37 американски долари е една од најпознатите апсурдни DLCs направени досега за игри со мобилни телефони

Sephiroth DLC

Final Fantasy е една од најважните приказни за видео игри досега направени. Затоа не е чудно што креаторот, сега наречен Square Enix, разви многу наслови за сите платформи. Иако сите го чекаме објавувањето на Final Fantasy VII Remake следниот април, Секогаш можеме да соблечеме спортска облека додека уживаме во спин-оф за мобилни.

Dissidia Final Fantasy дојде до мобилните уреди во почетокот на 2018 година, ^ брзо станувајќи многу популарна игра особено за сите loversубители на сагата **. Класичниот стил на игра JRPG, забавни приказни и многу значајни знаци на кои треба да додадеме факти се апсолутно бесплатни. Се разбира, постојат микро трансакции, иако тие не треба.

Сепак, Dissidia Final Fantasy штотуку стана вест, а не засекогаш. Можете ли да замислите да платите до 37 долари за едно од најизолздените DLC што можете да го запомните? Сега тоа е можно.

Ако ви останат 37 евра, можете да го добиете ова навистина апсурдно DLC

Започнавме од основата дека не бевме против ДЛЦособено кога видео игрите се целосно бесплатни. Не е изненадувачки, програмерите исто така имаат право да наплатат такси за нивната работа, нешто што е неопходно и навистина за пофалба. Проблемот се појавува кога ова се злоупотребува или кога цената и содржината навистина немаат смисла.

Dissidia Final Fantasy е игра каша, т.е. да „соберат“ различни карактери. Некои може да се постигнат при унапредување на приказната, иако како општо правило, најмоќниот е секогаш достапен со плаќање за тоа. Обично, цената на овие карактери во овој стил на игра обично не е премногу висока и велиме нормално бидејќи Square Enix е секогаш исклучок што ги крши правилата.

Јапонската компанија го додаде ликот на Сефирохот, еден од најпознатите симболични негативци на сагата, по цена што навистина нè луди. Како што можете да прочитате на веб-медиумите „Силиконора“, 37 долари е цената на овој лик. И, што е толку посебно за овој Сепхиот? Доаѓа само без кошула. Како си?

Всушност, секој треба да судиме дали вреди да се добие лик со едноставна естетска промена – секако пакетот доаѓа со неколку дополнителни предности како 9,000 дијаманти, валута за игри. На крајот, ако играта го понуди овој пакет, тоа е затоа што публиката ќе го има. Дали е 37 долари груба цена за едноставни карактери во мобилна видео игра? Можно е, иако на крајот секој го прави она што го сака со своите пари

Следете ANDRO4ALL