Чернобилит подготвува првичен пристап и ги детализира неговите содржини

SomosXbox

Чернобилит е игра на Фарма 51, која има многу класични потсетувања S.T.A.L.K.E.R. . Овој опстанок ќе нè врати во Украина, поточно на местата оштетени од нуклеарната катастрофа во централата во Чернобил. Во новиот предлог кај прво лице се приближува нелинеарно и повторливо раскажување со многу неверојатен аспект, станувајќи игра која привлече големо внимание. Од истражувањето, тие се подготвија Чернобилит за почетен пристап, објавете трејлер што изложува содржина што ќе стигне до оние кои сакаат да пристапат до неа.

Во тоа време, овој првичен пристап ќе биде достапен само на Steam, и Тој ќе го стори тоа на 16 октомври. Бидејќи очекувањата се прилично големи, присуството на оваа приколка само ќе ве направи повеќе curубопитни за тоа што ќе биде овој предлог во иднина.

Чернобилит подготви првичен пристап и наведете ја неговата содржина, каде што најдовме три локации на мапи поставени во 1986 година, со девет главни мисии и 12 странични мисии што може да се вратат. Со ова, студиите проценуваат дека играчите можат да се соочат со околу 8 часа игра, но тие ќе бидат часови што можат да се повторат затоа што наративот на играта не е линеарен и ќе зависи од донесените одлуки. Разговаравме за ран пристап, кој ќе им понуди прв контакт на оние кои имаат посебен интерес за оваа игра.

И што е тоа Чернобилит Се издвојува заради неговиот предлог. Многу силна атмосфера и сеќавања за тоа какви игри се како S.T.A.L.K.E.R … Бесплатното истражување и тоталната слобода за дејствување во игри каде преживувањето е најголемо. Непријателските околини, како од човечки НПЦ, така и од мутантните суштества, истражуваат современи искуства, со наративни елементи и регрутирање на НПЦ за да се соочат со мисии. Одлуката е во рацете на играчот кој ќе се соочи со авантурата како што сака.

Новата игра-трејлер од Чернобилит, хорор од опстанокот на отворен свет

Засега, овој првичен пристап Чернобилит Закажано е за Steam следниот октомври. Нема податоци што се однесуваат на неговиот развој во конзолата, овој почетен концепт за пристап е алтернатива која може да се користи и во случајот Xbox One, благодарение на Xbox Game Preview. Пред октомври, Фармата 51 планираше технички тест, преку алфа, во рок од два дена, но пристапот беше ограничен на инвеститори во кампања за самофинансирање. Closeе посветиме големо внимание на деталите што можат да се појават во врска со овој интересен хорор за опстанок од прва личност.