32 индиски екипи се натпреваруваат за награда 2,5 милиони долари на PUBG Mobile Fall Split 2019

32 Tim India bersaing untuk Hadiah $ 2,5 Juta di PUBG Mobile Fall Split 2019

Tencent Games и PUBG Corp го најавија почетокот на втората фаза на PUBG Mobile Fall Split 2019. Сите екипи се регистрирани за настанот, при што голем број од нив доаѓаат од Индија. Според официјалното соопштение за печатот, три индиски екипи ќе имаат можност да се квалификуваат за глобалното финале, кои нудат вкупна награда за паричник од 2,5 милиони долари.

Во меѓувреме, 32 индиски екипи кои се квалификуваа за регионално финале во Јужна Азија, исто така, имаа можност да ја освојат наградата од 175.000 американски долари за тоа што беа прогласени за регионални шампиони. Според Tencent, турнирот е отворен за сите индиски жители кои имаат PUBG Mobile сметка над нивото 20.

По завршувањето на групните фази и регионалните финалиња во секој регион, најдобрите 16 екипи ќе се натпреваруваат во глобалното финале и ќе бидат тестирани на 4 карти во режим на ТЕЦ. Датумот за глобалното финале сè уште не е објавен, но ќе се случи откако ќе завршат регионалните финалиња.

Тенсент и ПУБГ Корп одржаа голем број на официјални турнири во е-спорт околу настанот во текот на изминатата година. Тоа вклучува PUBG Mobile India Series, PUBG Mobile Club Open Fall Split и PUBG Mobile India Tour 2019. Тековниот PUBG MOBILE Club Open Fall Split 2019 ќе ги зголеми можностите за е-спорт за индиските гејмери, се вели во заедничкото соопштение за печатот.

Претходно оваа година, PUBG Mobile Club Open Open Split 2019 India Regional Regional се одржа во спортскиот комплекс Тајагарај, Newу Делхи. Поразувајќи ги некои од најдобрите конкуренти на PUBG Mobile, Тим Соул беше прогласен за Регионален шампион на ПМКО Индија за пролетниот Сплит и потоа ја претставуваше Индија во Берлин за глобалното финале.