37 Неверојатни и неверојатни профили на задачи [Best]

37 Неверојатни и неверојатни профили на задачи [Best]

Што е задача?

Tasker е една од најчесто користените апликации за автоматизација на Android што целосно ја револуционизира самата дефиниција на телефоните со Android. Со оваа апликација, можете да автоматизирате скоро сè на вашиот оперативен систем Android. Прекрасните функции што ги нуди Tasker се можни само заради големата разноврсност на оперативните системи Android.

Иако оваа апликација не е бесплатна, откако ќе започнете да копате подлабоко и подлабоко во бесконечните одлични одлики што ги нуди оваа апликација, ќе започнете да сфаќате дека вреди секој платен денар. Цената на оваа апликација е PS2.99. Можете да го преземете од оваа врска.

Кои се профилите на Такер?

Профилите на задачите се вид на активирани задачи што се составени од збир на активности. Вашите задачи можат да бидат автоматизирани функции во одреден момент, да речеме во одредено време или во посебни денови, користејќи ги Tasker профилите веднаш штом ќе се исполнат дадените услови.
Корисни профили на задачи Наведени подолу, се некои од главните и важни профили за проценка:

1. Активирајте го режимот за заштеда на батеријата кога вашата батерија е мала

Со овој профил, можете да заштедите малку енергија од батеријата кога полнењето на батеријата работи слабо.

 1. Одете во профил Изберете Држава.
 2. Следно изберете Моќност проследено со опција Ниво на батерија.
 3. Сега треба да го изберете опсегот на батеријата за тоа кога да го овозможите овој профил. Да речеме дека го задржуваме опсегот како 0-5.
 4. Сега за да креирате нова задача, допрете го копчето “+“Икона. Потоа изберете Нето и исклучете ги Bluetooth, автоматско синхронизирање, податоци за мобилни телефони, Wi-Fi.

Овој метод може да биде корисен кога чекате некои важни повици додека вашата батерија е мала.

Погледнете исто така: – 5 најдобри алтернативи на задачите за автоматизирање на задачи со Android

2. Тајмер за спиење на уредот

Тоа се случува особено со многумина од нас кои додека лежиме во кревет и слушаме мирна музика, заспиваат звук, само за песните да продолжат со репродукција на вашиот телефон. Профилите на Такер нудат решение за ова. Со оваа шема, можете да ја запрете песната или која било друга аудио репродукција по одредено време.

 1. Создадете нова задача и притиснете го копчето “+”.
 2. Да оди Медиуми дел.
 3. Во медиумите, одете на Контрола на медиуми И оди до cmd.
 4. Во cmd, изберете ја опцијата запре.
 5. Сега, сакаме да престанеме да ја пуштаме песната, така што ќе ја избереме квадратната икона од типот на решетката во близина на долниот десен агол, а тоа е музичката апликација.
 6. Следниот чекор е да се оди мени Задача и побарајте ја иконата Тајмер за задачи и влечете го тој елемент на почетниот екран.
 7. Кога додатокот ќе побара да го поврзете со некоја задача, изберете го време на спиење работа создадена во првиот чекор.

Погледнете исто така: – Задача наспроти автоматизирање: детална споредба со добрите и лошите страни

3. Ноќен режим

Дали се обидувате да спиете мирно ноќе, но постојаните телефонски пораки и известувања сè уште ве вознемируваат? Па, овој профил со задачи се вклучува во режимот Тивка во текот на ноќта, заедно со исклучување на Wi-Fi и исклучување наутро.

 1. Да оди Профили.
 2. Кликнете на знакот “+”.
 3. Изберете го временскиот рок за вашиот ноќен режим. На пример, од 24:00 до 07:00 часот.
 4. Додадете нова задача и кликнете на иконата “+”.
 5. Пребарај Аудио И оди до Тивок режим и вклучи го.
 6. Одете во новосоздадената задача и кликнете нето и исклучете автоматско синхронизирање и WiFi.

