1,39 “OLED со Kirin A1 SoC, Huawei Lite OS и 2 недели автономија

El Chapuzas Informático

Заедно со 30 пара, Хуавеи најави паметен часовник што се носи Гледајте ГТ 2опремена со екран ОЛЕД од 1,39 инчи кои можете да ги изберете во прилог на телото 42мм или 46мм каде во ние го наоѓаме СОЦ Кирин А1 @ 356 MHz поддржан од 16MB RAM меморија и 4 GB внатрешно складирање, иако часовникот со 42мм шасија има 32MB RAM меморија. Овој хардвер работи на оперативниот систем Huawei Lite OS, со што се елиминира нејзината зависност од Google и сето тоа е целосно компатибилно со мобилните уреди со Android и iOS.

Гледајте ГТ 2

За одлична поврзаност со уредот, интегрирајте ја поврзувањето Bluetooth 5.1 (работи до 150 метри), што додава интеграција а GPS, гироскопи и а сензорот срце. Верзијата од 46мм вклучува додатоци како што е микрофон и звучник За да одговорите на повикот, додека за спортистите вклучува 15 видови на спорт покрај тоа што се потопува и срцевите сензори ќе продолжат да работат под вода.

Информации од Huawei Watch GT 2 Опремени со батерија 215 mAh (42мм) и 455 mAh (56мм) ветувачки опсег 14 дена од типична употреба или 30 часа со активен GPS. Во однос на цената, ќе се наплаќа верзијата од 42 мм 229 еврадодека 46мм малку ја зголемува цената 249 €.