10-те најдобри апликации ScreenCast и Screen Mirroring за Android

Las mejores aplicaciones ScreenCast y Screen Mirroring

Дали сакате да копирате или да пренесувате содржина од вашиот мобилен уред на поголем екран? Лесно е со следниве апликации!

Најдобрите апликации ScreenCast и Screen Mirroring

Една од радостите што имаат уред со Android е да се пренесува содржина од еден уред на друг. Ова е особено корисно ако сакате, на пример, да гледате содржина од паметен телефон или таблет на поголем екран (обично ТВ) преку технологија Miracast или Chromecast. Постојат многу апликации достапни за стриминг видео или филмови на барање, како што се Netflix, YouTube, Spotify и Hulu, за да именуваат само неколку. За жал, постојат апликации кои не поддржуваат стриминг, во кој случај огледувањето на екранот е друга опција.

Огледалото на екранот може да биде особено корисно за активности како прикажување фотографии, видеа или друга локална содржина од вашиот уред на поголем екран. Како и да е, еден недостаток на огледувањето на екранот отколку проток е дека целиот екран на вашиот мобилен уред е прикажан на поголем екран. Друг недостаток е што не можете да мултитаскив, додека стримувате, сепак можете да го користите вашиот мобилен уред за други цели. Исто така, со огледувањето на екранот троши доста батерија.

Има место и за да го одрази екранот и да го емитува, но вашата ситуација бара. Ги собравме првите 10 најдобри апликации за пресликување на екранот и за пресликување на екранот за да ве спречи да копате преку Google Play Store. Овие не се во одреден редослед, бидејќи параметрите ќе варираат во зависност од вашите барања и уредите што ги поседувате. Пред да започнеме, сакаме да потенцираме дека овие типови апликации доаѓаат во Google Play Store со алармантна регуларност и можат повторно да исчезнат многу брзо. Сепак, ова се најдобрите што ги најдовме за време на нашето тестирање.

1. СИТЕ КОНКОНЕКТ – ИГРА И ПОВЕД

Цена: Бесплатно со реклами

AllConnect е популарна и лесна за употреба апликација за пренесување на широк опсег на уреди како што се Chromecast, Smart TV, Roku, Xbox и други. Може да пренесувате филмови, фотографии, музика и многу повеќе, со повеќекратна поддршка за стриминг што ви овозможува да пренесувате различни содржини на повеќе од еден уред истовремено.

Исто така, постои поддршка за снимање видеа на YouTube (иако не YouTube Live), како и пренесување од повеќе извори, како што се облак, сервери за медиуми и веб-страници на Интернет. Покрај ова, апликацијата има напредни функции за репродукција, но треба да се напомене дека не поддржува пресликување на екранот.

2. ПОВЕЕ НА ТВ – CHROMECAST, ROKU, CAST ВИДЕО НА ТВ

Цена: Бесплатно со понуди за реклами / IAP

Може да пренесувате локална содржина од вашиот уред или видео преку Интернет со Cast на ТВ. Тој е компатибилен со разни уреди, вклучувајќи Chromecast, паметни телевизори, Amazon Fire Stick, Roku и многу повеќе. Апликацијата има лесни за употреба контроли, автоматско пребарување (за достапни уреди), редица за репродукција и може да идентификува датотеки на вашиот уред, како и SD-картичка. Најновата дополнителна поддршка додаде за Apple TV, подобрувања во перформансите и функциите како историја и обележувачи.

3. СТРАНИЦА ДОГОВОРНА ДОМ

Цена: бесплатно

Ова можеби не изгледаше како очигледен избор од почеток, бидејќи оваа комерцијална апликација може да се користи за управување со уредите на „Дома“ на Google како светла и термостати. Како и да е, може да се користи за контрола на Chromecast и поддржува одразување од вашиот мобилен уред на ТВ ако ви треба (бара Chromecast).

Тоа е интуитивна апликација и ако имате компатибилни светла, може да се конфигурира да ги затемни светлата кога ќе започнете да гледате филм. Забележете дека достапните функции се разликуваат по регион.

4. АЛККАСТ (БЕСПЛАТНО ИЛИ 3,00 фунти)

Цена: Бесплатно со реклами / $3,99

Бесплатната верзија AllCast на ClockworkMod ви овозможува само 5 минути гледање видео и слики. Но, барем ви дозволува да го испробате пред да одлучите дали цената вреди. Ве молиме, прво преземете ја бесплатната верзија, а потоа ажурирајте ја на платената верзија на AllCast Premium, доколку сакате да го добиете клучот за лиценца. Ова ги отстранува ограничувањата на должината на видеото, како и на рекламите. Апликацијата поддржува стриминг кон Chromecast, Apple TV, Xbox конзоли (360 и едно), FireTV, Smart TV, WDTV и многу повеќе.