Сега, конечно, можете да спиете добро секој ден без непријатност.

4. Чувајте го екранот додека читате која било е-книга

Постојано допирање на екранот на телефонот додека читате е-книга за да се спречи исклучувањето на светлото на екранот може да биде многу иритирачки. Со помош на Задачата, можете да поставите автоматски профил за да го задржите светлото на екранот секој пат кога ќе прочитате ebook на вашиот телефон.

 1. Одете на профилот и потоа навигирајте се до Барање.
 2. Изберете која апликација за читачи на книги што сакате да ја додадете во оваа категорија.
 3. Додадете нова задача.
 4. Кликнете на иконата “+”.
 5. Да оди Монитор така Времето на гледање заврши.
 6. Следниот чекор е да го зголемите ограничувањето за ограничување на времето на екранот според вашата желба.

5. Свртете го телефонот наопаку за да го задржите телефонот во тивок режим

Додека седиме на час или присуствуваме на важен состанок, понекогаш нашиот телефон одеднаш ringsвони и тоа предизвикува непријатност. За да избегнете вакви ситуации, можете едноставно да го користите овој профил на задачи и едноставно да го превртите вашиот телефон за да не ringвони.

 1. Отидете до Профил и изберете држава.
 2. Потоа, преминете на Сензор и изберете Ориентација.
 3. Подолу Ориентација, ќе се појави мени од кое мора да изберете Наопаку.
 4. Сега креирајте нова задача. И кликнете на иконата “+”.
 5. Потоа оди до Аудио и кликнете Тивок режим.
 6. За да го запрете ringвонењето на телефонот, изберете вибрира.

Следниот пат, во ситуации кога не сакате телефонот да ringвони, само превртете го.

6. Стартувајте сериски апликации

Сите ние имаме серија апликации за употреба проследени со друга апликација. Секој пат кога треба да одиме на страницата со мени на нашиот телефон и да ги отвориме апликациите. Со овие чекори, овој процес може да се олесни бидејќи една апликација по друга ќе започне автоматски да се отвора.

 • Одете на профили, а потоа движете се на “Барање
 • Тука одберете ја апликацијата што сакате да ја отворите прво, или генерално отворена прво.
 • Создадете нова задача и кликнете на иконата “+”.
 • Кликнете на “Апликација“и изберете”Стартувајте апликација
 • Сега изберете ја втората апликација што сакате да ја отворите веднаш по првата апликација.
 • Држете ја втората апликација и кликнете на “Премести на излез
 • Следниот пат, вашите апликации ќе бидат сериски отворени за вас.

7. Репродуцирајте музика кога слушалките се вклучени

Со овој профил, не треба рачно да ја отворите музичката листа за репродукција кога поврзувате слушалки.

 • Одете на профилот и изберете “Држава
 • Следниот чекор, одете на “Хардвер“и кликнете”поврзани слушалки“тогаш допрете”Ништо
 • Создадете нова задача и допрете ја иконата “+”.
 • Кликнете на “Апликација” и изберете “Започни апликација”.
 • Кликнете на апликацијата на вашиот музички плеер.
 • Сега секој пат кога ќе ги вклучите слушалките, вашата листа за репродукција автоматски ќе се репродуцира.

8. Тресете го вашиот телефон за да ја вклучите светлината на блицот

 • Преземете ЛЕД светилка на Тесла.
 • Да оди “Профил“во Tasker и кликнете на” Настан “.
 • После тоа, притиснете “сензор” и кликнете на “Тресете”.
 • Сега изберете ја вашата предност за оска, чувствителност и времетраење.
 • Создадете нова задача и допрете ја иконата “+”.
 • Кликнете на “Монитор“и допрете”Пад на системот

Ова може да биде корисно кога светлината излегува веднаш и наеднаш.

