5 Најдобар SEGA Mega Drive и SEGA CD-емулатор и …

Најдобар емулатор на Sega Genesis за Android
Едно од првите поголеми натпреварувања во играта беше помеѓу СЕГА esisенез и системот за забава Супер Нинтендо (SNES). Знаеме дека Нинтендо на крајот ќе победи на натпреварот. Сепак, многумина сепак уживаа во Битие и имаше многу кул игри за системот. Ако сте носталгични и Genesis е ваш вкус, можете да уживате во најдобриот емулатор на Genesis за Android! Повеќето од нив работат на игри со Мега диск, а некои работат и на СЕГА ЦД, СЕГА Марк III и СЕГА Мастер систем.

  1. Класично момче
  2. Господар Ему
  3. MD.emu
  4. RetroArch
  5. СЕГА игри засекогаш

Еве подобар емулатор.

14-те најдобри емулатори на Android за компјутер и Mac во 2019 година!

15 најдобри емулатори за Android


Класично момче

Цена: Бесплатно / 3,99 $

ClassicBoy се бара како емулатор за се-во-едно. Тој е компатибилен со Playstation, Nintendo 64, NES, три Game Boys, Sega Genesis. Се чини дека емулаторот работи добро. Исто така, повеќето прегледи на корисници се генерално позитивни. Ова вклучува локална поддршка за мултиплеер, прилагодлив распоред на игри, и заеднички карактеристики како што се зачувување и ставање статус. Емулаторот SEGA Genesis е одлична опција за оние кои сакаат повеќе. Може да го пробате и пред да го купите.

Преземете од GOOGLE PLAY!

 Класичниот е еден од најдобрите емулатори на Sega Genesis за Android.


Господар Ему

Цена: Бесплатно / 2,99 $

MasterEmu е еден од новите емулатори на Google Play. Тоа е емулатор на Sega кој ја поддржува мастер единицата и опремата за игри. Всушност, постојат неколку точки што се соодветни за оваа точка. Ова вклучува поддршка за Андроид ТВ, хардверска поддршка за возачи и одлична поддршка за игри. Ова е почетниот емулатор за новите развивачи. Значи, има некои грешки тука и таму. Сепак, постои шанса дека ќе порасне некое време како емулатор на Sega. Постојат бесплатни и професионални верзии. Верзијата Pro е разумна цена. Имаме многу поплаки за ова.

Преземете од GOOGLE PLAY!

 MasterEmu е еден од најдобрите емулатори на сега


MD.emu

Цена: Бесплатно / 4,99 $

MD.emu е веројатно најдоброто решение за емулаторот SEGA Genesis. Тоа е проект со отворен извор базиран на повеќето други емулатори на SEGA Genesis. Работи не само со игри SEGA Genesis / Mega Drive, туку и со игри SEGA CD и Mark III. Ова го прави најразновиден емулатор во групата. Исто така, постои подолг список на дополнителни функции, вклучувајќи поддршка за хардвер за возачи, поддршка за измама на код, автоматско зачувување и поддршка за различни конфигурации на возачот. Подобро е да се започне затоа што се чини дека е најсовршено.

Преземете од GOOGLE PLAY!

MD.emu е еден од најдобрите емулатори на извори на сега за Android


RetroArch

Цена: Празен

Retroarch е повеќекратна емулаторска апликација која поддржува десетици системи. Како што можете да претпоставите, СЕГА е една од нив. Оваа апликација ги поддржува скоро сите задачи, вклучувајќи Master Drive, Genesis, Sega CD, Game Gear и 32X. Постојат контроли што можат да се конфигурираат и заедничка група на карактеристики на емулаторот, како што се статус на зачувување и оптоварување, кодови за измама итн. Компатибилноста е одлична и е добра опција ако сакате да истражувате повеќе од еден емулатор истовремено. Исто така е и слободен софтвер и е бесплатно. Единствениот недостаток е кривата на учење. Willе бидат потребни неколку минути за да дознаете како да го направите ова.

Преземете од GOOGLE PLAY!


СЕГА игри засекогаш

Цена: Бесплатно / 1,99 $ секој (генерално)

Еве нешто интересно. СЕГА објави серија на наследни игри на Google Play. Sonic the Hedgehog, Gunstahl Hero, Transformed Beast, Street of Fury, VectorMan и десетици други игри. Овие се официјални игри со СЕГА обезбедени од SEGA Genesis на Google Play. Правилната механика, разумни цени и контролата на емулаторот наместо контролата на мобилната телефонија. Тоа е одличен начин да се поддржи заедницата за ретро игри и да се поттикне СЕГА да продолжи добро. Вреди да ги погледнете омилените игри SEGA на Google Play затоа што веќе не ви треба емулатор. Сепак, ќе пропуштиме работи како брза официјална поддршка и ќе ја спасиме земјата од ова официјално претставување.

Преземете од GOOGLE PLAY!


Ви благодарам што прочитавте! Постојат неколку конечни списоци на емулатори.

5 Најдобар емулатор на Play Station за Android! (Ажурирано 2019 година)

5 Најдобар емулатор SNES за Android

Ако ги промашиме првите три емулатори на Genesis за Android, коментирајте ги! За список на најновите апликации и игри со Android, кликнете овде.