Што да направите ако вашата сметка за WhatsApp е привремено блокирана

The WhatsApp messaging application is seen on a phone screen.

WhatsApp во денешно време не е само друга апликација, таа стана неопходност. Недостатокот на функционалност на апликацијата е загриженост за корисниците. Замислете ја лошата состојба ако сметката е блокирана?

Кога примате порака, вашата сметка е „привремено блокирана“, што значи дека верзијата „WhatsApp“ не е поддржана од Фејсбук. Ова е во основа еден вид предупредување дека ако не се префрлите на официјалната апликација, тогаш сметката може да биде трајно избришана.

Апликациите WhatsApp кои не се поддржани, како што се WhatsApp Plus, GB WhatsApp и други се изменети верзии на оригиналниот WhatsApp. Оваа неофицијална апликација е развиена од трета страна и ги крши барањата за услугата за апликација за размена на пораки, бидејќи не ја поддржува.

За да се префрлите на официјалната апликација Whatsapp од трета апликација, осигурете се да направите резервна копија на историјата на разговорот пред да ја преземете официјалната верзија.

Исто така, прочитајте: Како да престанете луѓето да ве нервираат на WhatsApp

Кога се префрлувате од апликација WhatsApp од трета страна, следете ги овие чекори:

Откако ќе заврши забраната, отворете ги Повеќе опции во апликацијата.

-Допрете го Чет, потоа изберете Бекап за разговор.

-Сега оди во поставките за вашиот мобилен телефон.

-Допрете ја опцијата за складирање и одете во File.

-Yе видите папка наречена GB WhatsApp или името на апликацијата што моментално ја користите. Променете го името во „WhatsApp“.

-Нанесете ја оригиналната апликација.

Прочитајте и: WhatsApp открива неколку изненадувачки детали за функцијата „Избриши за секого“

-Проверете го вашиот број.

-Потоа ќе се појави пронајдената резервна копија. Допрете го Враќање по притискање на следното копче.

WhatsApp ги повикува корисниците да користат само домашни апликации, а не апликации од трети страни, што ја става вашата сметка да ризикува да биде блокирана и, исто така, не толку сигурна.