9. Испратете текстуална порака за итни случаи

Понекогаш кога работите со мала батерија и планирате да испратите итна текстуална порака пред да се исклучи телефонот, овој автоматски задача може да ви помогне.

 • Создадете профил.
 • Да оди “Држава“и потоа допрете”Моќност
 • Изберете ниво на батерија помеѓу 0-5%
 • Создадете нова задача и допрете ја иконата “+”.
 • Отидете до „Телефон “и притиснете”Испратете СМС-порака
 • Сега само внесете го телефонскиот број и напишете ја пораката.

Така што следниот пат кога ќе работи на ниско ниво, а батеријата и телефонот ќе завршат, пораката за итни случаи автоматски ќе се испрати до тој одреден број.

10. Активирајте ја автоматската ротација при отварање на некои апликации

Некои апликации работат подобро во режим на пејзаж, како видеа на YouTube

 • Создадете нов профил и изберете апликација.
 • Изберете апликација што, кога е отворена, мора да се активира автоматска ротација.
 • Создадете нова задача и допрете ја иконата “+”.
 • Допрете на „Монитор
 • Воспоставете “Покажи автоматска ротација„А НА.

Сега секој пат кога гледате видео на YouTube; екранот автоматски ќе се префрли во режим на пејзаж, за да уживате правилно да го гледате вашето видео.

11. Прочитајте СМС-пораки додека возите

Гледањето на телефонот додека возите може да предизвика сериозен случајен ризик. Значи, овој профил ви помага да ја прочитате СМС-пораката гласно сами.

 • Одете на “настан” и кликнете на делот “Телефон” и притиснете “Прими СМС”.
 • Сега притиснете “Апликација” и кликнете на “старт” или “Автоматско”.
 • Создадете нова задача и притиснете ја иконата “+”.
 • Притиснете го копчето “Разно” и кликнете на “кажи”.
 • Потоа внесете “СМС-порака од% SMSRF:% SMSRB”.

Затоа, отсега не треба да го гледате вашиот телефон за да прочитате текстови и да се ставате во опасност.

12. Најдете ја точната локација каде сте го паркирале автомобилот на паркингот

Долга линија на автомобили паркирани на паркинг, а многу од нив изгледаат познати и во вакви ситуации можеби ќе ви биде тешко да сфатите каде точно сте паркирани.

 • Одете на почетниот екран на вашиот телефон и допрете и задржете го малку подолго.
 • Appearе се појави скокачко мени и од таму, мора да изберете „Задача“.
 • Притиснете го копчето “Ново” во горниот десен агол.
 • Дајте му на виџетот име што ќе ја зачува вашата локација и исто така ќе ви ја даде опцијата “Еднаш”.
 • Создадете нова задача и допрете ја опцијата “+”.
 • Одете во Разни, побарајте GPS и конфигурирајте го.
 • Одете во “Апликации”, “отворете” мапа “.
 • Одете во режим и изберете прелистајте. Обезбедете географска должина и ширина

Ова може да ви помогне кога вашиот автомобил е на преполн паркинг или на непозната улична улица.

13. Намалување на осветленоста на вашиот телефон наутро

Се буди наутро и одеднаш се соочува со големата осветленост на вашиот телефон, што ќе повреди многу. Значи, еве решение за овој проблем.

 • Отворете Tasker и одете во “контекст” и потоа одете во “Time”.
 • Сега поставете време наутро пред да се разбудите.
 • Создадете нова задача и допрете ја опцијата “+”.
 • Одете на „Екран“ и допрете ја осветленоста на екранот и поставете го на ниво 0.
 • Притиснете го зеленото копче за проверка кога ќе завршите.

Во прозорецот Уредувач на задачи, можете да кликнете на копчето Плеј од долниот десен дел за да ја прегледате задачата. Потоа, едноставно притиснете го зеленото копче за проверка за да ја зачувате вашата работа.

