10 бесплатни апликации за блокирање повици за да престанат повиците да не се …

Aplicaciones para bloquear textos de llamadas en Android

Уморни од спам повици и текстуални пораки? Пробајте ги бесплатните апликации за блокирање на повици и СМС-апликации за Android

Апликации за блокирање на текстови за повици на Android

Примањето повици од непознат број може да биде навистина вознемирувачко. Сепак, постојат начини да се запрат несаканите повици, како и несаканите текстуални пораки. Во оваа статија, ќе ви помогнеме да се ослободите од досадните пораки и неочекуваните повици.

Видови на несакани повици што ги наоѓаат корисниците.

Телемаркерите и вистинските компании го добија списокот со броеви што ги користат за продажба на своите производи и услуги.

Автоматските повици претставуваат автоматски телефонски повици каде што ќе се репродуцираат претходнорегистрираната говорна порака штом ќе одговори други лица. Тие исто така прават некои маркетинг активности и нудат производи и услуги. Честопати, тие промовираат и политички кампањи.

Сомнителни луѓе кои некако го стекнале вашиот телефонски број и се обидуваат да го користат за измама. Тие се претставуваат како агенти на ФБИ или ЦИА или вработени во банка, кои ве предупредуваат за ранливоста на вашата банкарска сметка или доверливите податоци.

Како да избегнете несакани повици и текстуални пораки на телефони со Android?

Како да избегнете несакани повици и текстуални пораки на телефони со Android?

Постојат неколку начини да ги блокирате несаканите повици и спам-пораките. Оператори со седиште во САД Како Verizon, AT&T, T-Mobile и Sprint, тие им даваат помош на клиенти кои сакаат да блокираат броеви врз основа на услуги што им пречат. Сепак, блокирачкиот процес трае многу време.

Вградената брава, која е дел од поставките на уредот, им овозможува на корисниците да блокираат одреден број, кој потоа не може да повикува или испраќа пораки. Отидете до поставките, пронајдете “Блок на повик” во менито Поставки и блокирајте го бројот што ве мачи. Некои производители ги именуваат функциите поинаку, како што се “Листа со автоматско одбивање”, блок контакт или “одбивање повици”, итн.

Апликациите со Android на Play Store нудат најголем дел од сигурноста и флексибилноста за блокирање на несакани повици. Тие обезбедуваат дополнителна функционалност, како што се автоматско препознавање контакт, споредба со други броеви на спам во големи бази на податоци и препознавање на шема.

Ејкон

Цена: Бесплатно со понуди за реклами / IAP

Eyecon е една од најдобрите апликации за да избегнете досадни повици, бидејќи ги открива бројот, името и фотографијата на лицето кое се обидува да го натера повикот. Покрај тоа, апликацијата нуди автоматски да го сними повикот што го добивате за да се осигура дека никој не искористи од вас.

Една од лошите страни е што можете да контролирате само повици. Апликацијата е поддржана од реклами, но нуди набавки во апликација или можете да гледате видеа и да поканите контакти за да ја ажурирате апликацијата.

Truecaller

Цена: Бесплатно со понуди за реклами / IAP

Truecaller нуди погодност да открие кој се обидува да ве повика кога ќе се појави непознатиот број. На тој начин, сопственикот има идеја кој се обидува да се јави и дали станува збор за телемаркер, робот или сомнително лице.

Апликацијата исто така ви нуди да ги снимате повиците автоматски. Работи многу паметно, бидејќи може далечински да открие СМС или телемаркетинг и автоматски да го блокира ако неговиот тон звучи „слично на продажба“.

Дали треба да одговорам?

Цена: Бесплатни / IAP понуди

Како што се однесува на неговото име, одговорот треба да ви помогне да донесете правилна одлука со филтрирање на повиците и СМС-то што е важно. Ние се акумулираме во промовирање на СМС и повици до тој степен што нашите контакти и пријатели остануваат исклучени во морето на маркетинг пораки.

