Целосна меморија за Android: крајниот водич за решавање на проблемот

Целосна меморија на Android

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Бесплатна меморија за Android: еве го конечниот водич за елиминирање на целосната порака на меморијата на Android. Бесплатна меморија за Android со нашите совети

Бесплатно внатрешно складирање на Android

Меморија на телефони со Android полна: како да се реши проблемот? Што да направите ако Андроид меморијата е полна? Внатрешна меморија на Android полна: што да се прави?

Еве го крајниот водич за бесплатна внатрешна меморија на Android лесно и брзо.

Дали ја исцрпевте целата внатрешна меморија на вашиот паметен телефон Android? Не можете повеќе да инсталирате апликации, игри и програми од Play Store бидејќи вашиот паметен телефон веќе нема бесплатна внатрешна меморија?

Тивко, тоа е многу чест проблем во пејзажот со Android, особено ако внатрешната меморија на вашиот уред е само 16 или 32 GB и не може да се зголеми преку MicroSD.

И токму затоа што тоа е широко распространет проблем, има неколку упатства за да го решат.

Проблемот е што често и доброволно овие упатства за бесплатна внатрешна меморија на Android Јас сум тешко да следи, долго е сложено и над сите тие не носат конкретни резултати.

Но, ние сме тука да ви помогнеме на наједноставен и најјасен можен начин: подолу ќе ви покажеме во неколку едноставни чекори како да го надминете проблемот со целосна меморија на Android.

Следејќи ги нашите совети, ќе успеете во неколку моменти а бесплатна меморија на Android и повторно ќе можете да преземате апликации, игри и програми од Play Store.

Не верувате во тоа? Следете ги нашите совети и ќе откриете за себе дека навистина било едноставно ослободете малку внатрешна меморија на Android!

Но, сега да започнеме!

Како да ослободите меморија на Android

Еве ги едноставните чекори што ви препорачувам да ги следите за да ја постигнете вашата цел брзо и веднаш.

Исчистете ја кешот за апликација

Оди до Поставки> Апликации, изберете апликации што најчесто ги користите, кликнете на нивните имиња и изберете ја предметот Меморија за складирање> Избриши кеш.

Препорачувам да го направите ова особено во апликациите за социјална мрежа како што е Facebook, Instagram, YouTube, Google Maps, Spotify, но, исто така Хром и игри да се ослободи многу внатрешна меморија со една рака, без да се изгубат никакви податоци секако.

Брза и безболна постапка за ослободување на потребниот простор за преземање на апликацијата што ја препорачувам подолу.

Алтернативно, за масовно чистење на кешот, сите паметни телефони со Android сега имаат посебна функција. Обидете се да ги следите овие чекори (тие би можеле да се сменат од паметен телефон во паметен телефон, но генерално, водичот е ова):

 1. Отворете Поставки
 2. Изберете Складирање и USB (или) Помош за уред или слични имиња)
 3. Доколку е потребно, кликнете на Меморија за складирање (во некои модели)
 4. Чекајте за пресметка на податоците (може да потрае неколку секунди)
 5. Изберете Зачувани податоци или Оптимизирајте сега
 6. Потврдете го бришењето

Инсталирајте мемориска мапа

Преземете ја апликацијата ОВДЕ.

Тој е многу лесен и многу моќен, ви ја покажува содржината на меморијата на вашиот паметен телефон поделен на правоаголници, од кои секоја има големина пропорционално со просторот што го зафаќа одредена папка.

Во принцип, ќе го видите тоа WhatsApp и DCIM (фотографии и видеа) тие заземаат поголем дел од внатрешниот простор за меморија на Android. Исто така Музика, преземања е Андроид тие заземаат простор воопшто.

Како и да е направете проверка и обидете се да разберете каде треба да интервенирате за да ослободите внатрешна меморија и простор на Android. На пример, ослободете ја папката со фотографии испратени на WhatsApp: ако сте ги испратиле, тие веројатно се фотографии што веќе ги имате во галеријата, не ви требаат двојки. Алтернативно откажете музика што не ја слушаш или кој било друг елемент што повеќе не е потребен.

Инсталирајте го Управувачот со датотеки на Google

Во овој момент препорачувам да ја преземете оваа нова апликација од ОВДЕ.

Покрај тоа што е одличен менаџер на датотеки, тој е многу удобен затоа што ви овозможува самостојно бесплатна меморија на Android и од решавање на проблемот со целосна меморија.

Автоматски се занимава со пронајдете дупликат датотеки, непотребни датотеки, премногу големи датотеки и избришете ги во тотална автономија. Супер ефикасно и супер препорачано, ќе ви помогне да ослободи неколку MB и можеби дури и неколку GB.

Проверете ги инсталираните апликации што не ги користите

Намален, но многу корисен совет: обидете се со списокот на инсталирани апликации и деинсталирајте сè што не е потребно или неопходно. Апликациите, игрите и програмите што малку ги користите (или никогаш) треба да се отстранат веднаш, особено ако заземаат многу внатрешна меморија.

Ако има претходно инсталирани апликации што не можете да ги деинсталирате: одете во Поставки> Апликации> АПП ИМЕ САКАТЕ ДА ГО УНИВЕТИРАМЕ, но НЕ МОЕ> меморија за чување> Бришење податоци.

