9-те најдобри апликации за Android за успешен почеток

9-те најдобри апликации за Android за успешен почеток

Падот 2019 е наскоро! Вашата крпа за плажа е несомнено навлечена во задниот дел од вашиот плакар и конечно сте подготвени да се соберете за нова година на студии или работа. За подобро да ви помогнеме, ние подготвивме за вас избор на вратени специјални апликации.

паметните телефони се враќаат

Да се ​​вратите на училиште не е лесно за никого! Понекогаш забораваме дека нашиот паметен телефон може да ни помогне да се организираме малку подобро и, според тоа, подобро да управуваме со оваа фаза на транзиција помеѓу празниците и да се вратиме во активен живот. За тинејџерите и возрасните, мобилниот телефон може брзо да стане неопходен сојузник.

И покрај технолошкиот бум во последните години, ние често го сметаме паметен телефон како едноставен извор на одвраќање. Сепак, неговата употреба може да има повеќекратни придобивки кај адолесцентите. Дали сте подготвени да го искористите максимум вашиот паметен телефон за успешен камбек во 2019 година? Откако ќе ги испробате, нема да помислите дека паметните телефони ги прават глупи!

За родители

Еверноте, да не заборавам ништо.

После две или три недели одмор на сонце, враќањето на работа лесно може да стане вистинска пречка. Тешко е да се држи чекор кога минувате денови да размислувате за ништо повеќе од тоа да одите на плажа. Сепак, ќе мора да одите таму, на годишен одмор, готово е, но добрата вест е, не мора да го мачите умот.

Само преземете глупава мисла како Evernote, една од најдобрите апликации за Android во својата класа. Со одличен дизајн, апликацијата ви овозможува да заштедите скоро сè што сакате, тогаш ќе ги најдете вашите белешки на вашиот компјутер и на сите ваши уреди!

9-те најдобри Android апликации за успешен почеток 1

Скенер за камера, за да ги имате сите ваши документи

Кој вели дека ги кажал документите. Помеѓу почетокот на учебната година на вашето дете и различните фотокопии што ќе ги нарачате од десно кон лево, брзо ќе го изгубите латинскиот и ќе поминете време да чекате во линија пред фотокопирот. Зошто да не ги скенирате сите ваши документи еднаш засекогаш со вашиот паметен телефон, така што ќе ги имате на дофат на раката? Со скенер за камера, многу е лесно. Откако ќе се скенираат, вашите документи ќе бидат трансформирани во PDF-датотеки, подготвени за употреба. Можете дури да ги испечатите од вашиот паметен телефон.

9-те најдобри Android апликации за успешен почеток 1

Одмори и празници, за да не ги заборавите празниците.

празник одмор андроид

Кога сте на училиште, немате проблем да ги запомните датумите за почеток на празниците и празниците. Кога работите, секогаш е малку покомплицирано. Признајте се уште е многу досадно да не сте испланирале и да знаете во последен момент дека вашето дете денес не оди на училиште. Особено кога знаете дека постои апликација која ги наведува сите датуми и празниците за одмор.

9-те најдобри апликации за Android за успешен старт 3

За студентите

Дуолинго, да научиш нов јазик!

Дали сакате да научите нов јазик? Дуолинго е за вас. Особено добро дизајнирана, апликацијата ви овозможува да научите нов јазик за само 5 минути на ден. Не е важно дали сте почетник, за многу кратко време, ќе ги совладате сите механизми на јазикот што сакате да го научите и да го збогатите вашиот речник. Забавен начин да научите што може да биде одличен додаток на традиционалните курсеви. Навистина е кул и бесплатно е! Вие дури и нема да ви треба Google Translate!

9-те најдобри Android апликации за успешен почеток 1

Калкулатор на MyScript, за математичари и научници.

