„4.5G брзината е оневозможена“ Водафон: што значи тоа?

„4.5G брзината е оневозможена“ Водафон: што значи тоа?

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

„Брзината од 4.5G е оневозможена“: чудната СМС порака од Водафон (која дава 5G). Што треба да знаете за пораката на Водафон „Брзината од 4.5G е оневозможена“

“Брзината од 4.5G е оневозможена”

Во последните неколку дена некои Клиенти на Водафон Италија добиле чудна СМС порака во која е напишано “Брзината од 4.5G е оневозможена.”

Зачудувачки, клиентите не го разбраа значењето на таа порака и започнаа да бараат на Гугл за неговото значење. Во исто време тие контактираа Услуги за клиенти на Водафон 190 да разберат што значеше таа чудна СМС порака.

Ако и вие сте примиле порака од Водафон во која се вели дека „4.5G брзината е оневозможена“, подолу ќе разјасниме и ќе го разбереме смислата на оваа чудна СМС-порака.

Веднаш ти кажувам дека не треба да се грижиш, тоа е едноставно грешка во комуникацијата од Водафон.

Но, да ги видиме деталите.

Што значи пораката „4.5G брзината е оневозможена“?

Како што веќе рековме, некои корисници на Водафон Италија во овие часови добиваат чудна порака на телефон во кој тие се предупредуваат за нив е укината можноста за поврзување со мобилната мрежа на 4.5G мрежата.

Да речеме веднаш вклучените клиенти се всушност малку споредено со вкупниот број на британскиот оператор.

Понатаму, како што веќе споменавме, кој ја прими оваа СМС порака нема причина да се грижи затоа што комуникацијата е дел од една автоматска и пред сè бесплатна постапка за активирање на новата генерација 5G мрежа.

5G бесплатно за некои клиенти на Водафон

Всушност, треба да знаете дека британскиот оператор деновиве ја вклучи својата нова генерација мобилна мрежа 5G и реши да активирајте ја бесплатната опција за 5G врски со сопствениците на некои стари тарифни планови.

ПРОЧИТАЈТЕ ДА:

Операторот би решил да ја активира мрежата 5G бесплатно за некои избрани клиенти, но се сопна на тоа грешка во комуникацијата: наместо испраќање на порака за добредојде во мрежата 5G проследено со пораката на оневозможување на 4.5G брзина, би имало погрешно започна само второто, генерирање разбирливо незадоволство

Во крајна линија е ова: ако ја добивте пораката „4.5G брзината е оневозможена“ од Водафон, не треба да се грижите: тоа во основа значи дека 5G мрежата ќе се активира за вас наскоро. Исто така, ќе ја добиете пораката за исчезнати наскоро и ако сте во опфатено подрачје и имате компатибилен паметен телефон, можете да сурфате во 5G без дополнителни трошоци.

Заклучоци

Сите јасно сега?

Тоа беше, како што видовме, на едноставна грешка на Водафон, кој всушност само сакаше ви ја даде мрежата 5G, што инаку чини 10 евра месечно повеќе од вашиот план за стапка.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!