14. Известете кога батеријата е наполнета

Преполнувањето на батеријата на вашиот телефон може многу да влијае на неговиот живот. Исто така, понекогаш го одржуваме нашиот телефон вклучен во полначот ноќе и некако заспива и забораваме да го приклучиме кога батеријата е полна. Задача дава решение за тоа.

 • Одете во „Профил“ и изберете „Настан“.
 • Кликнете на “Енергија” и притиснете “Полна батерија”.
 • Сега само прилагодете го приоритетот на границата на батеријата според вашата удобност. На пример, приоритетот можете да го прилагодите како „помалку од 30% и повеќе од 80%“.
 • Сега креирајте нова задача и притиснете ја иконата “+”.
 • Кликнете на “Alert” и допрете на “Известување за звук”.
 • Напишете “Исклучете го полначот”.

15. Заклучете ги апликациите

Зошто непотребно инсталирајте друга апликација само за да ги заклучите вашите апликации кога ќе можете да го натерате Tasker да го стори тоа за вас? Чекорите за да го направите ова се наведени подолу.

 • Одете во делот “Профил” и кликнете на знакот “+”.
 • Одете во “Апликација” и изберете ги сите апликации што сакате да ги блокирате.
 • Сега креирајте нова задача и кликнете на иконата “+”.
 • Отидете на „Екран“ и притиснете го копчето „Заклучи“.
 • Сега поставете ја саканата лозинка за да ги заштитите сите апликации.

16. Вклучете WiFi дома

Повеќето од нас обично претпочитаат да користат Wi-Fi дома, но кога ќе заминеме од дома, голема е веројатноста дека ќе се префрлиме на нашата мобилна врска за податоци бидејќи не е можно да се добие сигнал за Wi-Fi насекаде. Задача помага да се автоматизира овој процес.

 • Одете на вашиот GPS и вклучете го.
 • Одете на местото во вашиот дом каде се наоѓа вашиот Wi-Fi рутер.
 • Сега отворете Tasker и движете се на “Profile” и изберете “Wi-Fi дома”.
 • Одете на „Локација“ и вклучете ја вашата мрежа и исклучете го вашиот GPS. Исто така, поставете го радиусот на 500м и добијте Фикс.
 • Сега креирајте нова задача и кликнете на иконата “+”.
 • Одете во мрежата и потоа кликнете на “Wi-Fi” и вклучете го.
 • Создадете друга задача и кликнете на иконата “+” и именувајте ја “Остави дома”. Сега во овој дел, треба да го исклучите вашиот Wi-Fi. Затоа, одете во „Мрежа“ и потоа побарајте Wi-Fi и исклучете го.

Така, преку овој процес, вашиот телефон автоматски ќе знае кога сте дома и ќе активира Wi-Fi.

17. Поставете го вашиот телефон за да ги исклучи состаноците

Да направите ringвонење или вибрирање на телефонот додека сте на состанокот може да биде срамно. Значи, со овие чекори, можеме да го исклучиме вашиот телефон за време на состаноците.

 • Одете на екранот со Tasker Profile.
 • Кликнете на “Ново” и изберете “Статус”.
 • Притиснете “Апликација” и изберете “Влез во календарот” и променете ја достапноста на Бр.
 • Допрете и задржете го полето за влез наречен Календар за да го изберете вашиот главен Календар. Потоа кликнете Готово.
 • Сега креирајте нова задача и притиснете ја иконата “+”.
 • Одете во Аудио поставки, изберете “Тивок режим” и активирајте го. Сега кликнете Готово.
 • На следната страница, повторно кликнете Готово за да се врати на главниот екран на Задачата.

Следниот пат кога сте на состанок, вашиот телефон нема да ringвони или вибрира.

18. Одделно копче за да ги активирате или оневозможите 3G-податоците

Наместо да одите на вашите поставки и да ги исклучите вашите мобилни податоци, што ако имало посебно копче на почетниот екран за истата работа!

