8 Најдобри апликации за iOS за следење на употребата на …

8 Најдобри апликации за iOS за следење на користењето податоци 1

Вишокот на обвиненија за податоци ги тресе нашите пенкала, особено кога не сме свесни како го надминуваме месечниот додаток. Подобр начин за преземање одговорност за користење на вашите податоци е преку телефонски апликации. Тие ни помагаат да избегнеме кршење на нашите граници. Во моментов, има многу монитори за употреба на податоци на пазарот. Да се ​​каже вистината, не секој може да ги заврши своите работи на најзадоволителен начин.

Сите модели на iPhone се со монитор за податоци за акции на Apple. Можете да го најдете преку Поставки> Мобилна. Ова е местото каде што ја гледате употребата на вашите податоци во тековниот период и прегледот на тоа колку досега користела секоја апликација. Но, ако барате дополнителна функционалност, можеби ќе ги проверите деветте најдобри апликации за следење на користењето податоци на iPhone што ги избравме.

# # 1 Користење на податоци Про

ЦенаPS0.99 ( за да ја преземете )

Користење на податоците

Да се ​​внимава на употребата на вашите податоци е една работа. Предвидувањето кога ќе ја достигнете вашата граница е друго. Употреба на податоци Про е направена за двајцата. Поставете дневен лимит за да ја задржите вашата платена употреба на Интернет на застој. Апликацијата ве предупредува пред да излезете од графиконите за да можете да се прилагодите на преостанатата распределба на податоците.

Како и секоја друга апликација за управување со податоци, оваа апликација ги следи Wi-Fi и мобилните податоци во реално време. Работи со кој било план за мобилни податоци на кој било мобилен оператор ширум светот. И со точната историја на употреба на податоци, можете да ги одржувате провајдерите на податоци цело време под контрола.

Можете да ги прилагодите вашите бројачи, што е најдобро ако имате повеќе од еден план или посебен план за роаминг. Следење на значки за апликации ви овозможува да ја погледнете неговата употреба без да започнете со апликацијата. Денешната графичка контрола ви овозможува брз пристап до употребата на вашите податоци директно на денешниот екран за известување. Покрај овие, можете да користите тематски бои за лесно идентификување на промените во тековниот статус на употреба.

Употреба на податоци Pro е конзистентен во текот на своето постоење со своите развивачи редовно спроведувајќи ажурирања. Со многу ниска цена, тоа е апликација која ќе ви даде многу пари.

# # 2 Управувач со мои податоци

Цена: Бесплатно ( за да ја преземете )

Мојот управувач со податоци

Ако продолжите да го истурате вашиот додаток за податоци надолу, тој мора да биде застрашувачки. Гориш готовина. Она што е уште повеќе збунувачко е управувањето со ограничена количина на мобилни податоци за целото семејство. Мојот управувач со податоци има споделени планови да го следи користењето на Интернет на сите членови на вашиот план на едно место.

Поставете дневна квота за целосна контрола врз користењето на Интернет на вашето семејство. Добивајте известувања кога семејството скоро го допира таванот. Ги поддржува сите мрежи ширум светот и работи на повеќе платформи за да можете да пристапите до неговиот статус без оглед на кој уред користите.

Следењето на апликациите ја дели на парчиња вашата употреба на Интернет. Алармите ви овозможуваат да ги конфигурирате прилагодените аларми за употреба за да спречите преземање на фактури. Историјата ви нуди преглед на претходната употреба. Најновата функција наречена Data Saver ви овозможува да ја намалите употребата на вашите податоци.

Незгодно? Нема функција за трансфер што ви дозволува да донесете неискористени податоци следниот ден. Иако нема досадни реклами и е бесплатно за преземање, развивачите на апликации обезбедуваат истражување за трендовите на пазарот за да ги заработат вашите напори. Ова значи дека ќе мора да се согласите да им дозволите да ги користат вашите информации и активности во апликацијата за таа цел. Во случај да имате некои проблеми со приватноста.

( Исто така види: Како да се ограничи употребата на податоци на iPhone и iPad )

# # 3 DataMan Next

ЦенаPS0.99 ( за да ја преземете )

Човек на податоци Следна

DataMan Next е многу лесен за употреба. Го прикажува статусот на користење на Интернет (како мобилни податоци, така и Wi-Fi). Тој е еден од ретките tracker trackers што превезуваат или пренесуваат неискористени податоци следниот ден. Набавките во апликација вклучуваат можност за прегледување на вашата часовна употреба на податоци, како и можност за извоз и увоз на вашата статистика.

