10 извонредни алтернативи на Pinterest 2020

Pinterest Ова е една од најдобрите социјални платформи што ви овозможува да споделувате и гледате неверојатна содржина на сите времиња. Со доаѓањето на Pinterest, промовирањето на нашиот бизнис и нашите производи стана полесна задача. И покрај тоа што имаат голема корисничка база, на многу компании ќе им треба одредена публика за да ги промовираат своите производи.

Ако сте една од нив, пронајдовме неколку подобри алтернативи за Pinterest 2020 кои можете да ги користите за да ги промовирате вашите производи и услуги преку Интернет. Сите овие платформи работат на ист начин како и Pinterest, но тие се насочени повеќе кон одредена публика.

Значи, без понатамошно рекламирање, да ја видиме најдобрата алтернатива за тој Pinterest 2020 овде.

Топ 10 алтернативи за Pinterest 2020

1 Интеграција кутија

Инспирацијата за мрежи е една од најдобрите алтернативи на Pinterest специјално дизајнирани за фотографи, графички дизајнери и веб-дизајнери. Тука, можете да ги споделите вашите уметнички дела за да го промовирате меѓу милиони корисници. Покрај тоа, фотографите и графичките дизајнери на Ameature можат да го користат и за воспоставување врски со други уметници.

Споделувањето на нашата содржина е многу полесно отколку повеќето слични платформи овде. Сè што треба да направите е да креирате сметка таму и вие сте подготвени да ги споделите своите уметности и идеи со сите. Ако сакате да направите убави уметнички дела, тогаш е добра идеја да се обидете да ја инспирирате Грид.

2 Хометалк

Hometalk е уште еден скапоцен камен меѓу најдобрите алтернативи за Pinterest 2020 таму. Оваа платформа е во сопственост само на декоратори и украси на домови. Домашните декоратори и декоратори можат да ги користат за да најдат идеи за дома и да споделат свои идеи со милиони корисници таму.Хометалк

Неколку препораки: Апликацијата miDGT сега е достапна за iOS

Освен домашен декор, прикажува и неколку други категории како што се градинарството, кујната, дизајнот, вратите, подовите и др. Давањето придонес во Хометалк е полесно и трае не повеќе од неколку секунди. Сè што треба да направите е да креирате сметка и вие сте подготвени да бидете дел од се поголемата заедница за украсување на домови.

Liqurious е една од најдобрите алтернативи на Pinterest специјално дизајнирани за навивачите да ги споделат своите рецепти за пијалоци преку Интернет. Постојат неколку категории, како што се безалкохолни пијалоци, здрави пијалоци и овошни сокови. Во секоја од овие категории, можете да најдете стотици различни рецепти.Ликвизиран

Покрај тоа што барате пијалоци, можете да ги споделите вашите сопствени рецепти со милиони корисници на располагање таму. Споделување и правење рецепти директно е многу полесно овде и не повеќе од една минута.

4 Храна

FoodGawker е популарна платформа за споделување содржини што им овозможува на ентузијастичните луѓе да се поврзат едни со други. Оваа платформа претставува долг список на рецепти со храна кои дефинитивно ќе ве натераат да вееш. Сите рецепти се класифицираат во различни категории.Храна

Можете да ја разгледате оваа категорија и да пронајдете рецепти за вашите омилени јадења. Покрај истражувањето на рецептите, оваа платформа исто така ви овозможува да споделувате идеи за рецепти и слики со храна меѓу милиони корисници таму.