добиете извештај за сите двигатели на проблеми што се наоѓаат на вашиот компјутер. Прегледајте го списокот и видете дали сакате да го ажурирате секој контролер поединечно или сите одеднаш. За да ажурирате еден контролер одеднаш, кликнете на врската Ажурирање контролор веднаш до името на контролорот. Или само кликнете на копчето Ажурирање Сите на дното за автоматски да ги инсталирате сите препорачани ажурирања.
  Целосно автоматско ажурирање
  Забелешка: Некои возачи мора да бидат инсталирани во неколку чекори, па затоа мора да го притиснете копчето “Ажурирање” неколку пати додека не се инсталираат сите компоненти.

Решение 2 – Извршете ја смената за решавање проблеми на BSOD

Ако ажурирањето на вашиот возач не работи, ајде да пробаме некои алатки за решавање проблеми. Првиот решавање на проблеми што ќе го пробаме е Windows 10 Integrated Troubleshooter Оваа алатка може да се користи за решавање на сите типови грешки во системот, вклучително и проблеми со BSOD.

Еве како да управувате со смена за решавање проблеми на BSOD:

 1. Отворено Конфигурација на апликација И отиде во Ажурирања и безбедност дел.
 2. изберете Реши го проблемот од менито лево.
 3. изберете BSOD од десниот панел и кликнете Стартувај ја смена на проблеми.БЕЗ СТРАНИЦИ ДОСТАПНИ Грешка во Windows 10
 4. Следете ги упатствата на екранот за да ја завршите смената за решавање проблеми.

Решение 3 – Извршете скенирање SFC

Следната алатка за решавање проблеми што ќе ја пробаме овде е скенирање на SFC. Оваа алатка за командната линија во основа го проверува вашиот систем и скенира за потенцијални проблеми. Ако ја откриете причината за грешката БЕСПЛАТНИ ДЕЛОВИ, може да ја решите.

Еве како да извршите скенирање на SFC Windows 10:

 1. Кликнете со десното копче на копчето од менито Start и отворете ја командната линија (администратор).
 2. Внесете ја следната линија и притиснете Enter: sfc / skannowБЕЗ СТРАНИЦИ ДОСТАПНИ Грешка во Windows 10
 3. Чекајте додека не заврши процесот (ова може да потрае неколку моменти).
 4. Ако се најде решение, тој ќе се примени автоматски.
 5. Сега, затворете ја командната линија и рестартирајте го компјутерот.

Решение 4 – Стартувајте DISM

И третата и последна алатка за решавање проблеми што ќе ја тестираме е ДИСМ. Администрацијата и Услугите за распоредување на слики (DISM) придвижуваат слики на системот, што може да предизвика разни проблеми. Вклучувајќи грешки БЕСПЛАТНИ СТРАНИЦИ ДОСТАПНИ, се надевам.

Ние ќе ве водиме низ стандардите и процедурите за користење на инсталационите медиуми подолу:

 1. Кликнете со десното копче на проектот и отворете ја командата брза (администратор).
 2. Залепете ја следнава команда и притиснете Enter:
   • ДИСМ / Интернет / Чистење на слика / Враќање на здравјетоБЕЗ СТРАНИЦИ ДОСТАПНИ Грешка во Windows 10
 3. Почекајте скенирањето да заврши.
 4. Рестартирајте го вашиот компјутер и обидете се повторно да го ажурирате.
 • Со медиуми за инсталација на Windows
 1. Внесете ги медиумите за инсталација на Windows
 2. Кликнете со десното копче на менито Start и изберете од Command Prompt (Администратор) од менито.
 3. На командната линија, напишете ги следниве команди и притиснете Enter после секоја:
  • разбриши / преку Интернет / слика за расчистување / скенирање
  • раздвојување / он-лајн / чистење-слика / обновување на здравјето
 4. Сега напишете ја следнава команда и притиснете Enter:
  • DISM / Интернет / Чиста слика / Враќање на здравјето / извор: WIM: X: SourcesInstall.wim: 1 / Ограничен пристап
 5. Бидете сигурни да промените а X вредности со погонски букви инсталирани со инсталација на Windows 10.
 6. Откако ќе заврши постапката, рестартирајте го компјутерот.