DataMan Next има голема персонализација, од бои до фонтови и сигнали за употреба на податоци. Уште поважно, тој не го одводнува траењето на батеријата на вашиот телефон. Првично дизајнирани за вашиот зглоб, носете го вашиот Apple Watch за веднаш да ги видите најважните статистички податоци за податоците.

Додатокот за податоци обезбедува брз преглед на неговата употреба од кој било екран. Паметната прогноза ви овозможува да знаете дали сте ја надминале вашата граница. Статистиката за часови во реално време ви дава ажуриран преглед на вашата употреба, без да чекате да се ажурира вашиот провајдер. Додатокот за стоперица ви помага да ги следите сите активности на вашиот телефон поврзани со вашиот интернет.

DataMan Next работи со сите оператори ширум светот. Без оглед на тоа што имате план, можете автоматски да го конфигурирате датумот на циклусот на наплата. И пред да заврши, апликацијата ќе ве извести. Сепак, апликацијата користи VPN од безбедносни причини; во спротивно, нема да можете да се најавите.

# # 4 SnapStats

Цена: Бесплатно ( за да ја преземете )

Snapstats

SnapStats е дигалка на сите занаети и господар на ништо. Не е едноставен трагач за употреба на мрежни податоци. Ги контролира и траењето на батеријата, процесорот и графичкиот процесор на вашиот телефон и, меѓу другото, обезбедува и информации за уредот. Оваа апликација не може да биде повеќе од совршена ако сакате да ги погледнете овие детали, но не сакате да инсталирате апликации специјално дизајнирани за нив индивидуално. На тој начин, заштедувате голема количина простор за складирање.

За да ги искористите целосно неговите карактеристики, можеби ќе треба да ги искористите вашите набавки во апликација. На пример, виџетниот додаток ви дава брз преглед на општите информации за системот без да ја отворите апликацијата. Можете да изберете до пет детали помеѓу моделот на системот, времето за подигнување, типот на приказ на уредот, користењето на батеријата, користењето мрежни податоци, користењето диск, статистиката на RAM меморијата, користењето Процесор, убава графика, системски теми и многу повеќе.

# # 5 Проток на податоци

Цена: Бесплатно ( за да ја преземете )

Проток на податоци

Ако потрошувачката на податоци значи сериозен бизнис за вас, DataFlow треба да биде примарен интерес. Работи доста слично на другите trackers за користење на Интернет. Поддршката за Apple Watch, сепак, обезбедува дополнителна можност за пристап до вашите статистики директно на вашиот зглоб. Во неодамнешното ажурирање, апликацијата поддржува iPhone X.

Може да го поставите датумот на циклусот на наплата и тој автоматски ќе се ресетира. Опциите на планот се дневен, неделен, месечен или план што не се повторува. Ако некогаш треба да видите како се одвива вашата употреба во часови или денови пред тоа, можете да ја видите во историјата на користење податоци. Тема стилови се достапни за да одговараат на вашето расположение. За претплатниците на Т-Мобиле кои се на Binge On, оваа апликација е особено корисна за следење на вашите податоци и покрај тешката употреба при стримирање видеа или музика.

Покрај податоците за мобилни телефони и користењето Wi-Fi, DataFlow ја контролира и мрежата и меморијата и брзината на просторот на дискот. DataFlow има две посебни карактеристики. Fancydays ви овозможува да ги броите вашите важни денови, додека AnyRate ви овозможува да конвертирате било која валута.

За целосно искористување на прецизноста на DataFlow, треба да го додадете додатокот за апликација AirLaunch во центарот за известување и да му дозволите да го користи ажурирањето во позадина. Исто така, избегнувајте присилување на затворањето. Лансирањето на апликацијата што е можно почесто, исто така, ќе помогне да се подобри точноста на апликацијата.

( Исто така види: 7 најдобри апликации за управување со датотеки со iPhone, Апликации за датотеки Explorer )

# # 6 DataMan Pro

ЦенаPS5.99 ( за да ја преземете )

DataMan Pro

Скапата верзија на DataMan Следно, DataMan Pro може да биде вашата најдобра апликација за следење на податоците. Тоа ви дава малку детали за тоа како ги користите вашите податоци, секој час, секој ден. Предложете такса за користење врз основа на вашата евиденција, за да можете да го максимизирате вашиот план и да избегнете вишок. Промовирана затоа што има најпаметна можност за предвидување, оваа апликација може да каже дали ја надминувате вашата граница на најточен начин.

