Јас ги заштитувам твоето семејство и бизнис со овие карактеристики

Saya melindungi keluarga dan bisnis Anda dengan karakteristik ini 1

Јас ги заштитувам твоето семејство и бизнис со овие карактеристики 2

Во деловниот свет е многу важно да се користи Интернет. Секој дел од компанијата го користи за различни намени, како што се набавки, понуди, комуникација со клиенти или помеѓу истиот оддел.

Исто така, во нашиот семеен круг, сите имаме на располагање толку многу потребна алатка за комуникација. Ние го користиме од персонални компјутери или електронски уреди.

Но, што се случува кога се злоупотребува интернетот?

Како што знаеме, на мрежата можеме да најдеме многу корисни информации, но во исто време можеме да се изложиме на разни опасности. Ајде да анализираме две:

1.- Кражба на информации

Може да донесете многу пари или загуба во иднина на нашата компанија. Поради оваа причина, употребата на т.н. програми DLP (спречување загуба на податоци) кои ни помагаат да ги класифицираме документите на компанијата, да го ограничиме пристапот до одредени вработени, па дури и да генерираме аларми доколку се манипулира информацијата. не е вистина. Заштитете го вашиот бизнис користејќи сигурна мрежа за податоци, затоа избегнувајте многу главоболки.

Кога зборуваме за семејство, можеби нема да постои ризик да се оштети банка, но може да предизвика други проблеми, како што се компјутерски малтретирање или мрежно злоупотреба. Затоа, секогаш се препорачува, да го заштитите вашето семејство избегнувајќи висење на чувствителни веб-информации.

Сметките за податоци од облак (Google Drive, OneDrive, iCloud, итн.) Можат да бидат многу практични, но ако пристапот падне во погрешни раце, последиците можат да бидат вистински кошмар. За да го спречиме ова, сите треба да бидеме внимателни во врска со тоа што се чува на Интернет.

Јас ги штитам вашето семејство и бизнис со овие карактеристики 3

2.- Злонамерен софтвер

Злонамерниот софтвер може да биде еден од следниве:

✓ Spyware: Тие собираат информации од нашиот компјутер или мобилен уред без наша согласност.

✓ Keyloggers: Тие се грижат за сè што пишуваме, што можат да бидат текстуални пораки, е-пошта, лозинки и многу повеќе.

✓ Вируси: Мали програми што можат да бидат скриени во е-пошта, игри или програми чие потекло се сомнева. Може да предизвика многу проблеми на нашиот компјутер и да предизвика губење на информации.

Тешко е да се контролира како секој од нашите вработени користи Интернет или што гледаат нашите членови на семејството од нивните лични уреди, но ако можеме да ги заштитиме компјутерите и мобилните уреди, секогаш е препорачливо да користите добра антивирусна програма, но има и алтернативи (шпион телеграма).

Денес е многу важно да поставите Firewall уред кој функционира како филтер на нашата корпоративна мрежа. Оваа алатка е конфигурирана за да открие опасни страници или несакани теми, така што, доколку има вработени кои имаат пристап до оваа страница, примаат само страници што им велат дека пристапот е ограничен. На овој начин, можеме да избегнеме страници каде ќе се преземе малициозен софтвер и со тоа да се заштити вашата деловна активност.

Помалку моќен уред за заштитен ид е исто така достапен, идеален за поставување во нашиот дом и поставување мала мрежа со клучеви за контрола на родителите.

Јас ги штитам вашето семејство и бизнис со овие карактеристики 4

Заштитете го вашето семејство и бизнис

Постојат многу опции за да се заштитите од опасности преку Интернет. Одвојте време и ресурси за да го заштитите вашето семејство или да го заштитите вашиот бизнис. Никогаш не трошете време и пари.

Анализирајте ги внимателно вашите избори и избегнувајте да преземате непотребни ризици. Запомнете дека технологијата може да помогне доколку се користи со претпазливост, но во исто време може да предизвика големи проблеми ако се користи неодговорно.

ет. Секој дел од компанијата го користи за различни намени, како што се набавки, понуди, комуникација со клиенти или помеѓу истиот оддел.

Исто така, во нашиот семеен круг, сите имаме на располагање толку многу потребна алатка за комуникација. Ние го користиме од персонални компјутери или електронски уреди.

Но, што се случува кога се злоупотребува интернетот?

Како што знаеме, на мрежата можеме да најдеме многу корисни информации, но во исто време можеме да се изложиме на разни опасности. Ајде да анализираме две:

1.- Кражба на информации

Може да донесете многу пари или загуба во иднина на нашата компанија. Поради оваа причина, употребата на т.н. програми DLP (спречување загуба на податоци) кои ни помагаат да ги класифицираме документите на компанијата, да го ограничиме пристапот до одредени вработени, па дури и да генерираме аларми доколку се манипулира информацијата. не е вистина. Заштитете го вашиот бизнис користејќи сигурна мрежа за податоци, затоа избегнувајте многу главоболки.

Кога зборуваме за семејство, можеби нема да постои ризик да се оштети банка, но може да предизвика други проблеми, како што се компјутерски малтретирање или мрежно злоупотреба. Затоа, секогаш се препорачува, да го заштитите вашето семејство избегнувајќи висење на чувствителни веб-информации.

Сметките за податоци од облак (Google Drive, OneDrive, iCloud, итн.) Можат да бидат многу практични, но ако пристапот падне во погрешни раце, последиците можат да бидат вистински кошмар. За да го спречиме ова, сите треба да бидеме внимателни во врска со тоа што се чува на Интернет.

Јас ги штитам вашето семејство и бизнис со овие карактеристики 5

2.- Злонамерен софтвер

Злонамерниот софтвер може да биде еден од следниве:

✓ Spyware: Тие собираат информации од нашиот компјутер или мобилен уред без наша согласност.

✓ Keyloggers: Тие се грижат за сè што пишуваме, што можат да бидат текстуални пораки, е-пошта, лозинки и многу повеќе.

✓ Вируси: Мали програми што можат да бидат скриени во е-пошта, игри или програми чие потекло се сомнева. Може да предизвика многу проблеми на нашиот компјутер и да предизвика губење на информации.

Тешко е да се контролира како секој од нашите вработени користи Интернет или она што го гледаат членовите на нашето семејство од нивните лични уреди, но ако можеме да ги заштитиме компјутерите и мобилните уреди, секогаш е препорачливо да користите добра антивирусна програма, но има и алтернативи (шпион телеграма).

Денес е многу важно да поставите Firewall уред кој функционира како филтер на нашата корпоративна мрежа. Оваа алатка е конфигурирана за да открие опасни страници или несакани теми, така што, доколку има вработени кои имаат пристап до оваа страница, примаат само страници што им велат дека пристапот е ограничен. На овој начин, можеме да избегнеме страници каде малициозен софтвер ќе бидат преземени и на тој начин да го заштитиме вашиот бизнис.

Помалку моќен уред за заштитен ид е исто така достапен, идеален за поставување во нашиот дом и поставување мала мрежа со клучеви за контрола на родителите.

Јас ги штитам вашето семејство и бизнис со овие карактеристики 6

Заштитете го вашето семејство и бизнис

Постојат многу опции за да се заштитите од опасности преку Интернет. Одвојте време и ресурси за да го заштитите вашето семејство или да го заштитите вашиот бизнис. Никогаш не трошете време и пари.

Анализирајте ги внимателно вашите избори и избегнувајте да преземате непотребни ризици. Запомнете дека технологијата може да помогне доколку се користи со претпазливост, но во исто време може да предизвика големи проблеми ако се користи неодговорно.