9 прекрасни апликации кои ќе ви помогнат да управувате со мали бизниси без да делегирате

9 прекрасни апликации кои ќе ви помогнат да управувате со мали бизниси без да делегирате

Ако сакате да успеете во новиот свет на деловно работење, мора да ги следите новите правила. Ефикасноста и ефективноста остануваат столбовите на успехот за сите бизниси и економии, но процесите за постигнување на тоа величие се менуваат.

Сопствениците на бизнисите и менаџерите мора подобро да испланираат како да ги користат сите можности и софтвер што се достапни денес на пазарот. Иако постојат бројни можности за подобрување на ефективноста и ефикасноста, многу луѓе се борат да го имплементираат и одржат правилното решение.

Во 21 век, мора да вложите подобри и попаметни напори отколку едноставно поставување на вашиот мал бизнис во светот на интернет. ДО направи веб-страница за мојот бизнис веќе не е доволно да се успее. Сите ние треба да ги оптимизираме, подобриме внатрешните процеси и да бидеме посвесни за тоа што се случува во рамките на нашите мали бизниси.

Мал бизнис

Обично, одговорот е точно пред вас, или во ова сценарио, десно во левата или десната рака. Според статистиката, мобилните апликации се предвидува да достигнат приход од 188,9 милијарди американски долари до 2020 година.

Паметните телефони не се само алатки за забава. Ако се користат правилно, овие уреди можат да станат ваш проект менаџер, маркетинг гуру и менаџер за финансии. Постојат неограничени можности на пазарот. Составивме список на најдобри апликации и софтвер што можат да го променат и подобрат вашиот мал бизнис засекогаш.

Најпопуларни 3 Проект МенаџментПарт за тимска работа

апликација за тимска работа

Менаџментот е најголемиот проблем во тимската работа. Начинот на планирање и организирање на задачите обично е проблемот со кој се справуваше во минатото кога имате проект менаџер, меѓутоа, во денешно време сè е управувано од софтвер, па се појавуваат многу проблеми. Не грижете се, само треба да ги имате вистинските алатки.

Трело е најкористената и пофалена алатка во светот на бизнисот, особено кај сопствениците на мали бизниси. Постои причина зад зголемената употреба на оваа платформа. Тој е едноставен, лесен за употреба и апсолутно бесплатен..

Можете да креирате табли за секој проект што го имате, да го споделите со тим и да додавате картички со само еден клик. Сите членови на тимот ќе добијат ажурирања за сите нови задачи што се додадени во таблата. Многу е лесно да се управува и можете да го следите напредокот на брз и лесен начин.

Друга алатка за управување со проекти со слични функционалности како Трело е Асана. Обезбедува практично иста функционалност, но со различен дизајн и некои повеќе алтернативни решенија.

На пример, Асана нуди по структуриран и организиран интерфејс со лесен за управување со тимските функции. Луѓето кои го сакаат тој визуелно организиран изглед, ја претпочитаат оваа платформа. Повторно, оваа платформа за управување со проекти е целосно бесплатна, па оттука и нејзината популарност меѓу заедницата за почетоци.

Ако на вашиот мал бизнис му треба пронаоѓач на вработените во проектот и генератор на фактура, тогаш оваа алатка е наменета за вас. Зохо има многу едноставен интерфејс, ви овозможува да споделувате податоци со тимови и ќе ви помогне да создадете ваш личен центар, како и да ви дадете можност за следење на меѓусекторските активности од едно место. Зхохо нуди комплетно бесплатно решение, сепак за доброто ќе мора да платите претплата.

Најдобри апликации за продуктивност за управување со задачи

Апликација за продуктивност

Апликациите за продуктивност се исклучително важни, особено за сопствениците на мали бизниси. Следењето на сопствениот раст и просперитет е најдоброто нешто што можете да го направите за себе. Овие две апликации дефинитивно можат да ви помогнат да ги подобрите вашите професионални и деловни цели.

Можеби верувате дека Evernote е само апликација за земање белешки, но тоа е многу повеќе од тоа. Всушност, им помага на сопствениците на мали деловни активности, менаџери и навистина секој да ја следи, снима и подобрува нивната продуктивност, фокус и креативност.

Можете да креирате: да направите списоци, да скенирате документи и фактури, да ги пратите вашите креативни мисли, да создадете потсетници, да споделувате белешки со членовите на тимот.

Оваа апликација може да биде вашиот виртуелен асистент за џеб и може да ви помогне со сите ваши дневни потреби поврзани со работата. Се разбира, апсолутно е бесплатно.

Постојат многу апликации за списоци што треба да се направат достапни на пазарот, сепак Wunderlist ја има најдобрата функционалност. Ако сакате само да ги пратите вашите дневни активности и да создадете списоци што треба да направат за краткорочна цел, оваа апликација е наменета за вас. Можете да следите, верификувате и да додавате цели, задачи од кој било уред, каде било.

Финансиски апликации за решавање на финансиски прашања

Многу компании избираат да преземаат внатрешни софтверски решенија за своите финансиски работи. Сепак, финансиските софтверски решенија се екстремно скапи и несоодветни за малите и средни бизниси. Алтернативните решенија преку Интернет се ефтини и ефикасни. Интернет-решенијата за облак се безбеден и ефикасен начин за чување на вашите податоци и генерирање на фактури.

Секој е запознаен со QuickBooks. Во светот на сметководството, оваа алатка е наједноставниот и најмоќниот софтвер за мрежно сметководство. Можете да ги извршите сите финансиски и даночни операции со овој софтвер.

Постојат различни пакети на располагање што ќе се прилагодат на потребите и буџетот на секое лице. На крајот на краиштата, инвестирањето во QuickBooks е најдоброто нешто што можете да го направите за вашиот бизнис, бидејќи ќе ви овозможи пристап до сите податоци од кој било уред, каде било, во кое било време.

Наместо да вложувате тони пари во софтвер за инвентар, можете да пробате Tracker Inventory Tracker. Иако се чини како мала и едноставна апликација, тој нуди сложени решенија за сите ваши проблеми со инвентарот.

Со Tracker Inventory, навреме можете да го следите вашиот инвентар, продажба, плаќања, пратки и салда. Можете исто така да ги пренесете сите податоци во Excel листовите и да креирате свој извештај за попис. Поддржува различни валути, вредности и скенери за баркодови. Комплетно решение за вашиот мал бизнис.

Други корисни апликации за мали бизниси

За сите операции со е-пошта, MailChimp ќе биде корисна. Можете да креирате список со пошта, да направите привлечна нова е-пошта заснована врз која било од бројните шаблони и да започнете да испраќате билтени на сите ваши клиенти или одредени групи на луѓе на вашата листа. Исто така, можете да гледате извештаи за перформанси на вашите е-пошта.

Прочитајте повеќе, Алтернативи на Mailchimp: 10 услуги за билтени како Mailchimp за маркетинг преку е-пошта

Оваа платформа може да биде ваш спасител ако ви треба сигурна меморија за вашите онлајн информации, како и безбеден начин за споделување на одредени датотеки во облакот.

  • Топ 5 бесплатни услуги за чување на облак и меморирање датотеки, документи и фотографии сега
  • Zippyshare: 10 најдобри алтернативи на Zippyshare за хостирање и споделување датотеки
  • Кога се сомневате во работењето на вашиот мал бизнис, побарајте решение на Интернет. Апликациите работат ширум светот и ќе бидат иднина на секое деловно работење и задача. Облак решенија и оддалечени платформи се новите столбови на успехот за секој бизнис во 21 век.