Што е милијарди, најновиот хит на најновиот ран пристап?

Apa Itu Miliaran, Hit Terkini Akses Dini Terbaru? 1

Што е милијарди, најновиот хит на најновиот ран пристап?  2

Што е милијарди, најновиот хит на најновиот ран пристап?  3

Тие се милијарди лансиран на „Steam Early Access“ во декември, од никаде. Оттогаш, играта постојано беше еден од најдобрите продавачи на Steam и оваа игра собира публика на Twitch редовно во десетици илјади. Но, што точно е тоа? Ако не сте проследиле заедно, списокот на жанрови и влијанија на играта – steampunk, зомби, опстанок, стратегија во реално време, одбрана на кулата и многу повеќе – е несреќа таква што не можат да ги обојат најјасните слики. од тоа што се очекуваше. Но, веднаш штом ќе сфатите што е навистина овој грозоморен steampunk RTS, фасцинацијата е веднаш очигледна.

На прв поглед, Тие се милијарди ги има сите класични погледи на играта на стратегијата во реално време. Започнувате со команден центар и неколку единици и брзо треба да работите на проширување на вашата територија, собирање ресурс, и изгради нови единицата. Разликата е во тоа што вие не се натпреварувате со други АИ или човечки контролирани фракции со исти способности како вас. Наместо тоа, вашиот непријател е толпа зомби кои доаѓаат со десетици, потоа стотици, потоа илјадници.

Тоа значи дека градењето на вашата база е за одбрана, создавање wallsидови и уредување точки за гушење за да бидете сигурни дека вашите бранители можат да издржат бранови на непријателите што не умираат. Вие на почетокот запознавате зомби во мали групи кога ја истражувате областа околу вашата база, но како што одминува времето, поголемите орди доаѓаат да брзаат кон вашиот штаб, тестирајќи ги вашите одбрани и се закануваат дека ќе ве уништат ако не сте ни подготвени за момент. Ако зомби те удрат зграда, тие не само што се уништени – наместо тоа, тие започнуваат да произведуваат повеќе чудовишта кои ќе продолжат да доаѓаат против она што е оставено од вашата база, ширејќи инфекција како тие заминуваат.

Друга решавачка работа Тие се милијарди за разлика од повеќето игри во РТС е дека можете да запрете во секое време, давајќи ви многу можности за преглед на ситуации, издавање нарачки и градење на вашата база. Тоа значи дека имате многу време да одлучите што да истражувате и да ги подобрите, какви ресурси да барате и каква одбрана сакате да ја изградите – и нема причина големите орди неизбежно да ги постават вашите планови за трошење.

Тие се милијарди во моментов е во ран пристап, но неговиот режим на одбрана е целосно игра, што ве предизвикува да преживеете неколку дена на повеќе опасни бранови на непријатели. На последното издание, оваа игра ќе има и кампања, со рачно изработени мисии кои имаат свои уникатни услови за победа.

За повеќе детали за играта, од зомбите со кои ќе се соочите ресурсите што ќе ги соберете, видете Тие се милијарди Вики. Willе ви треба целата помош што може да ја добиете.

Што е милијарди, најновиот хит на најновиот ран пристап?  4

Дастин Бејли

Што е милијарди, најновиот хит на најновиот ран пристап?  5 @ dkbailey64

Дастин е хонорарен работник со седиште во Мисури кој ужива долги прошетки во дигиталната шума. Кога тој не пишува за geeky забава, тој прави видео за тоа. Тој и неговата сопруга се најпогодни за играње улоги на маса.