Што значи WCW за Snapchat

Apa Arti WCW di Snapchat

WCW во основа е акроним што се однесува на среда за жени-кршеници. WCW ги трага своите корени назад на Твитер, каде што беше популаризиран како хаштаг при обележување на натписи поврзани со жени за кои луѓето сметаат дека се привлечни на овој или друг начин.

Сепак, WCW подоцна ќе се рашири на други платформи на социјалните мрежи, како Фејсбук, Инстаграм, Тумблр и сега Снепч.

Кога и како се користи WCW

Како што видовме, #WCW се користи за славење на жена која е восхитувана од многу луѓе. Прославата обично се прави со обележување на жени на други постови кои ги фалат.

Бидејќи втората буква W е за среда, има смисла ако хаштагот се користи во среда. Willе ја видите изминатата недела [atau beberapa minggu] а потоа идентификувајте жена чие влијание е многу позитивно во вашиот живот или воопшто во општеството.

Тоа би можело да биде жена која успешно иницираше достоен погодок, или која ја погази посакуваната титула на турнир. Навистина не е важно природата или значењето на достигнувањето се додека вие лично најдете нешто што вреди да се слави. Меѓутоа, бидејќи Ц е за Crush, повеќето луѓе избираат да ги слават жените на кои тајно им се восхитуваат.

Обично, станува збор за жена од повисока социјална класа или статус на славна личност. Луѓето кои ја слават, можеби никогаш немаат директен пристап до нив и ја изразуваат својата loveубов и восхит. Затоа, тие избраа да го прослават на социјалните мрежи со започнување на hashtag на WCW, во надеж дека целта на нивното восхитување може да биде донекаде свесен за тоа колку се вредни и вредни тие.

Некои луѓе претпочитаат кратката форма #WCW, додека други често ги пишуваат целосните зборови како #WomanCrushWednesday.

Следниве неколку општи реченици или изјави во кои хаштагите можат да се користат на Snapchat.

И #WomanCrushWednesday оди во … ‘

… Само што ја освоив мојата # WCW

Постојат различни начини на кои може да се користи WCW. Некои од нив го вклучуваат следново;

1. Момците пишуваат натписи, или објавуваат слики од нивните момчиња, потоа означувајте ги со помош на #WCW. Во исто време, хаштагите можат да се користат кога мажот објавува слика на жена што им се допаѓа, или прави пост што му се восхитува. Ената може да биде секој од нивната сегашна девојка, нивните хонорари, нивните тајни обожаватели или која било жена што сметаат дека е сензуално привлечна или карактер.

2. Интересно е што, жените исто така го користат хаштагот #WCW на Snapchat за да ги прослават своите колеги жени. Овие обично се девојки на нивните соработници или други жени со неверојатни квалитети.

3. WCW може да го користи секој за да изрази несебично ценење за жената што ја сметаат за страшна на кој било начин. Во вакви случаи, предмет на восхит е обично јавна личност чии достигнувања можат да ги почувствуваат голем дел од населението. Тие можат да бидат политички фигури, познати личности или модели, жена за која се бори со тоа што се борат за правата на другите жени и обесправените групи во општеството, медиумски личности и сл.

4. WCW може да се користи и на Snapchat како дел од спонзорирана кампања. На пример, една жена во натпревар како што е реалното ТВ шоу може да спонзорира хаштаг со тоа што ги охрабрува блогерите да ја означуваат во своите објавувања. Ова беше направено во обид да се зголеми свеста за нив и можеби да се натера повеќе луѓе да ги следат и да гласаат за нив, доколку на натпреварот е потребно такво учество на јавноста. Медиумите исто така можат да го користат хаштагот #WCW за да ги охрабрат гледачите и читателите да номинираат секоја локална жена која прави нешто необично за да ги промени животите на луѓето во нивната заедница. Ова често се смета како начин за наоѓање вести, затоа што медиумите на крајот ќе се обидат да обезбедат интервјуа со такви жени во обид да разберат која е движечката сила зад нивните достигнувања.

5. Во некои многу невообичаени околности, хаштагот #WCW може да се користи за да се опишат апстрактни, па дури и цртани предмети. Некои луѓе дури можат да го користат саркастично.

На пример, можете да користите WCW кај жена за која многу луѓе се чувствуваат непријатно. Целта тука не е да ги славиме, туку да ги исмеваме или само да ги засрамиме на креативен начин.

Запомнете… ..

Без оглед на причината за споделување на хаштагот #WomanCrushWednesday, една работа што останува вистина е фактот дека хаштагите првенствено се поврзани со убави или сензуално привлечни жени.

Затоа, за да донесете поголем сообраќај кон вашите објави, треба да објавите некои од нивните најдобри фотографии. Дури и ако таквите жени не се секогаш благословени со кривичен изглед и тело, барем ќе најдете една од најдобрите фотографии од нив и ќе ги објавите кога ќе ги обележите.

Сепак, објавата сепак мора да биде доста пристојна, затоа што сакате што е можно повеќе луѓе да се идентификуваат со предметот на вашата желба.