Користете ги Лајт верзиите на апликациите

Ние веќе разговаравме за тоа во овој напис:

Лајт верзиите на апликациите со Android тие ги нудат скоро сите карактеристики присутни во „нормалната“ апликација, но зафатениот простор е многу помалку. Заземаат помалку внатрешна меморија, помалку податоци за Интернет и го прават смартфонот полесен: тие нудат многу предности!

На овој начин не мора да се откажувате од ништо, но ќе имате многу повеќе слободен простор на вашиот телефон или таблет Android.

Користете фотографии на Google

Тоа е многу корисно за преместете ги сите ваши фотографии во мрежниот простор на Google. Резервна копија бесплатно што ви овозможува да зачувајте фотографии на Интернет со висок квалитетослободувајќи простор во вашиот телефон истовремено.

Вашите фотографии секогаш ќе бидат безбедни, на Интернет, секогаш достапни и нема да зафаќаат простор во внатрешната меморија. Фантастично!

Можете да изберете да ја активирате резервната копија само преку WiFi или, исто така, преку мрежна мрежа.

Конкретно, чекорите што треба да се преземат се следниве:

 1. Инсталирајте го Google Drive од Google Play Store (или ажурирајте го)
 2. Пријавете се со вашата сметка на Google (во повеќето случаи не е неопходна)
 3. Отворете го Google Drive
 4. Изберете ја иконата со симболот “+” во долниот десен дел
 5. Изберете “Поставете”
 6. Изберете ја содржината што сакате да ја испратите до Облакот и почекајте да заврши. (Со инсталирање на Google Photos и овозможување соодветна функција, фотографиите и видеата автоматски ќе бидат поставени на вашата сметка на Google, со неограничен и слободен простор)

Пазете се од WhatsApp

Обично WhatsApp генерира многу ѓубре: дупликат датотеки, датотеки избришани, но сепак во меморија и многу повеќе. Во суштина често и доброволно меморијата се пополнува на Android поради WhatsApp. И проблемот е што во 99% од случаите датотеките генерирани од WhatsApp се бескорисни и треба да бидат избришани.

Но, како го правиш тоа?

Поврзете го вашиот телефон со вашиот компјутер / Mac и одете во папката WhatsApp со компјутерскиот истражувач. Од тука земи ја папката Просечна, отсечете го од телефонот е залепете го на вашиот компјутер / Mac. Вие ослободете ја меморијата зафатена од WhatsApp и чувајте го резервна копија на вашиот компјутер.

Едноставно, лесно и брзо!

Исчистете ја кешот на Телеграма

Оваа апликација генерално работи многу подобро од WhatsApp, но зачувува копија на сите фотографии што сте ги виделе дури и ако не сте ги презеле.

Затоа мора да периодично исчистете ја кешот Телеграм. За да го направите ова отворена Телеграма, одете на Поставки> Податоци и архиви> Употреба на архиви и Бришење на кешот.

Кликнете на Чувајте просек и постави 1 недела (наместо Секогаш).

Да заклучи, исчистете ја и локалната база на податоци секогаш од истото мени за да ослободите уште малку внатрешна меморија.

Тивко, нема да изгубите СИТЕ податоци.

Исчистете ја кешот Netflix

Netflix е исто така апликација која троши многу внатрешна меморија, особено ако преземете многу филмови и ТВ серии за да гледате присутно.

Затоа, за да го решите проблемот, отворете го Netflix, одете во Settings и поставете го квалитет на преземање на Стандард (преземените филмови тежат помалку).

Ако имате СД, поставете ја апликацијата така заштедете филмови и ТВ серии на надворешниот MicroSD.

Конечно избришете ги сите преземања за избришете ги старите филмови и ТВ серии, преземени во минатото и можеби веќе сте виделе. Можете да изберете да избришете / отстраните сè или да оставите нешто во внатрешната меморија.

Пазете се од Spotify

Можеби не знаете, но Spotify исто така троши многу внатрешна меморија. За да го осветлите вашиот паметен телефон, предлагам да одите во Spotify Settings и да ја поставите програмата вака:

 • Квалитет на музика: данок Нормално за тоа преземено
 • Меморија: чиста кеш
 • Друго: поставете ја апликацијата за зачувување на SD

Тогаш оди во вашата музичка колекција> преземања и избришете сè што не сакате да чуете повеќе.

Користете MicroSD картичка

Ако вашиот паметен телефон има можност да го прошири внатрешното складирање, купете микроSD најмалку класа 10, најмалку 32GB. Еве една статија што ќе ви помогне да изберете совршен MicroSD за вашите потреби:

На овој начин ќе имате многу повеќе простор на вашиот телефон или таблет уред и можете да префрлате датотеки, апликации, игри, програми и повеќе од внатрешната меморија на паметниот телефон во надворешната меморија.

Водич за видео за чистење на меморија со Android

Следејќи ги советите во овој напис, можете навистина ослободете многу внатрешна меморија на Android, Ти гарантирам.

Да ги поедноставите работите, еве видео кое ве води чекор по чекор во постапката, дури и ако тие се толку едноставни и непосредни што не мислам дека им треба видео.

Заклучоци

За овој водич заклучивме.

Сигурен сум дека следејќи ги овие совети ќе можете ослободете најмалку 1 или 2 GB во внатрешната меморија на вашиот паметен телефон или таблет Android.

Ако упатството беше корисно, споделете го со сите пријатели и семејства на кои можеби им треба за да го направат вашиот уред поефикасен.

Во случај на сомнежи или прашања, оставете коментар на крајот на статијата и ние ќе ви помогнеме што е можно поскоро!

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!