Цинет нуди бесплатна проценка на заканите за средни и големи организации

cynet cyber security threat assessment

Видливоста на површината на нападите врз животната средина е фундаментална основа за добро одлучување за безбедноста. Сепак, стандардниот процес на проценка на заканата од трети страни како што се практикува денес е одземаат многу време и е скап.

Синет ги смени правилата на игра со бесплатна понуда за проценка на закана (кликнете овде за да дознаете повеќе) засновано на повеќе од 72 часа собирање на податоци, дозволувајќи им на организациите да ги споредат своите безбедносни пози со нивните вертикални индустрија и да преземат соодветни активности.

Проценката на слободна закана на Синет (достапна за организации со 250 крајни точки и погоре, од Северна Америка и Европа) ги потенцира критичните површински светла и обезбедува знаење за напади кои во моментот се живи и активни во околината.

1.) Индикации за директен напад – активен малициозен софтвер, врски со C&C, ексфилтрација на податоци, пристап до линкови за фишинг, обиди за кражба на ингеренциите на корисникот и други:

проценка на закана од кибер-сајбер безбедност

проценка на закана од кибер-сајбер безбедност

2.) Површина за напади на домаќинот и апликација – Оценувањето на ранливите слабости се оценува според критика:
проценка на закана од кибер-сајбер безбедност

3.) Репер Споредете ги безбедносните пози на организацијата со просечните индустрии:
проценка на закана од кибер-сајбер безбедност

4.) Пондериран резултат на ризик изградени од сите наоди и активности.

5.) Површината на идентитетскиот напад на корисникот проценка на ризик за секоја корисничка сметка.

Целта на безбедносните проценки е да им овозможи на носителите на одлуки за безбедност да добијат јасна видливост во нивните вистински безбедносни потреби, така што тие можат да донесат одлуки засновани врз информации за тоа како да ги надминат во рамките на достапните ресурси.

Со оглед на тоа што цената на таквата проценка за средните компании започнува од 25 илјади фунти, таа е организација која нуди решение што навистина треба да размислите за усвојување.

Во текот на изминатите неколку години, Синет беше многу вклучен во обезбедувањето на организации од повреди. Со внимателно набудување на заканувачкиот пејзаж што се гледа во нејзината инсталациска база, Синет идентификуваше нагло зголемување на обемот на директни напади со кои се соочи при нови распоредувања.

„Станува се почеста да се открие дека една организација е домаќин на различни нивоа на активности на директно зло кога ќе дојдеме да ја шириме нашата платформа“, рече Ејал Грунер, извршен директор на Синет и ко-основач. „Во таква ситуација, нашата првична задача – иако не е планирана – е да го користиме Синет за да најдеме активен ризик за животната средина и да го исчистиме“.

Нормално, организациите не се свесни за присуството и интензитетот на злонамерната активност, потценувајќи ја можноста на напаѓачот да работи тивко под радарот. Јазот меѓу реалноста на реалната закана и лажното чувство за безбедност го натера Синет да заземе проактивен пристап.

“Наместо да одговориме на откривањето на непланирани закани за нашето патување за распоредување на производи, ние нудиме бесплатна сеопфатна проценка на безбедноста која се однесува на сите безбедносни проблеми со кои се соочуваме вообичаено. Оваа понуда е отворена за сите организации без оглед дали се клиенти на Синет или не.”

„Најважната точка од наша страна е што овие луѓе сфаќаат дека ризиците се реални и тука. Не е прашање проверка на„ софистицираната безбедност “кутија за да се смири умот на управувањето. Ова е чиста, горлива потреба и ние сакаме организациите да можат да го видат тоа. “

Внесете оцена за слободна закана на Синет тука.