Апликацијата ја проверува содржината на претстојните повици или СМС-пораката во постојано ажурираната база на податоци и автоматски ја отфрла доколку пронајде спам-натпревар. Апликацијата има елегантен кориснички интерфејс и е лесна за употреба.

Блокирач на повици во црната листа

Цена: Бесплатно со понуди за реклами / IAP

        Апликација за Android повикува Црна листа

Повици Црната листа е исто така добра апликација за блокирање на несакани повици и СМС-пораки. Без разлика дали ви пречи телемеркерите и автоматските повици, или анонимниот, оваа апликација ќе ви помогне да ја препознаете лицето од другата половина од линијата и да ги натерате во црната листа.

Тоа е лесна и лесна за употреба апликација со вградениот месинџер што може автоматски да открие дали некоја порака е безбедна или неправилна.

Здраво

Цена: Бесплатни / IAP понуди

Хија им овозможува на корисниците да блокираат и одбиваат несакани повици и СМС. Откако ќе се открие потенцијалната закана, Hya го блокира бројот, ги идентификува дојдовните повици и спам-пораките. Понатаму, апликацијата споделува широка база на податоци со милиони телефонски броеви кои потенцијално се припишуваат на спам-повици. Доаѓа со дополнителни функции како подобрен бирач, идентификација на повик и автоматски сигнали за безбедност кои откриваат дали следниот повик е спам.

Г-дин Број

Цена: Бесплатни / IAP понуди

Г-дин Број ги прави побезбедни броевите за бирање и претстојните повици. Можете лесно да откриете дали некој повик е спам и да го блокира како спам, измама или измама. Може да блокирате повици од некое лице, код на област или земја, да пријавите спам повици во широка база на податоци за да ги предупредат другите корисници и да ги спречите телемаркерите или сомнителните идентитети да ве вознемируваат. Бесплатно е, но можете да ја отклучите дополнителната функционалност со претплата.

Контрола на повик

Цена: Бесплатно со понуди за реклами / IAP

Контрола на повици е бесплатна апликација која ви помага да ги спречите и блокирате досадните повици и СМС-пораки од сомнителни луѓе и броеви. Спречете ги телемаркетите да учат повеќе за вас или да го трошат вашето драгоцено време. Исто така, има подобрен Dialer за полесен контакт со врсниците, како и програмиран режим Do Not Disturb за време на кој никој не може да ве вознемирува.

Повик на црната листа

Цена: Бесплатно со реклами

Повикот на црната листа може да ви помогне лесно и интуитивно да ги блокирате несаканите повици и пораки. Работи како апликација за телефонски огнен thatид која ви помага да контролирате кој ќе ве повика и ќе ви испрати СМС-пораки. Можете да блокирате броеви за спам, како и да ги идентификувате. Исто така, постои функција што ви овозможува автоматски да откриете кој број како спам.

Блокатор за повици

Цена: Бесплатно со понуди за реклами / IAP

Со блокирач на повици, можете да креирате црна листа што ги содржи сите броеви што ви пречиле со несакана СМС порака или несакани повици, без разлика дали е од маркетинг компанија или од личност која сака да ве вознемири. Лесен е за употреба и лесен и може да се конфигурира автоматски да ги открие несаканите броеви.

TelSave

Цена: Бесплатно со реклами

TelGuarder ги штити корисниците на Android од несакана продажба на телефони, истражување на пазарот, измама и автоматски повици. Тие можат автоматски да детектираат и спречуваат спам-повици, како и да блокираат несакани повици и несакани СМС-пораки.

Понатаму, апликацијата е опремена со агент за вештачко разузнавање кој ги идентификува несаканите повици и ги верификува во обемната база на податоци. Благодарение на базата на податоци, апликацијата може да спореди броеви со другите корисници погодени од истите броеви.

заклучок

Како се заштитивте од несакани повици и спам СМС? Дали некоја од овие апликации работи за вас? Известете ги во коментарите.

Вие заслужувате мир на умот на вашиот мобилен уред. Нека една од овие потполно бесплатни апликации проверете дали е во ред.