Решение 5 – Проверете го тврдиот диск

Оштетените сектори на дискот или други проблеми поврзани со тврдиот диск лесно можат да предизвикаат разни проблеми со BSOD. Вклучува грешки БЕСПЛАТНИ СТРАНИЦИ ДОГОВОРИ. Затоа, проверувањето на состојбата на вашиот хард диск дефинитивно нема да ви наштети.

Еве како да ја стартувате командата chkdsk за да го проверите статусот на хард дискот на Windows 10:

 1. стави во Започнете напредно (Рестартирајте го компјутерот додека го држите копчето Shift.)
 2. изберете Решавање проблеми> Напредни опции.
 3. изберете Прашај за команда од списокот на опции.
 4. Кога ќе се појави командната линија, внесете ги следниве редови и притиснете Enter после секоја линија за да ја извршите:
  • bootrec.exe / rebuildbcdNO_PAGES_ ДОСТАПНО
  • bootrec.exe / fixmbr
  • bootrec.exe / fixboot
 5. Некои корисници исто така сугерираат дека треба да трчате повеќе чекдск нарачки исто така. За да ја извршите оваа команда, мора да ги знаете буквите за погон за сите партиции на тврдиот диск. Во командната линија, мора да го внесете следново (но запомнете да користите букви што одговараат на партициите на вашиот хард диск на вашиот компјутер):
  • chkdsk / r c:ЦЕЛНО ПРЕГЛЕД: БЕСПЛАТНИ СТРАНИЦИ Грешка во Windows 10 2
  • Вhkdsk / r d:

  Ова е само наш пример, затоа запомнете дека треба да ја извршите командата chkdsk за секоја партиција на вашиот хард диск.

 6. Рестартирајте го вашиот компјутер и проверете дали проблемот е решен.

Решение 6 – Проверете дали е проблематичен софтвер

Како што споменавме порано, грешките во BSoD можат да бидат предизвикани од софтвер, и ако инсталирате нов софтвер пред оваа грешка, не заборавајте да го деинсталирате. Вреди да се спомене дека скоро целиот софтвер може да предизвика грешки во BSoD, затоа не заборавајте да го отстраните целиот ново инсталиран софтвер.

Една од најчестите причини за грешките во BSoD е антивирусен софтвер. Користењето антивирусен софтвер е важно, но одредени антивирусни програми може да имаат проблеми со Windows 10, што значи дека треба да ги избришете од вашиот компјутер.

Речиси целиот антивирусен софтвер може да предизвика вакви проблеми, затоа не заборавајте да го отстраните целиот антивирусен софтвер освен Windows Defender.

Користењето алатка за деинсталирање за отстранување на антивирусен софтвер е добра практика, затоа што многу антивирусни алатки оставаат одредени датотеки кога деинсталирате. Некои корисници известуваат дека деинсталирањето на антивирусен софтвер не ги поправа грешките БЕСПЛАТНИ СТРАНИЦИ ДОСТАПНО, но користењето специјални алатки за деинсталирање не.

Многу безбедносни компании ја нудат оваа алатка за нивниот софтвер, затоа не заборавајте да ја преземете.

Понекогаш можеби нема да можете да пристапите до Виндоус 10 поради грешка во BSoD, и ако тоа е случај, треба да деинсталирате одредени програми користејќи Безбеден режим. За да влезете во Безбеден режим, мора да го сторите следново:

 1. Рестартирајте го компјутерот кога ќе се стартува. Повторете го овој чекор додека вашиот компјутер не влезе во режимот на автоматска поправка.
 2. изберете Решавање проблеми> Напредни опции> Почетна поставки и кликнете Рестарт копче.
 3. По рестартирањето на вашиот компјутер, ќе видите список на опции. изберете Безбеден режим со мрежни функции притисни 5 или Ф5.
 4. Кога влегувате во безбеден режим, обидете се да ја деинсталирате проблематичната апликација.

Кога сте во безбеден режим, проверете дали компјутерот работи правилно. Ако грешката во BSoD не се појави во Safe Mode, најверојатно вашиот проблем е предизвикан од проблематичен софтвер или возач и мора да го пронајдете и отстраните.