 • Притиснете и задржете празно место на почетниот екран и widget ќе се појави наскоро.
 • Најдете го Tasker во тој додаток и изберете го.
 • На екранот со Tasker Profile, изберете задача 3G_Toggle.
 • Сега само одберете ја зелената ознака за проверка за да го зачувате вашиот нов додаток.
 • Така е, завршена работа. Иконата за графичка контрола можете да ја смените во што сакате.

Овие чекори погоре ги намалуваат дополнителните чекори на одење кон конфигурација на мобилни телефони секој пат кога ќе се конфигурираат мобилните податоци.

19. Вклучете ја камерата со едноставен гест

 • Само држете го вашиот телефон во режим на пејзаж, исто како што правите додека фотографирате, а камерата на вашиот телефон ќе кликне на сликата.
 • Одете на екранот со Tasker Profile и кликнете на „нов“ и притиснете „настан“.
 • Притиснете “Сензор” и одберете го гестот и именувајте го “гест на камера”.
 • Држете го телефонот во левата рака и држете го копчето за намалување на јачината на звукот.
 • Сега држете го вашиот телефон како да фотографирате во режим на пејзаж. Ова ќе биде гест.
 • Додека сте во тој режим на пејзаж, притиснете го и држете го копчето за повторно да ја намалите јачината на звукот. Вашиот гест сега е снимен.
 • Променете ги параметрите на фотоапаратот во копчето “преференци”.
 • Штом завршивте со поставување на преференциите, сте ја избрале и додадовте задачата, именувајќи ја „Камера вклучена“.
 • Кликнете на иконата “+”.
 • Кликнете на “Апликација” и движете се на “Вчитај апликација”. Изберете “камера” и притиснете го копчето “Готово”.
 • Кликнете на “Готово” повторно и потоа притиснете “Примени”. Следната работа е да го тестирате гестот на камерата.

Ако сакате, можете да конфигурирате и други гестови, како што мавтате или се смеете, итн. Единствената промена ќе биде во чекорите 4 и 5 кога треба да го направите посакуваниот гест за да го снимите.

20. Времето зборува наутро

Со овој профил, можете да го имате вашиот телефон да ви го кажува времето секој ден во исто време.

 • Преземете го Профилот од оваа врска.
 • Инсталирајте профил и кликнете на задачата и променете го HTTP.
 • Запишете ја адресата на градот и државата за да можете да дознаете времето за вашата локација.

21. Изградете го вашиот телефон – Пронајдете го профилот на Снич

 • Одете на главниот екран на Профилот за задачи “Профил”.
 • Кликнете на копчето “Ново” и изберете “Настан” како контекст.
 • Кликнете на категоријата „Телефон“ и создадете „Примена СМС“ како настан.
 • Сега напишете го саканиот број и порака во делот “Испраќач” и “Порака”, соодветно.
 • Кликнете Готово.

22. Заклучете го телефонот тресејќи се

Како да го заклучите вашиот телефон само со тресење? Па, еве ги чекорите за тоа како Такер може да го стори тоа за вас.

 • Одете во Tasker и создадете нов профил.
 • Отидете на „Настани“, притиснете „Сензор“ и изберете „Тресете“.
 • Сега внесете ги преференците за оската, чувствителноста и времетраењето.
 • Во следниот чекор, креирајте нова задача и допрете ја иконата “+”.
 • Кликнете на “Екран” и потоа изберете “Систем за заклучување”.

23. Овозможете го GPS од далечина

 • Одете на профилот Tasker и кликнете на “Настан”.
 • Одете во „телефон“ и кликнете на делот „СМС примена“.
 • Изберете го бројот што го имате и конфигурирајте ја пораката како „GPS активирана“.
 • Создадете нова задача и допрете ја иконата “+”.
 • Одете во “Различни” и кликнете на GPS.

Со овој метод, можете далечински да го вклучите вашиот GPS без проблем.

