3 дена прегледување на нови апликации на патот до Google Play Store

Google Android Play Store app Samsung

Американската технологија од САД ги известува програмерите за нови безбедносни и полициски прегледи. Имено, филтри и нови начини да се обезбеди интегритет на сите апликации што доаѓаат во продавницата за содржини со Android, Google Play Store. Се надевам дека ова ќе ги намали преостанатите закани!

Ризици сè уште постојат во различни апликации со Android на Google Play Store!

Апликација за Android на Google Play Store на Samsung

За да го направите ова, најголемата платформа за дистрибуција на апликации за овој оперативен систем внимателно ќе ги разгледа сите нови апликации за 3 дена. Поточно, времето потребно за анализирање на нови апликации сега ќе биде подолго, така што технологијата може да ги преземе сите мерки на претпазливост.

До 3 дена преглед за сите нови апликации со Android

Се надеваме дека продавницата на Google Play ќе стане побезбедно место. Особено со оглед на официјалниот карактер затоа што претходно беше инсталиран. Затоа, природно е компаниите да ги зајакнат своите безбедносни механизми. Нешто досега од 100% ефикасно.

За да ги заштитите вашите корисници од штетна содржина, затоа е важно да ги разгледате сите апликации. Сега тоа е токму она што компанијата го прави, но од сега ќе бара повеќе време за оваа задача. Предупредувањето, според Опции за игра, веќе направено со технологија за програмери.

3 дена прегледување на нови апликации на патот до Google Play Store 1

Од curубопитност, овој извор на информации е одговорен за разни игри со Android. Па, тој се сметаше за развивач, и затоа конечно беше предупреден од Google. Тоа е исто така индицирано овој повик од Научи повеќе или научете повеќе и однесете нè на една од страниците за поддршка на Play Store.

Дополнителна претпазливост на влезот во продавницата на Google Play

Според изворот, овој рок не важи за сите програмери. Повеќе конкретни “за некои развивачи на Google ќе направат темелен преглед на содржината. ” Нешто што ни овозможува да гледаме различни однесувања во зависност од студиото / развивачот и апликацијата за која станува збор.

Целта е секогаш една, да се заштитат интересите на потрошувачите. Значи секој што прави нова апликација за Android однапред знае дека процесот на преглед сега може да трае 3 дена. Претходно, процесот беше далеку поконкретен, но не изгледаше доволно мудар.

Накратко, нема ниту едно времетраење на процесот на преглед на нови апликации. Гугл предупредува дека секој случај ќе се следи внимателно, при што роковите сега ќе бидат разгледани 3 дена. Сè што ја прави апликацијата Google Play Store посигурна, како и корисникот.

Прочитај повеќе …