ќе пристигне на 16 октомври

El Chapuzas Informático

Нинтендо во последните часови го потврди една од најголемите гласини што секторот за видео игри се чувствува со месеци, и тоа не е ништо друго освен познато пристигнување. Пречекорување до платформата Nintendo Switch. На овој начин, и двајцата Снежна бура како јапонска компанија покажа дека конечно, популарните стрелците ќе пристигнат на преносни конзоли за неколку недели, поточно 15 октомври.

Преклопник на Нинтендо

Во последните неколку недели, разни извори ја тестираа оваа објава, која конечно се оствари на еден од нивните последни настани на Nintendo Direct. На овој начин, компанијата потврди дека популарната Blizzard Overwatch ќе се прошири и на својата хибридна конзола и нема да направи ништо друго освен три години по пристигнувањето на компјутер, PlayStation 4 и Xbox One.

Ова ќе биде конкретно следно 15 октомври кога видео игрите ќе стигнат до Nintendo Switch, како што е прикажано од секоја компанија на нивната социјална мрежа. Покрај тоа, сите корисници кои нарачуваат копија, исто така, ќе добијат а посебен лик на вдовица на кожатаи исто така три месеци бесплатен Nintendo Switch на Интернет за игри Конечно мора да видиме како течноста на конзолата Nintendo е во состојба да го преместува Overwatch, што секако ќе биде ограничено со фактот дека насловот на Blizzard е чисто на Интернет, така што ќе биде WiFi мрежа Корисниците нема да можат да играат Overwatch.