Решение 7 – Користете го System Restore / Reset Windows 10

Ако грешката во BSoD е предизвикана од софтверски проблем, можете да го надминете овој проблем со извршување на System Restore. За да го направите ова, следете ги следниве чекори:

 1. Започнете со автоматска поправка со рестартирање на компјутерот неколку пати за време на низата за подигање.
 2. изберете Решавање проблеми> Напредни опции> Враќање на системот.
 3. Внесете ги вашето корисничко име и лозинка и изберете точка за враќање.
 4. Чекајте да заврши процесот на реставрација.

Ако Враќањето систем не помогне, можеби ќе треба да го ресетирате Windows 10. Забележете дека со рестартирање на Windows 10 ќе ги избришете сите датотеки и папки од дискот C, затоа проверете дали направите резервна копија. Вратете го Windows 10, направете го следново:

 1. Рестартирајте го вашиот компјутер неколку пати кога вашиот компјутер е вклучен.
 2. изберете Решавање на проблеми> Ресетирајте го овој компјутер.
 3. изберете Избришете ги сите> Само дискови каде што е инсталиран Windows> Едноставно избришете ги моите датотеки.
 4. Чекај да заврши процесот.

Ако проблемот опстојува дури и по рестартирањето, грешката NO_PAGES_AVAILABLE најверојатно е предизвикана од оштетен хардвер.

Решение 8 – Проверете го вашиот хардвер

Ново инсталираниот хардвер може да предизвика грешки во BSoD, особено ако новиот хардвер не е целосно компатибилен со вашата матична плоча. Ако инсталиравте нов хардвер пред да се појави Грешката достапна во страници, не заборавајте да го отстраните или замените и да проверите дали проблемот е решен.

Ако проблемот опстојува, ова може да биде предизвикано од оштетениот хардвер.

Најчеста причина за грешките во BSoD е вашата RAM меморија и за да се провери вашата RAM меморија, треба да ги тестирате RAM-модулите еден по еден. Само избришете ги сите модули за RAM меморија, освен еден и проверете дали проблемот сè уште постои. Повторете го овој процес за сите инсталирани модули.

Исто така, можеби ќе сакате да користите алатки како MemTest86 + за да проверите дали вашата RAM меморија работи правилно.

Ако вашата RAM меморија работи непречено, вашата матична плоча, хард диск или други хардверски компоненти може да предизвикаат овој проблем.

БЕЗ СТРАНИЦИ Достапните грешки можат да бидат проблематични и овие грешки честопати се предизвикани од оштетени модули за RAM меморија, но пред да ја замените вашата RAM меморија, не заборавајте да ги пробате другите решенија во овој напис.

Најчесто поставувани прашања: Прочитајте повеќе за БЕСПЛАТНИ СТРАНИЦИ ДОСТАПНИ

 • Каква грешка не е достапна СТРАНИЦИ?

Грешката ДОПОЛНИТЕНА БЕЗ СТРАНИЦИ е грешка BSoD и често е предизвикана од неисправен RAM-модул. Затоа, треба да се обидете да го исклучите и повторно поврзете RAM-модулот за да откриете кој е скршен.

 • Како можам да ја поправам грешката?

Осигурете се дека Windows 10 и драјверите се ажурирани, стартувајте го BSOD Troubleshooter, стартувајте го скенирањето SFC и потоа стартувајте DISM, проверете го тврдиот диск, проверете го целиот проблематичен софтвер, користете System Restore и рестартирајте го Windows 10, проверете го RAM-модулот.

 • Како да проверам дали мојата RAM меморија е корумпирана?

За да ја проверите вашата меморија, напишете ја меморијата со зборови во полето за пребарување Виндоус. Во резултатите, веднаш ќе ја видите апликацијата за дијагностицирање на меморија Виндоус. Откако ќе започнете, ќе бидете прашани дали сакате веднаш да го рестартирате или да го извршите тестот следниот пат кога ќе го рестартирате.

Од уредникот на белешката: Овој пост првично беше објавен во октомври 2018 година и оттогаш беше ажуриран и ажуриран во април 2020 година за да обезбеди свежина, точност и комплетност.