10-те најдобри Android апликации за иднината

10-те најдобри Android апликации за иднината

10-те најдобри Android апликации на иднината 1

Апликациите за мобилни телефони помагаат при работа и во движење. Исто така, тие се добри кога станува збор за датира (на пример, тие ви помагаат да се запознаете самохрани руски девојки и многу други). За скоро сите сфери на животот, измислени се многу корисни програми. Но, во оваа статија, ќе разговараме за поинтересни работи. Ви ги претставуваме најнеобичните програми за Android кои можат да се подобрат и користат во иднина.

1. вечера

Започнуваме со оваа услуга за дружење. За оние кои се грижат каде и како да јадат, Дине беше измислен. Покрај стандардните параметри на компатибилноста, тој бара натпревари во списокот на омилени установи и веднаш им овозможува на луѓето да поканат потенцијални духовни другари во ресторан. Програмерите се позиционираат Дине како услуга за совршен прв датум.

2. Сапио

Направено е да помогне да се најде партнер за оние кои сметаат дека се интелектуалци и сакаат да запознаваат интересни луѓе. Но, за ова, ќе мора да одговорите на околу 300 отворени прашања од различни области на човечкиот живот, каде што ќе можете да ги покажете своите достигнувања, политички погледи, хоби и сл.

3. Преведувач за плачење деца

Со точност од 92%, апликацијата ги дефинира причините зошто бебето плаче: ако сака да јаде, се чувствува лошо, сака да спие или има влажна пелена. Со текот на времето, точноста се намалува, но дури и на 5 месеци, таа е 80%. За развој на оваа мобилна апликација, тимот на развивачи анализирал повеќе од 100.000 записи со плачот на бебињата.

4. Пребарување

Се покажа дека, во повеќето случаи, луѓето не гледаа наоколу и имаа несреќи затоа што тие пишуваа во тоа време. Апликацијата работи како GPS сензор. Во тој момент, кога корисникот ќе се приближи кон пресекот, апликацијата вибрира и бара лицето да биде одвлечено од екранот.

5. зен

Ова е интересна и корисна апликација за Android, која комбинира медитација и цртање. На екранот на паметен телефон, корисникот создава цртежи покриени со убави цвеќиња. Дебелината на линиите, бојата и формата на растенијата може да се сменат.

6. Планер за јадење

Willе понуди дневен, неделен или месечен план за оброк, во зависност од вашите лични параметри и количината на калории што сакате да ги консумирате и ќе предложи специфични рецепти и големини на порции. Услугата им овозможува на луѓето да ги прилагодат преференциите на храната. На пример, ако не сакате производ, на пример млеко, ве молиме проверете го и апликацијата веќе нема да ви го понуди производот.

7. Сигнал

Специјалните услуги најверојатно нема да ве интересираат во моментов, но не е многу пријатно да сфатите дека вашите приватни пораки можат да се прочитаат во секое време без многу напор. Оваа апликација ја користат политичари и бизнисмени, а ја препорачуваат специјалниот агент Едвард Сноуден и магазинот „Тајм“.

8. Ghost Radar Classic

Идејата е дека паранормалните суштества можат некако да влијаат на сензорите на вашиот паметен телефон, откривајќи се и себеси. Програмерите гарантираат дека дефинитивно ќе пронајдете нешто во мрачен подрум или во правливо поткровје.

9. Скенер за отпечатоци

Ставете го прстот на екранот. Програмата ќе ја скенира и ќе се поврзе со базата на Министерството за внатрешни работи. Проверете, можеби има потерница за лице со вакви отпечатоци? Однапред можете да додадете информации за специфичен отпечаток и за неговиот сопственик во базата на податоци на програмата.

10. Менаџер за пијалоци

Ова е апликација за оние кои треба да ја знаат содржината на алкохол во нивната (или нечија друга) крв. Сè што треба да направите за ова е да ја инсталирате апликацијата, да ја стартувате и да ги изберете пијалоците што сте ги пиеле денес. Апликацијата ќе издаде детален извештај за процентот на алкохол во крвта.