Што се случува ако го полните телефонот со друг полнач на марка?

Apa yang terjadi jika Anda mengisi baterai telepon dengan pengisi daya merek lain?

Со потпирање на паметни телефони Многу е вообичаено дома да има неколку модели на мобилни телефони со различни брендови, затоа, можно е да имаме неколку полначи кои се компатибилни со нашите телефони, се сомнева дека е … дали сите се наплатуваат исто ?, има ли проблем со полнење на мојот мобилен телефон со полнач од друга марка?

Пред да одговорите на овие прашања, важно е да се спомене за што зборуваме оригинален полначПа, рековме дека користењето на генерички полнач може да предизвика проблеми со батеријата на уредот.

Што се случува ако го полните телефонот со друг полнач на марка?  1

Враќањето во главната тема, користењето на полначот од различен мобилен телефон може да го промени времето на полнење, но тука зависи од различни фактори за паметниот телефон да ја смени вредноста за полнење кога ќе го открие полначот.

Брза загуба во полнењето

Сите паметни телефони Тие можат да го откријат видот на полначот поврзан со него, а причината е да ја заштитите батеријата на мобилниот телефон. Зошто? Па, батеријата е еден од најчувствителните елементи, односно ако батеријата е оштетена може да предизвика експлодира мобилниот телефон, од оваа причина марки обично посветуваат посебно внимание кога користиме нееднакви полначи. марка.

Кога се случи ова Уредот обично го оневозможува системот за брзо полнењебез оглед дали полначот што го користите исто така е брзо полнење. Причините погоре се затоа што многу пати брендовите често користат разни типови технологија за брзо полнење, Qualcomm има своја, Huawei, OPPO и OnePlus исто така развиваат своја технологија, и очигледно не се компатибилни со другите телефонски брендови.

Што се случува ако го полните телефонот со друг полнач на марка?  2

Онаму каде што со поголема веројатност успешно да користите полначи од други брендови и имате брзо полнење е со мобилен телефон кој користи Qualcomm процесор, затоа што многу марки ја користат и технологијата Брза полнење на производителот во Северна Америка. Ова не е секогаш точно, затоа што понекогаш има производители кои користат полначи кои се компатибилни со Quick Charge 3.0 или 2.0, но вашиот телефон може да биде компатибилен со Quick Charge 4.0, затоа нема да има компатибилност.

ASUS ROG Телефон 2: ова е најмоќниот паметен телефон во светот денес

Дали е во опасност мојот уред?

Најлошото нешто што може да се случи при полнење телефон со друга марка полнач е тоа што брзо го губите полнењето, или, дека користите минимално ниво на полнење на вашиот телефон, затоа што Многу производители го прават ова за заштита, бидејќи ова е единствениот начин да се спречи оштетување на батеријата на уредот.

Меѓутоа, сè додека користите оригинален полнач, можеме да гарантираме дека вашиот телефон нема да доживее проблеми, затоа што сите овие полначи го регулираат напонот што влегува во батеријата на вашиот уред.

Што се случува ако го полните телефонот со друг полнач на марка?  3

Затоа, престанете да се грижите за употреба на други брендови на полнач, иако секогаш е најдобро да го користите полначот што е во вашата кутија, и ако го изгубите полначот, тогаш купете нов од истиот производител.

Влегување Што се случува ако го полните телефонот со друг полнач на марка? Прв пат беше објавено од страна.