910317209, број на спам или имот на која било компанија?

910317209 quien es llamada

Само што сте добиле повик од број сличен на 910317209? Десетици корисници се пријавиле на социјалните мрежи и форуми кои специјално примаат повици од телефонски броеви, како што споменавме. Посетувајќи во префиксот 910 што потекнува, потеклото на повикот нè носи во шпанската престолнина. Дали навистина припаѓа на компанијата? Дали станува збор за приватни лица? Или тоа одговара на голем број на јавни администрации? Ние го гледаме тоа.

Ми се јави на 910317209, кој е тој?

Доволно е да се изврши пребарување на Google за да се дознае главното сведоштво на неколку лица погодени од повикот 910 317 209. „Секој ден ме повикуваат два-три пати“, „Кога ќе го вратам телефонот, никој не прима. Се изморив “,„ Мислам дека ова би можело да биде телефонска измама “… Кој се крие зад овој број?

Ова треба да биде WiZink банка, позната финансиска институција од Шпанија. Целта на повикот не е ништо друго освен да понуди серија кредитни картички за да се донесе сегашната кредитна линија за оние што ги нудат банките.

Како да блокирате повици од 910 31 72 09 и други спам броеви

Постојат неколку начини да го блокирате приемот на повик. Ако имаме паметен телефон, најефикасен начин е да користиме специјална апликација, како што се True Caller или Mr. Број. Додека првиот е наменет за телефони со Android како основен систем, вториот е достапен само на iOS.

910317209, број на спам или имот на која било компанија? 1

Повеќето телефони имаат опција во апликацијата Телефон / повик да блокираат броеви без да користат надворешен уред.

Другите опции што можеме да ги користиме се засноваат на регистрација на веб-страницата на списокот Робинсон. Ова е платформа управувана од Шпанското дигитално економско здружение и предводена од Владата чија главна цел е ограничете ги деловните комуникации на компанијата на приватни корисници. Едноставно регистрирајте ги нашите лични податоци заедно со сите телефонски броеви каде што сакаме да престанеме да примаме повици: за максимум два месеци ќе престанеме да примаме комуникации преку телефон.

Список на спам броеви идентификувани од tuexperto.com

 • 918382964
 • 912041600
 • 912135900
 • 662991273
 • 912016240
 • 912916065
 • 911251946
 • 935010142
 • 900861783
 • 921750012
 • 910210912
 • 693955444
 • 910950608
 • 918288511
 • 644908448
 • 983070391
 • 601617251
 • 987795168
 • 912582550
 • 3346249265
 • 911418290
 • 6672809200
 • 931770578
 • 2626 година
 • 954328565
 • 556
 • 911455784
 • 962012007
 • 910768022
 • 800760150
 • 932142205
 • 900900861
 • 918288528
 • 662991941 година
 • 636634795
 • 912048500
 • 965060481
 • 900920803
 • 912860985
 • 917371066
 • 964800099
 • 1170539014
 • 965060480
 • 910888992
 • 963787635
 • 917371720
 • 5547428667
 • 917371752
 • 955320964
 • 910887075
 • 965060482
 • 931654470
 • 961011900
 • 911445800
 • 965060483
 • 807499577
 • 964515638
 • 910608913
 • 954781254
 • 934749087
 • 9862412138
 • 924980635
 • 983070322
 • 965060479
 • 961169743
 • 919330099
 • 911113870
 • 965060464
 • 910317147
 • 919330096
 • 965060470
 • 9862412138
 • 949890912
 • 920330633
 • 910603162
 • 949896210
 • 912048501
 • 931811208
 • 917374579
 • 927979568
 • 910317186
 • 640014722
 • 9452814317
 • 987949936
 • 651089228
 • 964867951
 • 919042991
 • 910317255
 • 912906639
 • 605984383
 • 910482547
 • 607103000
 • 927419105
 • 910768391
 • 917374899
 • 568951142
 • 963233170
 • 08101220174
 • 858701240
 • 966269038
 • 930159188
 • 971571521
 • 965060480
 • 652102589
 • 865956232
 • 910604797

Зачленете се за да добиете најнови технолошки новости во вашето поштенско сандаче. Willе ви испратиме по една е-пошта на ден со резиме на наслови, трикови, споредби, прегледи објавени на нашата веб-страница.

Услуги понудени од Mailchimp

# optinforms-form5-name-поле {приказ: ниту еден;}