Во бизнисот е мапирање на потрошувачката, така да имате идеја каде и како ги користите вашите податоци. За разлика од својот мал брат, DataMan Pro поддржува пренесување на вашите податоци до следниот ден или циклус. И работи само преку VPN. Освен овие, оваа апликација работи слично на DataMan Next. Ако не ви се потребни сите тие функционалности, можеби ќе сакате да ги проверите бесплатните апликации на оваа листа бидејќи тие служат за истите цели. За премиум апликација, DataMan Pro може да биде подобар.

# # 7 DataCare

Цена: Бесплатно ( за да ја преземете )

8 Најдобри апликации за iOS за следење на користењето податоци 2

DataCare прави скоро сè што може да направат претходните апликации. Меѓу другите функции, оваа алатка користи табела за да ја анализира употребата на податоци за мобилни или Wi-Fi на вашиот телефон. Можете да го гледате секој ден, неделно или одреден период. Нивниот метод за прибирање податоци е преку iOS, така што дури и без да се поврзете со вашиот оператор за Интернет услуги, сè уште можете да ги добиете потребните информации.

Користењето на податоците за геолокација ви помага да ја разгледате употребата на податоците на мапа, така да ги знаете специфичните локации каде трошите Интернет. Ова ќе бара следење на локацијата во позадина, но можете да ја оневозможите ако не сте пријатно споделување на вашето место. Забележете дека GPS што работи во позадина многу влијае на батеријата, што може да се амортизира.

Поставувањето повеќе планови за податоци е одлично ако управувате повеќе од првичниот или примарниот план. Можете да го користите, на пример, кога сте на одмор. Предвидувањата за употреба се корисни за луѓето кои честопати прелетуваат. Willе ве информира секогаш кога сте исчезнати од сите ваши додатоци на податоци за денот или месецот.

Во случај да треба да ги заштитите вашата Wi-Fi сметка и лозинката, управувањето со сметката на DataCare може да го направи тоа за вас. Апликацијата има реклами, но можете да ги отстраните за плаќање.

# # 8 Напреден пребарувач за употреба на податоци

Цена: Бесплатно ( за да ја преземете )

Напреден пребарувач за употреба на податоци

Барате флексибилен трагач за употреба на податоци? Напредно Tracker for Usage Tracker прави повеќе од другите апликации на оваа листа. Ова може да ги сподели вашите податоци со пријателите или семејството и полесно да ја следи потрошувачката. Во однос на брзината на мрежата, некои корисници може да имаат проблеми со начинот на кој ги презентираат мобилните оператори. Со тоа, можете да го искористите тестот за брзина на брзината на апликацијата за да ја измерите вистинската стапка на податоци на вашата мрежа.

Она што ја прави оваа апликација поуникатна се двете додатоци што ќе следат и ќе ви ја покажат вашата дневна употреба, ограничувања од една страна и вашата употреба на податоци за време на специјална сесија (со тајмер за старт и стоп) од друга страна. Исто така, Меѓународното следење на роаминг на податоци ви овозможува да додадете роаминг пакет во странство, во случај да одите на одмор во странство. Работи и со припејд и за постпејд планови во сите оператори ширум светот. За корисниците на iPhone 6s, можете да користите 3D Touch за да ја погледнете нивната 3G употреба. Апликацијата е компатибилна и со Apple Watch.

Типично за tracker за потрошувачка на податоци, Advanced Tracker Useage Tracker прави предвидувања, давајќи ви контрола над она што доаѓа по вашата употреба на Интернет. Нуди дневна, неделна и месечна анализа на трендовите. Вашата услуга за мапирање може да ја лоцира вашата употреба на 3G и Wi-Fi. Дури и да е така, сè уште имате можност да следите употреба на Интернет дома и канцеларија или која било друга точка за пристап.

заклучок

Да заклучиме, трагач за употреба на податоци е задолжително за секој од нас кој постојано користи при-пејд или постпејд план за мобилни податоци. Крајната цел тука е да останеме втемелени во ограничената потрошувачка на Интернет. Затоа, за да заштедите дополнителни долари од прекумерната употреба на истиот.

Ние сакаме да ги знаеме вашите мисли. Користете го делот за коментари подолу за да ги споделите вашите размислувања за овие апликации. Ако сметате дека овој напис е корисен, не заборавајте да го споделите!