10 години предизвик: Што е тоа и како функционира социјалната мода во моментот

10 години предизвик: Што е тоа и како функционира социјалната мода во моментот

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Сигурно сте виделе десетици слики со зборовите 10 години предизвик, на кои се прикажани фотографии од пред 10 години и сега споредени и очигледно преку Интернет веднаш станаа вирални. Еве што треба да знаете

10 години предизвик: Што е тоа и како функционира социјалната мода во моментот

Веќе неколку дена, табли за пораки на вашиот контакт Фејсбук, Твитер или Инстаграм тие се напаѓани од фотографии со натпис 10 години предизвик.

И феномен што се расипува на мрежата и во различните социјални мрежи меѓу најпознатите, и предизвик 10 години предизвик, ја споредува годината 2009 година со 2019 година, само 10 години подоцна, да се покаже како се сменија работите за 10 годинии во светот и во нашиот живот.

Играта е многу едноставна, само создадете мем, со две фотографии рамо до рамо, една од 2009 година и другата од 2019 година со зборовите 10 години предизвик, евентуално со иста сцена и позадина, што ја покажува промената што се случила за 10 години.

10 години предизвик е феноменот што деновиве се депопулира на Интернет и споредува, со две едноставни фотографии, потоа споделени на таблите на Фејсбук, Инстаграм и Твитер, 2009 и 2019 г. ги гледаат промените, наши и во светот.

И тогаш започнува објавувањето на приватни фотографии, со вашето големо лице во 2009 година споредено со една од 2019 година, и дознајте после 10 години како сте се смениле, но има и такви што ја ставиле на мрежата најразличните разлики со невозможни споредби, исмејувани и мемите создадоа ад-хок за да се забавуваат.

Како започна предизвикот од 10 години?

Фејсбук не го лансираше # 10годишен предизвик, но сето тоа започна од Инстаграм, каде што некои меми создадени од корисници веднаш станаа вирусни, а за неколку дена на бум експлодираше на Интернет и на сите најпознати социјални мрежи.

Мода Да, но внимавајте на безбедноста

Уште еднаш еуште една мода на моментот, која има за цел да собере што е можно повеќе фотографии на Интернет, и очигледно оваа едноставна игра може да сокрие вистински стапици и опасности, како што се споделување фотографии на услуги кои се одговорни за создавање на колаж на фотографии, ставајќи ја во опасност нашата приватност, бидејќи фотографиите би можеле да завршат во погрешни раце.

Другите проблеми би можеле да бидат поврзани со препознавање на лицето, што на пример на Фејсбук ви овозможува да препознаете дали е тоа објави фотографија со нашето лице, и затоа со оваа игра навистина би можело да биде опасно и да се стави во рацете на компании кои управуваат со податоци и препознавање на лицето, нашето лице лесно, преку игри, како што се 10 години предизвик, која ја проширува базата на податоци на лица достапни на Интернет.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!