Јавната помош за ДТТ започна само овој четврток

Од Овој четврток може да побара финансиска помош од заедницата за животна средина за да ја сменат својата опрема во новиот ДТТ. Оваа промена ќе стапи на сила повеќе од 800.000 згради кои треба да ги преработат своите системи за прием.

Песната е родена од фреквентни промени што ќе бидат направени за да се избегне мешање во ширењето на 5G технологија кој го користи истиот свет со повеќе канали.

Повеќе од физички промени на антената, тоа ќе бара големи поставки за да го направат опсегот од 700 MHz достапен за 5G пред јуни 2020 година, како што е прикажано од Европската унија.

Помошта ќе исчезне од 104.3 до 677,95 евра по зграда и ќе бидат дистрибуирани според промените што мора да се направат.

Променете Втора дигитална дивиденда Ова првично ќе се одрази на Алмера, ОÁава, Бизкаја, Кордоба, Гипузкоа, Гранада, Хуелва, Хуеска, Луго, Малага, Сеговија, Сорија, Теруел, Ваadадолид и Сарагоса. Подоцна ќе се прошири во другите провинции.

My Box S е една од најдобрите опции денес ако сакаме да го претвориме нашиот ТВ во паметен уред и да го направиме нашиот домашен мултимедијален центар благодарение на Android TV и неговиот виртуелен асистент на Google Assistant.

Во моментов нема други предмети или повеќе канали што треба да се додадат, тоа ќе биде само промена на фреквенцијата.

За неколку години, до 2023 година ќе дојдат други измени и ќе бидат потребни преноси со висока дефиниција. За обновување ќе бидат потребни повеќе инвестиции и промени во многу домови во Шпанија. Но, сè уште е далеку и не е информирано за тоа.