2020-та iPhone на Apple ќе биде Подготвен 5G, потврдува Минг-Чи Куо: Извештај

2020 Apple iPhone akan Siap 5G, Ming-Chi Kuo mengonfirmasi: Laporkan

Започнувајќи го овој јуни, многу извештаи сугерираат на многуочекуваниот iPhone до 2020 година. Аналитичарите на Минг-Чи Куо посочија дека iPhone во 2020 година ќе биде активиран 5G за модели со највисоко ниво и, исто така, наводно доаѓа со OLED екран – за сите модели. Потоа, друг извештај откри дека iPhone следната година ќе биде подготвен 5G покрај нивните нови можности за игри со AR / VR и треба да има и задна камера со 3D ToF. Неодамна, имаше друг извештај кој откри како би изгледал iPhone 2020.

Во средината на овој извештај, „Епл“ официјално објави набавка на бизнис на модем смартфони „Интел“ на крајот на оваа година (Q4, 2019, да биде точна). Ова се случи по неодамнешната спогодба меѓу Apple и другите производители на чипсет Qualcomm. Аналитичарот Минг-Чи Куо сега предвиде дека сите три ајфони до 2020 година ќе доаѓаат со 5G можности. Тој понатаму посочи дека стекнувањето на Apple на деловниот модем за смартфони Intel ќе го натера технолошкиот гигант Купертино да направи модели кои беа активирани 5G побрзо отколку порано. И, исто така, со тоа што 5G е новата норма во 2020 година, бидејќи многу поевтини телефони со Android во втората половина на следната година, исто така, се вели дека активирале и 5G, исто така.

Понатаму, Куо изјави дека новиот iPhone 5G кој беше опремен со ова ќе ги поддржува опсезите mmWave и под-6GHz; сепак, на кинескиот пазар се очекува само моделот на под-6GHz спектар – глобалната варијанта за која се вели дека е пуштен во продажба е нејасна. Секој iPhone во 2020 година со можност за 5G се чини дека е значаен чекор за Apple бидејќи iPhone ќе остане скап. Претходните извештаи сугерираат дека има три нови редизајнирани iPhone телефони со модели OLED за 2020 година кои се состојат од 6,7-инчен екран, 6,1-инчен екран и помал 5,4-инчен модел. Останете поврзани со PhoneRadar за други интересни ажурирања.

Преку

опсег # wpdevar_comment_3, # wpdevar_comment_3 iframe {ширина: 100%! важно;}