& засилувач; # 039; Бетмен: Arkham Origins & засилувач; # 039; Програмерите кои работат на Супермен Видео игри?

& # 039; Бетмен: Arkham Origins & # 039; Програмерите кои работат на Супермен Видео игри? 1

Ова може да биде кабриозно искуство за гејмерите во компјутер, но Бетмен: Аркам Најт е голем хит од кога беше објавен и беше најпродаваната игра во јуни 2015 година. Предходници на играта – Бетмен: Аркам Азил, Аркам Сити и неодамна Arkham Origins – сите се покажаа успешни со критичарите и гејмерите и помогнаа да се редефинира како може да функционира адаптацијата на видео игри на својствата на стрипови (историски тешки изгледи).

Неодамна, се зголемуваат доказите дека WB Games Montreal, студиото зад Arkham Origins (сите други игри во оваа серија развиено од Rocksteady Studios) тајно развиле Супермен игра Најновите случувања го опкружуваат падот на името на ликот на титулата и се најтешкиот доказ во моментот кога видео-игри за Man of Steel можеби би биле на патот.

CBM во ова време ја следи приказната неколку недели, при што интересот првично беше зачудуван од работата објавена од WB Games Montreal поврзана со игри со отворен свет DC, опишана како нова IP за следната генерација на конзоли. Потенцијалните слики за био-игра за Кал Ел / Супермен се наоѓаат на Интернет, како и јасна концептна уметност за Supes и негативните стрипови Brainiac.

Сега, најновото ажурирање на страницата „LinkedIn“ го привлекува вниманието на Attack of Fanboy (преку З-ocочи): 3Д хонорарен аниматор и дизајнер по име Киеран Туран се пријавува да ги регистрира следниве нови хонорарни дела:

Смена на проблеми и санирање на 3Д форма на лицето за претстојниот наслов на видео-игра „Супермен“ за Игра На аудио.

Оттогаш, уредувана е страницата на „Турнејата LinkedIn“ на Туран, а Супермен не е пронајден, но списокот на неговите неодамнешни хонорарни искуства работи за „DC Media Networks, Berlin, кој обезбедува 3Д анимација и движечка графика за емитувани реклами“. Game On Audio воопшто не е регистриран, но компанијата од Монтреал обезбедува аутсорсинг услуги за аудио и движење и работеше на наслови како што се Halo 4, Assassin’s Creed IV и Batman: Arkham Origins.

Бетмен на Бетмен Аркам Оригинас

Ненадејното исчезнување на информациите на Супермен од профилот на Туран покажува дека гласините околу овој доказ може да бидат вистинити, и дека играта во центарот на Супермен всушност може да биде во функција. Со оглед на бројот на велигденски јајца во Супермен / Метрополис во Аркам Најт, повеќето се надеваат дека играта Супермен ќе биде од Rocksteady Studios отколку од WB Games Montreal, но нема причина двете студија да не можат да работат заедно.

Исто така е можно дека – и покрај гласините за отворен свет – играта по оваа линија всушност може да биде продолжение на универзумот во универзумот ДК Неправедност: богови меѓу нас битка игра. Со оглед на загубата на информации од страницата „LinkedIn“, СБ и ДЦ јасно го одржуваат овој проект. Можеме само да шпекулираме, но со оглед на референцата на Аркам Најт, постои добра шанса играта Супермен во печатот на Аркам да се организира во наративниот свет на познатите игри во Бетмен. Останете тука за повеќе детали кога ќе се појави

Бетмен: Аркам Најт достапен сега на PlayStation 4, Xbox One и компјутер.

Извор: CBM

Шефот на спорот со Gearbox, Ренди Питфорд

Правните теми на Gearbox & Ренди Питфорд продолжуваат во најновиот судски спор