70,000 банкомат машини во САД овозможија да се повлечат со iPhone Touch ID

https://techiemoe.com/wp-content/uploads/2020/07/70000-банкомат-машини-во-САД-овозможија-да-се-повлечат-со.jpg

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

„Епл“ со FIS и Payment Alliance International склучија договор што ви овозможува да ги користите нивните банкомати (Bancomat) користејќи го својот Apple iPhone smartphone со ID на допир и да се повлечете без да ја користите картичката.

Наскоро, всушност, дури 70,000 банкомати дистрибуирани на целата територија, ќе им се овозможи да се повлечат преку iPhone 6 и iPhone 6s на допир на ID, во моментов само во Соединетите држави.

Механизмот за повлекување е едноставен. Всушност, тоа ќе биде доволно инсталирајте апликација на вашиот телефон што во пракса ќе генерира а QR код за еднократна употреба и навремено што ќе служи за автентикација на шанкот и потоа изврши нормално работење без употреба на картичката.

Па таму Exchangeујоршката размена на валути (CEујорк), меѓубанкарската мрежа, е првиот што го усвои овој метод за автентикација на банкомат и повлечете се без да ја користите картичката за неколку секунди и поради тоа нè чува безбедни од ризиците за клонирање. Значи, ако од една страна се подобрат функциите за повлекување за корисникот, од друга страна ќе треба да се развие затворен и моќен систем за да се избегне клонирање на кодот QR, затоа што ќе биде доволно да се има код за да се автентицираат и затоа да има пристап до податоците на корисник. Можеби таму Интегрираното скенирање на ирис преку банкомат ќе биде најефикасното решение без потреба од паметни телефони или картички.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!