2019 година iPhone 11 да го користи Galaxy S10, Galaxy Note10 OLED панелот

2019 iPhone 11 untuk digunakan Galaxy S10, Galaxy Note10 panel OLED

Samsung Galaxy S10 и неодамна, Samsung Galaxy Note10, двајцата добија највисок резултат од DisplayMate, кога беше тестиран нивниот панел. Зошто е ова важно? Вентилатор на Apple iPhone? Според неодамнешниот извештај од Кореја, се очекува годинешниот модел iPhone 11 (или iPhone Pro) да го користи истиот OLED панел направен од Samsung Display за предводници на Galaxy (најверојатно без дупки за пробивање).

За iPhone X, Xs и Xs Max, Apple користеше специјален OLED панел специјално направен за компании со седиште во Купертино. Тоа е кодно име LT2, но, според извештајот, почнувајќи од оваа година, Apple ќе го користи моделот М9, што е во основа истиот дисплеј панел што го наоѓате во S10 и Note10.

Познати се паметните телефони на Samsung дека користат пукање во боја, живописни, честопати презаситени, додека Apple го прави поприроден. Во извештајот не е наведено дали M9 панелот ќе биде прилагоден за iPhone, но можеме да очекуваме Apple да одржува висококвалитетна репродукција на слика. Според најновиот извештај, iPhone 11, iPhone 11 Max (или iPhone Pro) и iPhone 11R ќе бидат лансирани на специјален настан што потенцијално би можел да се појави на 10 септември.

Разговарајте за овој пост