5. ИНТЕЛИГЕНТЕН ПОГЛЕД НА Самсунг

Цена: бесплатно

Оваа апликација е специјално за споделување на содржини од мобилен уред на Samsung Smart TV и The Frame TV. Може да се користи за филмови, музика и содржина на игри или да се истражуваат апликации додека имаат корист од искуство со допир на поголем екран. Тој користи добро дизајниран интерфејс и е компатибилен со многу модели на SmartTV од 2011 и подоцна, (наведени во описот на апликацијата). Забележете дека некои карактеристики се разликуваат по регион и распоред на објавување на Samsung.

6. ТИМВИЕВЕР ЗА РЕМОТ КОНТРОЛА

Цена: бесплатно

Апликацијата TeamViewer е малку поразлична од онаа што ја споменавме досега. Тој се фокусира на можноста за далечинско и безбедно контролирање на другите уреди, вклучително и персонални компјутери (Windows, Linux, Mac OS). На пример, можете да пристапите и контролирате вашиот работен компјутер од дома со вашиот паметен телефон. Споделувањето на екранот во овој случај е корисно за спонтана поддршка и дијагностички цели, а другите карактеристики вклучуваат трансфери на датотеки (и во двата начина), управување со контакти и HD видео и звук во реално време. Оваа бесплатна верзија е за поединци, но за комерцијална употреба, постојат неколку платени опции.

7. ЛОКАЛКАСТ ЗА ХРОМЕАСТ

Цена: Бесплатно со понуди за реклами / IAP

Проследувајте ги видеата, фотографиите и музиката од вашиот мобилен уред, уредите DLNA, Dropbox, Google Drive, компјутер и други не само во Chromecast, туку и во SmartTV, Amazon Fire TV Stick, Roku, Nexus Player и многу повеќе. Chromecast поддржува одлики за зумирање, ротирање и тава, како и преводи, и исто така има и бета поддршка за безжични слушалки, иако ова може да биде незгодно денес.

Набавките во апликација може да се користат за отстранување на реклами и отклучување на одлики на Про, вклучително и прегледувања на видео од екранот “Сега игра” и пребарување.

8. SCИВОТНА СЦЕНА – СИРНИОТ МИРОР

Цена: Бесплатно со реклами

Оваа апликација можеби не е толку популарна како другите, но добро работеше на нашите тестови, иако забележавме дека некои коментатори споменале технички ставови. Ако сакате да се ослободите од рекламите, користете купување во апликација за да се надополни со верзијата Pro, но ние ќе посочиме дека апликацијата во моментов не поддржува аудио за стриминг. LiveScreen овозможува споделување преку WiFi со далечински пристап до прелистувачот, вклучувајќи Firefox, Google Chrome и Apple Safari.

Апликацијата е корисна за прикажување на екранот на вашиот мобилен уред кога правите презентација. Алтернативно, можете да го користите вградениот веб прелистувач на SmartTV за да ги прикажете своите фотографии пред семејството и пријателите на поголем екран.

9. РАЗВОЈ НА СВЕТНИОТ МИРОР

Цена: Бесплатно со реклами / 5,99 $

Повеќе од 10 милиони преземања сугерираат дека ова треба да биде многу пристојна апликација. Откако ќе го испробаме, не можеме да разговараме за тоа. Споделете ја содржината на екранот на уредот со Android (како и аудио) на Smart TV, Chromecast, DLNA уреди или други компатибилни уреди, од извори како YouTube, Facebook и други. Бесплатната верзија има временски ограничувања, но барем ви дозволува да ја проверите. Потоа можете да одлучите дали да ја купите верзијата Pro за да ги отстраните ограничувањата.

10. ТУБИО – СИСТИНСКИ ВЕБЕ ВИДЕОВИ НА ТВ, ХРОМЕКСТ, АВИДНО

Цена: Бесплатно со понуди за реклами / IAP

Играчите компатибилни со оваа апликација вклучуваат одредени паметни телевизори, Apple TV, конзоли Xbox, Chromecast, Roku и Amazon Fire TV, меѓу другите. Само пронајдете видео или аудио на Интернет што сакате да ги споделите и можете да го споделите со едноставна славина, како и локално зачувани фотографии и видеа.

Функциите за функции за репродукција, пауза, стоп и пребарување, додека јачината на звукот може да се прилагоди со хардверските копчиња на вашиот мобилен уред. Набавки во апликација може да се користат за премиум верзијата на Tubio за отстранување на реклами, добивање неограничена поддршка за клиентите и дополнителна репродукција на HD.

Конечен збор

Сите наши најдобри апликации за пресликување на екранот и апликациите за проследување на екранот се бесплатни за преземање. Некои од овие апликации нудат платена верзија за подобрени карактеристики. Забележете дека може да се работи за да пробате неколку од овие апликации пред да ја пронајдете оној што работи најдобро за вас, бидејќи некои работат подобро со некои уреди од другите. Исто така, имајте предвид дека квалитетот на вашата Wi-Fi мрежа може да влијае на перформансите на проток.

Зошто да не испратите коментар за да не известите која од овие апликации сакате? Од друга страна, можеби ќе сакате да препорачате апликација за пресликување на огледало или стриминг што ја користите што не ја вклучуваме во нашиот избор. Во тој случај, кажете ни зошто е вашата најпосакувана примена од ваков вид.