Ако сте во наука или сте започнале дипломирано училиште каде алгоритмите и равенките се дел од вашиот секојдневен живот, можеби ќе ви треба научен калкулатор. Што ако некогаш ја заборавите скапоцената машина на вашата работна површина? Знајте дека вашиот паметен телефон може да го замени вашиот калкулатор!

Со калкулатор MyScript, можетеМожеме да направиме математичко расудување со тоа што ќе го напишеме рачно А апликацијата ќе ги разбере како конвертирани во дигитални податоци! Толку магично, скоро ќе ве натера да сакате да направите математика, нели? Со Калкулаторот MyScript, можете да го користите вашиот паметен телефон и вашите раце за да го направите следново: моќ, корени, експоненцијали, тригонометрија, логаритми, …

9-те најдобри Android апликации за успешен старт 5

Wunderlist, крајната апликација за списоци!

Ако сте како мене и сакате да создадете најразлични списоци за да ги организирате и гледате своите задачи, ќе го сакате Wunderlist. Пробајќи многу апликации од ист тип, ова е јасно апликација за најдобра котација од Google Play Store. Благодарение на неговиот јасен и пријатен интерфејс, можете да креирате повеќе типови списоци и да поставите потсетници додека ги поврзувате со вашиот Google, Outlook или друг календар.

Wunderlist е интуитивен и лесен за употреба. Можете да ги синхронизирате со вашиот таблет, паметен телефон и компјутер. Апликацијата е идеална за шопинг-списоци, филмски списоци што треба да се гледаат, работи што треба да ги запомните, задачи што треба да ги направите, … Во секоја задача, можете да додадете повеќе белешки, да додадете одреден рок или да ги преминете вашите задачи со другите. За главите во воздухот, ова е идеална апликација за планирање!

9-те најдобри апликации за Android за успешен старт 3

SnapSchool, да им се помогне и им помага на другите

SnapSchool е одлична училишна апликација за самопомош. Апликацијата е одлична ако понекогаш имате тешкотии во учењето во одредени субјекти и немате пријатели на располагање за да ви помогнат. Ако сте срамежливи или осамени, понекогаш е тешко да најдете помош од соученик.

Благодарение на SnapSchool, сите студенти можат да добијат помош преку Интернет ! На оваа неверојатна платформа за соработка, можете да им помогнете на другите студенти и за возврат ќе добиете помош. Ако сте особено добри во литературни теми како што се литература или англиски, но добивате скоро нула резултати на курсеви по математика, можете да ги разменувате своите вештини во замена за помош. прилично добредојде!

9-те најдобри апликации за Android за успешен старт 3

Календар на Google

Темната агенда на Google

Организирајте помеѓу соучениците или колегите, не запомнете ништо (за нивните состаноци, нивните контроли и излегувања) ништо од тоаДобра календарска апликација на Android. Во оваа област, Календарот на Google е суштинска апликација. Ова е, на пример, идеално решение да споделите календар со вашите колеги, без разлика дали имаат Android или iPhone. Поврзано со сметката на Google, Календарот на Google може да се синхронизира со вашиот звучник на „Дома на Google“ или преку апликација за автоматизација како IFTTT, заедно со други услуги.

9-те најдобри апликации за Android за успешен старт 3

Трело

За извршување на проект или групна работа, Трело се истакнува како идеална апликација за Android. Благодарение на едноставниот, достапен и целосен интерфејс, Трело го олеснува креирањето табели за да го поедностави вашиот живот и да ја организирате вашата работа: кој што прави? кога термин Шлаг на тортата: можно е да се прикачат датотеки од Google Drive и Dropbox. Слично на тоа, исто така е можно да се работи офлајн. Мора да се посети.

9-те најдобри апликации за Android за успешен старт 3

Со овие 9 апликации треба да бидете подготвени за училиште! Дали користите други за вашите студии, за вашата работа или дури и како дел од вашиот приватен живот? Слободно можете да ги споделите вашите совети со заедницата Phononroid.