Што значи за мобилен телефон да има воено овластување MIL-STD-810G

Apa artinya sebuah ponsel memiliki sertifikasi militer MIL-STD-810G

Производителите обично не ја истакнуваат сертификацијата добиена од нивните мобилни телефони, иако тоа го споменуваат во нивните технички листови. Но, не сè што е на пазарот се врти околу заштитата на ИС, најобјавуваното и „одговорно“ дека мобилните телефони не добиваат прашина или вода, исто така постои и воено сертифицирање и не сите производители се обидуваат да го постигнат тоа.

LG е веројатно најокупираниот градежник на овој сертификат, кој го нуди на својот главен телефон, а излегува дека тоа е исто така една од најпознатите сертификати. Можеби тоа се должи на фактот дека не е баш сигурен, затоа што според Андроид Андроид производителот не мора да докаже дека е надминат. Ајде да видиме што значи дека телефонот го надминал лимитот Воено овластување MIL-STD-810G.

29 тестови … нема барања за тест

Св

Кога зборуваме за сертификација на IP, ние се однесуваме на оние што се однесуваат на заштита од прашина и вода од мобилниот телефон, што го покажува нивото на отпорност на мобилниот телефон на лошо време. И На крајот, ова ја означува вашата „непропустливост“., иако производителот не чини заинтересиран за промовирање на овие карактеристики. Од очигледни причини.

MIL-STD-810G е воено овластување и добивање значи да се поминат долга серија тестови. Поточно, 29 тестови на кои мора да се достават мобилни телефони и кои, доколку бидат положени, можат самите да се нарекуваат овластени. И, ние си велиме на себеси затоа што оваа сертификација е прилично посебна, и можеби затоа не е премногу широка. Со овој тест, што е загарантирано дека мобилниот е подготвен за одредени задачи со максимална побарувачка иако тоа не значи, згора на тоа, дека овој телефон е доказ за куршуми. Балистичката сертификација се применува обратно.

Можеби најголемиот проблем со MIL-STD-810G е што нема лаборатории или специјални тестови потребни за да го положат тестот, сертификација на духови?

29 тестови што мора да се достават на телефон за да се добие MIL-STD-810G тие можат да се спроведат насекаде, дури и во нивните фабрички капацитети, без да мора да одат во специјализирани и официјални лаборатории за да го сторат тоа. Повеќе ири, според Агенцијата за Android нема обврска да се докажат доказите дека поминал овој тест. Значи, телефонот MIL-STD-810G можеби го помина тестот или не. Едноставно како тоа

Можеби факт, се вели, тоа нема „официјален“ кога треба да го положите испитот Осигурете се дека не многу производители се заинтересирани да обезбедат дека овој тест е спроведен и дека вашиот телефон поминал. Значи, кога имаме телефон MIL-STD-810G во свои раце, не можеме да кажеме со сигурност дека ги помина сите тестови, иако веруваме дека тоа е проблемот, особено на одредено ниво на изложеност на брендот во мобилниот пазар денес.

Тестот што мора да се помине е MIL-STD-810G

Ве оставаме подолу комплетен список со тестови дека телефонот мора да биде надминат за да се добие ова овластување за воено потекло. Самиот тест не е детално објаснет, но зборуваме за официјалниот список на сертификати, што го најдовме на MIL-STD.org.

Метод бр

Метод бр

Име на тест

500

501

502

503

504

505

506

507

508

509

510

511

512

513

514 година

515

516

517

518

519 година

520

521 година

522 година

523

524

525 година

526

527

528 година

500.6

Низок притисок (надморска височина)

Постапка I

Складирање / воздушен транспорт

Постапка II

Воздушни операции / транспорт

Постапка III

Брза декомпресија

Постапка IV

Експлозивна декомпресија

501.6

Висока температура

Постапка I

Складирање

Постапка II

Операција

Постапка III

Операција чека тактичка

502.6

Ниска температура

Постапка I

Складирање

Постапка II

Операција

Постапка III

Ракување

503.6

Температурен шок

Постапка за IA

Директен шок поради постојана надворешна температура

IB постапка

Шок со еден циклус заради постојани екстремни температури

Постапка за ИЦ

Постојани надворешни мулти-циклусни температурни шокови

Постапка за лична карта

Удари до или од контролирана собна температура

504.2

Течна контаминација

Постапка I

Авионски системи, комплетни тркала и возила за следење и чамци со вода, итн.