24. Избришете ги податоците од далечина

Понекогаш кога ќе го изгубите телефонот се грижиме дека некој друг ги знае сите важни детали зачувани во нашиот телефон. Користејќи го овој метод, можете далечински да ги избришете сите податоци на вашиот телефон.

 • Одете на профилот на Tasker и притиснете “Настан”.
 • Одете во „телефон“ и изберете го делот „СМС примено“.
 • Создадете нова задача и допрете ја иконата “+”.
 • Притиснете “Датотека” и изберете “Избриши директориум”.
 • Сега кука за “Рекстур” или на друго место не-празни папки нема да се отстранат.

Овој процес е пригоден кога некој ќе ви го украде телефонот и сакате да ги спречите да погледнат на кој било од важните детали зачувани на вашиот телефон.

25. Препраќајте или блокирајте одредени повици ноќе

Добивањето повици за време на работното време понекогаш нè нервира. Значи Tasker ви помага со пренасочување или блокирање на сите повици за време на еден период.

 • Одете на профилот Tasker и кликнете на “Настан”.
 • Сега навигирајте во „Време“ и поставете го времето помеѓу 00:00 часот.m. и 07:00 часот.m. (или кој било друг период по ваш избор).
 • Создадете нова задача и допрете ја иконата “+”.
 • Потоа одете на „телефон“ и одберете пренасочување на повик или блокирање на повик.
 • Сега повторно радувајте го вашиот дремка без непријатност.

26. Исклучете го заклучувањето на екранот кога камерата е вклучена

Понекогаш, кога ќе кликнете на фотографиите ако тајмерот за заклучување на екранот истече, нашиот телефон автоматски се заклучува. За да го запрете ова, мора да го создадете овој профил.

 • Одете во профилот на Tasker и кликнете на “Application”.
 • Потоа изберете Камера од колекцијата на апликации.
 • Создадете нова задача и допрете ја иконата “+”.
 • Кликнете на “Display” и поставете го “тајмингот на екранот” на многу висока вредност.

27. Автоматски одговор на Bluetooth

 • Оди на профил
 • Кликнете на „Нов статус“ со контекст како „Bluetooth поврзан“.
 • Поставете го истото име како името Bluetooth, на вашиот уред.
 • Кликнете Готово.
 • Изберете го тој профил и допрете Додај Контекст и дојдовен повик, но оставете го бројот на повикувачот празен бидејќи сакаме да бидат одговорени сите повици.
 • Создадете нова задача и допрете ја иконата “+”.
 • Проверете дали телефонот е во мирување, тогаш „Чекајте“ 5 секунди.
 • Сега „подигнете го повикот“.

28. Исклучете ја тастатурата кога сте дома

Мора да го внесете кодот за отклучување или шемата за заклучување на тастатурата, дури и кога сте дома или во канцеларија, може да биде многу вознемирувачко. Значи, со овој профил, можете да го оневозможите заклучувањето на копчињата додека сте на такви редовни локации.

 • Создадете нов профил и именувајте го „Отклучување на почетниот екран“.
 • Додадете контекст на настанот за „Отклучен екран“.
 • Додадете контекст на статусот за “WiFi во близина” и внесете ја SSID на мрежата за вашиот дом или канцеларија.
 • Создадете нова задача со име „Чекај“ и поставете го временскиот рок за 2-3 секунди.
 • Потоа, движете се на „Екран“, изберете „Клуч за заклучување“ и оневозможете го.

29. Овозможете ја Keyguard кога ја напуштате канцеларијата или дома

 • Создадете нов профил со име „Дома“.
 • Додајте ставка за контекст за статус “WiFi поврзан”, со SSID на вашиот дом / канцеларија.
 • Создадете нова задача, одете на “Екран” и потоа изберете “Клуч за заклучување” и активирајте ја.

30. Прочитајте го известувањето за WhatsApp

Во овој профил на задачи, кога ќе добиете известување за тоа што е апликацијата додека вашиот екран е исклучен, вашиот телефон ќе го прочита гласното известување за вас.

