4 бесплатни игри со Xbox со злато за октомври

4 Game Xbox Gratis dengan Emas untuk bulan Oktober

Најмалата ноќ на Мајкрософт, Xbox One X, беше достапна за претходна нарачка порано овој месец и сега компанијата ја има откриено четири игри што ќе бидат достапни за членовите на Xbox Live Gold во октомври.

4 бесплатни игри со Xbox со злато за 1 октомври

Членовите на Xbox Live Gold добиваат пристап до овие четири игри бесплатно како дел од нив Игра со злато програма.

Најавени се два натпревари за Xbox 360 и Xbox One, но заради ова Обратна компатибилност, Сопствениците на Xbox One исто така можат да преземаат и играат игри објавени за Xbox 360.

Повеќе за вестите: Xbox навистина паметен со преземања на игри: Еве како

Значи, за сопствениците на Xbox One, има четири титули што треба да се играат овој октомври, додека Xbox 360 добива само две.

Бесплатна игра Xbox за октомври

Игрите со злато за октомври нуди игра од 69 долари со бесплатни 3200 гејмерки за членови на Xbox Live Gold.

4 бесплатни игри со Xbox со злато за 2 октомври

    Преку куќата: Конзола издание (Xbox One) Теринг тест (Xbox One) Rayman 3 HD (Xbox 360; компатибилност наназад на Xbox One) Медал за честа: Воздушен (Xbox 360; компатибилност наназад на Xbox One)

Gone Home: Конзола Edition ќе биде достапен исклучиво на Xbox One од 1 октомври до 31 октомври, а The Turing Test ќе биде достапен од 16 октомври до 15 ноември.

Рејман 3 HD ќе биде достапен на Xbox 360 и Xbox One од 1 октомври до 15 октомври, а Медалот за честа: Воздухот ќе биде достапен од 16-ти до 31-ви октомври.

Претходно овој месец, CVP на Xbox и Windows играше на „Мајкрософт“, Мајк Јабара, тврдејќи дека Xbox One наскоро ќе добие поддршка за тастатури и глувци, но тоа ќе зависи и од индивидуалните развивачи – дали тие ја сакаат таа функционалност за нивните игри.

Минатиот месец беше објавено дека наскоро може да се случи вкрстена игра помеѓу Мајкрософт и Сони.

Други на вести: Xbox и PlayStation можеби ќе наскоро Cross Play се активира

Да во право си. Корисниците на конзолата на Microsoft Xbox наскоро може да можат да се натпреваруваат со сопствениците на конзоли на PlayStation ако функционалноста на вкрстена игра е успешно воведена од двете компании.

Шефот на маркетингот на Мајкрософт, Арон Гринберг откри дека компанијата е во преговори со Сони за обединување на нивната заедница за игри и овозможување на вкрстена игра.