6 Најочекуваната кул функција WhatsApp

6 La característica genial más esperada de WhatsApp 1

6 Најочекуваната кул карактеристика на WhatsApp 1

Како една од најголемите апликации за социјални медиуми, WhatsApp мора секогаш да обезбеди нови иновации на одликите содржани во неговата апликација за да се натпреварува со пазарот.

Во ажурирањето што ќе дојде подоцна, WhatsApp ќе обезбеди нови функции што можат да ги користат сите корисници.

Цитирајќи ја страницата WABetaInfo во четврток (09.09.2019), ова се шесте најнови одлики на WhatsApp што корисниците ги очекуваат најмногу.

1. Функција на темниот режим

Како и во другите апликации, YouTube, итн., Овој пат WhatsApp ќе ја вклучи функцијата Dark Mode или темната функција.

Оваа одлика ќе го направи интерфејсот на оваа апликација за разговори потемен, така што е поудобен за очите, особено кога е ноќ или ноќ.

2. Заштита на фотографии на профили

Како симбол за да се покаже сопственост на профил, WhatsApp ќе ги заштити фотографиите на профилот, така што другите корисници не можат да преземаат слики од профилот и не можат да го користат скриншот за да сликаат профили.

3. QR код

Не само за пристап до работната верзија на WhatsApp, QR Code им помага на корисниците да додадат повеќе луѓе во своите контакти.

6 Најочекуваната кул функција на WhatsApp 3

4. Ставете го Мемоџи на етикетата

Добрата вест, се разбира, за корисниците на iOS, WhatsApp ќе може да вметне мемории во функцијата за ознаки.

5. Безбедност на апликацијата користејќи отпечатоци од прсти

WhatsApp ќе додаде безбедносен метод со помош на отпечатоци или заклучување на отпечатоци. Ова ќе ја направи апликацијата посигурна од порано.

6. Бумеранг видео формат

Како и приказните за Фејсбук и Инстаграм, функцијата за статус на WhatsApp ќе може да го користи методот на бумеранг.

Корисниците можат да пристапат до неа во панелот за фотографирање / камера на WhatsApp.