10-те најкористени емози во светот: список и значење

Најмногу користени емоции што се

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Еве ги 10-те најкористени емоции од корисниците според Уникод: целосно рангирање и значење на сите емоции. Откријте какви се сега

Кои се најчесто користените емотикони?

Пред малку време екипата на Конзорциум со Unicode објавено списокот на најчесто користени емоции и, за прв пат, исто така, внатрешните податоци што се однесуваат на процентите на употреба. Без да губиме време, веднаш ги гледаме податоците.

Да почнеме од најчесто користени емози во светот, со ранг и значење на секое:

😂 Лице со солзи на радост – Лице кое се смее со солзи радост
❤️ Црвено срце – Црвено срце
Face Насмевка на лице со очи на срце – насмеано лице со срцеви очи
🤣 Се тркалате на смеењето на подот – Лице што кива со солзи радост додека се тркала
Face насмеано лице со насмеани очи – насмеано лице со среќни очи
🙏 Преклопени раце – рацете се собрани на молитва
💕 Две срца – Две црвени срца
Face Гласно плачење лице – Лице кое изобилува плаче
😘 Лице како дува бакнеж – Лице дува бакнеж
Um Палците нагоре – Палците нагоре, знак ОК

Дозволете ни сега да се свртиме кон нумерички податоци.

Како што можете да видите од рангот, двете најпопуларни емотиви се насмеано лице со солзи радост и црвено срцесоодветно со 9,9% и 6,6% од глобалната употреба.

Подолу е даден графиконот со податоци што се однесуваат на сите други емоции:

Конечни податоци: скоро милијарди емоции секој ден се испраќаат само на Фејсбук.

И која најчесто ја користите? Известете ги во коментарите

Овие ги користам многу често:

  • 🙈
  • 🤣
  • 😘
  • 🥳
  • 😭
  • 😁
  • 🔥
  • 💪
  • 😍
🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!