– ▷ Xiaomi Mi Mix Alpha во вистински слики го покажува дизајнот внимателно »-

- ▷ Xiaomi Mi Mix Alpha dalam gambar nyata menunjukkan desainnya dengan cermat »ERdC

Ксиооми презеде брз чекор во нејзиниот раст во текот на изминатите години, таа стана не само компанија која произведува добри производи, туку и да ја докаже својата вредност како иновативна компанија која може да постави трендови во индустријата. Оригинален Mi Mix Беше изненадувачки во 2016 година и ја револуционираше индустријата со својот дизајн. Сега, лансиран е Xiaomi други неверојатни модели на серии на микс наречен MIX Alpha 5G. Овој уред има многу различен спектакуларен дизајн генерички и слични дизајни што обично ги гледаме на пазарот на мобилни уреди. Тие предупредуваа од компанијата дека нивниот дизајн ќе изненади, и на крајот Ги исполнува сите големи очекувања.

Слика во рацете на Xiaomi Mi Mix Alpha

Ги разгледавме сите придобивки што ги нуди Xiaomi Mi Mix Alpha 5G во статијата што ја презентираме. Но сега броиме вистински слики на рака што се појави на Интернет од уредот со целата своја слава. Слика заробена за време на презентацијата. Тие ни дозволуваат одблизу да го разгледаме спектакуларниот дизајн.

Mi Mix Alpha 5G може да се објасни како концептуален телефонзатоа што вклучува неколку функционални и дизајнерски карактеристики што досега не се видени. Најистакнато е заоблен екран со опкружувачки формат. Го затвора скоро целото тело на уредот, се протега од напред до назад. Постои вертикална керамичка лента во која се наоѓа камерата, во спротивно ќе зборуваме за навистина стаклено тело.

Посакуваме мобилните телефони да имаат 100% однос на екранот, но Xiaomi ги изненади сите Извонреден однос на екранот-на телото од 180,6%. Покрај вертикалната лента што ја сместува камерата, овој телефон има Тесни рамки само 2,15мм на врвот и на дното.

- ▷ Xiaomi Mi Mix Alpha во вистински слики го покажува својот дизајн внимателно »- 1

- ▷ Xiaomi Mi Mix Alpha во вистински слики го покажува дизајнот внимателно »- 2

Виртуелно копче

Уред Нема рамка со копче за јачина или моќ што сме навикнати. Затоа, модулите на антената и телефонската врска за Wi-Fi и 5G се поставени во задната вертикална лента. Уредот е претставен со Допрете ја чувствителната страна што користи моќни хаптики за да имитираат физички копчиња. Исто така, постои технологија на акустичен дисплеј за сензори на звук и ултразвучно сензори за близина.

- ▷ Xiaomi Mi Mix Alpha во вистински слики го покажува дизајнот внимателно »- 3

- ▷ Xiaomi Mi Mix Alpha во вистински слики го покажува дизајнот внимателно »- 4

Тројна камера од 108 MP

Друг извонреден аспект на Alpha MIX е три поставки на фотоапаратот. Уредот го снима рекордот за прв паметен телефон во интегрирање на сензорите на фотоапарати повеќе од 100MP. Сензорот е Samsung ISOCELL Bright HMX 108MP развиен во соработка со Xiaomi. Сензорот има Ултра голема големина 1 / 1,33.

- ▷ Xiaomi Mi Mix Alpha во вистински слики го покажува дизајнот внимателно »- 5

Вториот сензор е а Телефото камера од 12MP вна 2x оптичко зумирање и трето, а Леќи со камера со ултра широк агол од 20MP (117 °). Оваа поставка исто така поддржува макро фотографија до 1,5 см. Вклучени се и други карактеристики за конфигурација ОИС со четири оски, ласерски фокус и сензор за треперење. Нема предна камераДа, мора да превртете ја задната камера и користете го задниот екран како огледало.

Гледајќи го сето ова, се надевам дека не е евтин уред, и не. Цената е 19.999 јуани (околу 2550 евра или 2814 долари)

¿Te ha parecido interesante esta noticia? Puedes dejarnos un comentario con tu opinión, te lo agradeceremos.