 • Создадете профил и кликнете на знакот +.
 • Одете на настан и побарајте известување.
 • Изберете WhatsApp од списокот со известувања.
 • Создадете друг профил и кликнете на знакот “+”.
 • Одете во државата и кликнете на “Прикажи”.
 • Сега одете во “Покажи статус” и исклучете го.
 • Создадете нова задача и кликнете на иконата “+”.
 • Кликнете на Разно и изберете “Кажи”.
 • Сега под просторот на полето за текст, напишете “Нов WhatsApp% NTITLE”.

Значи, со ова, дури и кога вашиот екран е исклучен, можете да ги запознаете вашите нотификации WhatsApp без да мора да го отворате и погледнете вашиот телефон.

31. Предупредување кога пријателите се обидуваат да ги отворат вашите лични работи

Со ова, кога некој од вашите пријатели се обиде да отвори некои ваши апликации, како што е Фејсбук или која е апликацијата, тие прво добиваат сигнал за звук и почетниот екран се појавува наместо да ја отворите апликацијата.

 • Создадете нов профил.
 • Одете во апликација и изберете ги сите ваши приватни апликации.
 • Создадете нова задача и поставете акција 1 како да одите на почетниот екран.
 • Сега одете на Alert и изберете бип.

Во следниот чекор, одете на флеш и внесете ја пораката што сакате да ја трепкате на вашиот телефонски екран.

32. натрапник селфи

Кога некој друг ќе се обиде да отвори одредени заклучени апликации на нивниот телефон со повеќе неуспешни најавувања, ќе се кликне дискретно себично.

 • Преземете го додатокот за безбедни поставки од продавницата на Google Play.
 • Одете на вашите поставки и побарајте управување со уредот, потоа доделете дозвола од Задачата и безбедни поставки.
 • Отворете Tasker и изберете Preferences и кликнете на Various.
 • Сега кликнете на ‘Дозволи надворешен пристап’. Ова ќе му овозможи на Tasker да користи надворешни апликации.
 • Создадете профил и изберете Status, кликнете на приклучокот.
 • Сега изберете ги безбедносните поставки и конфигурирајте ги со кликнување на иконата за мали моливи.
 • Поставете ја состојбата како максимум 4 неуспешни обиди за најавување.
 • Кликнете на “овозможено управување со уреди” и зачувајте го
 • Создадете нова задача.
 • Изберете ја опцијата Media и кликнете на фотографирање.
 • Сега изберете ја предната камера и наведете какви било имиња на датотеки како „слики од слика“ или „фотографии“.
 • Проверете ја опцијата “вметнете во галерија” и “дискретна”.
 • Сега одете на екранот и кликнете на “постави позадина” и внесете ја патеката за складирање на слики. Стандардно, таа се чува во ова локација /sccard/DCIM/Tasker/pic.jpg.
 • Одете во Разно и кликнете „Кажи“ и напишете „Откриен натрапникот“.

33. Зборувајте кога батеријата е мала

Кога нивото на батеријата се спушти под одредено ниво, ќе се пушти одредена песна за да ве предупредат, а режимот за зачувување на батеријата ќе се активира.

 • Создадете нов профил и одете во Статус.
 • Кликнете On и изберете Ниво на батерија. Сега поставете го посакуваното ниво на батеријата, да речеме 9% до 10%.
 • Создадете друг профил и изберете Статус.
 • Сега одете на Хардвер и кликнете на USB поврзан и изберете „кој било“. Проверете ја ознаката “инвестирај”.
 • Создадете нова задача и кликнете на иконата “+”.
 • Одете во Медиуми, изберете Музика за репродукција и потоа залепете ја патеката за чување на датотеката mp3 што сакате да ја репродуцирате кога батеријата е мала.
 • Сега одете на Мрежа и исклучете ги Bluetooth, Auto sync и Wi-Fi.