Постапка II

Системи за мало оружје, облека, чизми, гасни маски, нараквици, без смртоносна муниција и други муниција, двогледи, светилки, стативи за мали оружја и други материјали

505.6

Сончево зрачење

Постапка I

Циклуси (минимално затоплување и актинско дејство)

Постапка II

Стабилен статус (актински ефект)

506.6

Дожд

Постапка I

Дожд и проектиран дожд

Постапка

Претерано

Постапка

Капе

507.6

Влажност

Постапка I

Индуцирани (складирање и транзит) и природни циклуси

Постапка II

Отежнат

508,7

Печурка

509.6

Магла од сол

510.6

Песок и прашина

Постапка I

Проектиран прав

Постапка II

Проекција на песок

511.6

Експлозивна атмосфера

Постапка I

Експлозивна атмосфера

Постапка II

Притвор за експлозија

512.6

Боење

Постапка I

Боење

Постапка II

Прошетка низ

513.7

Забрзување

Постапка I

Структурен тест

Постапка II

Оперативен тест

Постапка III

Тестирање на опасност од несреќи

514,7

Вибрации

Постапка I

Општа вибрација

Постапка II

Лабава карго превоз

Постапка III

Голем планински превоз

Постапка IV

Собрана продавница за авиони, бесплатен превоз на затвори и летови

515,7

Акустичен шум

Постапка за IA

Дифузен авион – акустичен звук со унифициран интензитет

IB постапка

Дифузно поле – Акустичен звук со директно поле

Постапка II

Инцидент на ливада – звучен звук

Постапка III

Резонантна празнина – акустичен шум

516,7

Шок

Постапка I

Функционални шокови

Постапка II

Несреќа за време на транспортот

Постапка III

Фрагилност

Постапка IV

Паѓа додека е во транзит

Постапка V

Шок кога опасноста е судир

Постапка IV

Управување со банка

Постапка VII

Влијание на нишалото

Постапка VIII

Стартувајте од slingshot и падот

517.2

Дефлација

Постапка I

Полето е близу до тековните поставки

Постапка II

Полето е близу до конфигурацијата за симулација

Постапка III

Среден ред со механички тестови

Постапка IV

Далечински терен со механички тестови

Постапка V

Далечински терен со термодинамички мешалка

518.2

Кисела атмосфера

519.7

Влијание со огнено оружје

Постапка I

Репродукција на директни влијанија со измерениот материјал

Постапка II

Влез / Одговор на стохастички произведени материјали

Постапка III

Стохастичен планиран внес на материјал се заснова на прелиминарен дизајн

520.4

Температура, влажност, вибрации и надморска височина

Постапка I

Технички тест

Постапка II

Поддржува лет и работа

Постапка III

Тест во комбинирана околина

521.4

Мраз / дожд замрзнување

522.2

Балистичка несреќа

Постапка I

Балистички шлемови и одбранбените страни, целосен спектар

Постапка II

Симулатор за балистички несреќи во големи размери

Постапка III

Ограничен спектар, блага машина за шок

Постапка IV

Ограничен спектар, механички симулатор за шок

Постапка V

Спектар ограничена, средна тежина машина за шок

Постапка VI

Падна од табелата

523.4

Виброакустична / Температура

524.1

Замрзнување

Постапка I

Ефект на дневниот циклус

Постапка II

Магла

Постапка III

Брза промена на температурата

525.1

Репликација на бранова временска форма

Постапка I

SESA репликација на полиња за измерени влезни / одговорени полиња на материјалот

Постапка II

Репликација на СЕСА од полињата за влез / реакција за следење утврдени со анализа

526.1

Влијание врз железничката пруга

527.1

Разни стимули

Постапка I

Временски критериуми

Постапка II

Критериуми за фреквенција

528.1

Механичка вибрација на материјалот на бродот

Постапка I

Вибрации на животната средина

Постапка II

Вибрации на внатрешна побудување

Значи, што значи дека телефонот ги поминал 29-те тестирања наведени погоре? Што е мобилен телефон кој е отпорен на сите овие услови, нешто слично на она што го знаеме груб телефон но на посоодветен начин. Но, како што споменавме, ова не е многу широк тест кај производителите и има некои кои се рекламираат откако ќе ги достават своите мобилни телефони на тестот. И дека тие го надминаа, се разбира.

Преку | Орган на Android

Споделување Што значи за мобилен телефон да има воено овластување MIL-STD-810G