50 минути на смртно осветлување игра се појавува од Којима

50 Minutes of Death Stranding Gameplay Tampil oleh Kojima

Иако Хидео Којима ги помина изминатите неколку месеци давајќи им на гејмерите одблизу Смртно заглавување, сè уште има многу прашања во врска со ексклузивната игра PS4. Дури и проширената приколка за игра што треба да објасни што прават играчите во играта, не успева да обезбеди вистинско чувство за искуство од момент до момент.

И, очигледно, оваа конфузија предизвика фрустрација за Хидео Коима, кој се обиде да им даде на играчите подобро чувство за игра во пораките на Твитер. Но, конечно, на шоуто за игри во Токио во 2019 година, Којима имаше реална шанса да го покаже Death Stranding што се играше за да може гејмерите навистина да видат како изгледа.

Продолжете со движење за да продолжите со читање Кликнете на копчето подолу за да го започнете овој напис во брз преглед.

Во едно големо, 50-минутно демо, Којима покажа многу игра со Death Stranding додека објасни како функционираат одредени системи. За жал, со тоа што е презентација на Игрите во Токио, мора да се преведе за целосно да се разбере она што го рече Којима.

Она што можеме да го добиеме од игра е дека има многу пресек во играта. Како Сем Бриџис (Норман Ридјус), играчите ќе шетаат од Источниот брег на Соединетите држави до Западниот брег. Се чини дека целта е да се испратат пакети и да се поврзат далноводите, што има смисла со оглед на тоа што го кажа Којима за темата за поврзување на играта.

Постојат голем број на различни опции за напрегање на екранот надвор од патот кои се јасно видливи. Демото на Death Stranding го вклучи редоследот по кој Сем користел моторцикл и еден вид машински костум за да се добие околу, што помогна да се забрза процесот.

Кога Сем не патува низ САД, тој влегува во неволја и се бори со разни непријатели. Додека Којима истакна дека Death Stranding не е „стрелец“, има елементи што се познати на стрелецот на екранот. Сем може да го користи овој вид пиштол за тројки за да ги освои непријателите или да се приближи за блиска борба.

Ова можеби не е превод од 1 до 1 на Metal Gear Solid 5, но има некои сличности на екранот. Дури и бавниот ефект што започнува кога Сем ќе го заврши непријателот, има многу силно чувство.

И, конечно, се појави кратка борба со шефовите каде Сем се бореше со суштества како кучиња покриени со црна, мрсна течност. Битката сè уште има стрелачки елемент, но има и многумина кои се чувствуваат сосема ново за Death Stranding.

Севкупно, демо-смртта на Death Stranding помага да се даде подобро чувство за игра во титулата. Да, сè уште има прашања на кои не е одговорено, но се надевам, ова ќе им помогне на гејмерите да донесуваат одлуки засновани врз информации за тоа дали да купат игра или не.

Смртно заглавување ослободување на 8 ноември 2019 година за PS4.