34. Автоматски вклучете ја апликацијата GPS / Bluetooth / Wi-Fi за MAPS

 • Кликнете на „Ново“ од менито на главниот екран на Задачите.
 • Кликнете на “Апликации” и изберете Мапи.
 • Создадете нова задача и дајте соодветно име.
 • Сега одете во “Различни” и изберете GPS.
 • Поставете го GPS на.

Овие се сите совети и трикови на Tasker. Имајте подобра среќа да ги креирате овие профили и однесете го вашиот уред на друго ниво на автоматизација.

35) Префрлете помеѓу случајни позадини во папка

Гледањето на истата стара позадина на екранот на вашиот телефон може да биде прилично досадно, но секогаш забораваме да ги менуваме нашите позадини. Што ако можеме да користиме Tasker за да се случи ова автоматски? Па тоа е можно.

 • Одете на екранот со Tasker Profile.
 • Сега креирајте нова задача и притиснете ја иконата “+”.
 • Именувајте ја работата како „Позадина“.
 • Додадете ја Задачата во дејството на променливиот сет.
 • Направете променлива наречена “random_image_folder” и поставете ја нејзината вредност иста како и името на папката што сакате да ја користите како основа за вашата позадина.
 • Одете до скриптата и додадете JavaScriptlet Action.
 • Сега треба да ги поставиме кодовите во јава скрипта.
 • Сега поставете ги шифрите во

var датотеки = список датотеки (randoimagefolder, false) .split (“n”);

var број = Math.floor (Math.random () * (датотеки. должина));

setWallpaper (датотеки (број));

 • Сега додадете неколку слики во папката и потоа креирајте профил што покажува кога позадината треба да се промени.

36. Помодоро режим

Помодоро е техника на управување со времето што вклучува 25 минути интензивна концентрација со 5 минути пауза во секој интервал. За да избегнете одвраќање за време на тие 25 минути, Tasker ќе ги оневозможи сите известувања. За да го започнеме ова, треба да користиме ознаки NFC и апликација наречена Trigger. Исто така, треба да преземете додаток за блокирање на известувања. За конфигурирање на задачата:

 1. Кажете: режимот Pomodoro активен, работете сега.
 2. Приклучокот ќе ги оневозможи известувањата.
 3. Поставете го тајмерот на 25 минути.
 4. Кажи: Pomodoro режимот е исклучен, одморете 5 мин.
 5. Приклучокот ќе активира известувања.
 6. Кажете: Допрете го вашиот телефон со NFC за да започнете со Помодоро.

37. Исклучете го екранот за заклучување на Android на доверливи локации

Кога сте на безбедно и познато место или во сигурна и позната компанија, не сакате да трошите време за отклучување на вашиот телефон. Овој профил Tasker ќе го деактивира заклучувањето на екранот кога е поврзано со позната WiFi врска и ќе го активира повторно кога не е.

Confе треба да го преземете безбедносниот додаток за конфигурација за да ја конфигурирате оваа задача. Оваа задача е наменета само за вкоренети корисници и само ако користите шема за да го отклучите екранот.

 • Создадете влезна задача, дајте му име и кликнете на опцијата +.
 • За да изберете
  • Приклучок> Безбедна конфигурација> Акции на корен
  • Поставете заклучување на шема> Исклучено
 • Создадете друга задача, дајте му име и кликнете на опцијата +.
 • За да изберете
  • Приклучок> Безбедна конфигурација> Акции на корен
  • Поставете заклучување на шема> Вклучено
 • Создадете нов профил.
 • За да изберете
  • Статус> Мрежа> WiFi поврзано
 • Внесете SSID на вашата сигурна WiFi мрежа.
 • Врска до првата задача. (што го исклучува заклучувањето на екранот)
 • Допрете и задржете го профилот и додајте задача за излез (што го активира екранот за заклучување).

Исто така види: –