5G е веќе стар. За вештачка интелигенција е потребен 6G

6G технологија за вештачка интелигенција

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Според експертите од целиот свет, да користите вештачка интелигенција каде и да ви треба брза поврзаност. 5G не е доволно брз и потребен е 6G

5G не е доволно брз за АИ. 6G е потребно

На нови технологии напредуваме и да ги искористиме, ќе мора да имаме соодветна поврзаност за да се обезбеди можност лесно да се оди преку Интернет. Ако 5G беше пораби на IoT, се чини дека за развој навештачка интелигенција ова не е доволно брз и потребни се понатамошни напори, со 6G што може да ги задоволи барањата.

И покрај чекорот напред со 5G и извонреден, супер брзина и многу ниска латентност, тоа не е доволно за АИи идната 6G, за што само сега почнува да се зборува, е навистина неминовно, бидејќи времето истекува и се развива многу брзо за развој на овие нови технологии.

Ова е она што произлезе од а тим истражувачи од Универзитетот во Бремен, кои ги ставаат влоговите граници од 5G, која иако секоја антена може да се справи милиони врски истовремено, имаат латентност ниска е брзина до 1 гигабит, не се доволни за АИ додека за IoT тие се соодветни.

Според истата студија, за i нови интелигентни системи, на 6G, тоа ветува брзина близу до 1 Терабит во секунда, може да претставува вистински компромис за брзо управување со количината на податоци што треба брзо да се разменуваат.

За АИ, според тоа, се движи и светот на телекомуникациите, што со другите 6G, со работа започнува во Кина само од 2020 година е Јас пристигнувам на пазарот не порано од 2030 година.

Па, дури и време да се излезе на пазарот, тоа 5G веќе изгледа старо, и со своите најголеми брзини до 1 гигабит се чинеше дека патува на вселенски брод додека 6G веќе е во фаза на студирање, со импресивни брзини и можност за поврзување на мрежата на капиларен начин и без латентност, ќе претставува вистинска револуција на телекомуникации.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!