Adobe носи нови функции на Photoshop за работна површина и iPad

Adobe brings new features to Photoshop for desktop and iPad 1

Adobe носи нови функции на Photoshop за работна површина и iPad 2

Денес се одбележува триесеттиот роденден на Фотошоп. За да ја прослави годишнината, нејзиниот производител Adobe објави ажурирања и на работната површина и за iPad апликациите.

Фотошоп за Мек

Новите опции во верзијата Mac на Photoshop вклучуваат поддршка на Dark Mode со macOS Mojave или подоцна, подобрувања во работниот простор исполнуваат свесни содржини, подобри замаглувања на леќи и многу повеќе.

Dark UI е една од најпопуларните одлики на macOS. Photoshop сега го поддржува новиот Dark Mode. Системски дијалози како File → Open и File → Зачувај сега одговараат на поставките на вашиот macOS.

Функцијата Lens Blur сега ја искористи GPU-забрзувањето за побрзи перформанси, повеќе шарени bokeh и значително подобрен квалитет на излез.

Резултатите се создадени од алгоритам тимот што го изградил со проучување на првите принципи на физиката и како светлината комуницира со предметите во реалниот свет. Внимателно е наместено да симулира 3Д околина за да се создадат најреални можни резултати, истовремено да се троши и најмалку количество на пресметковна моќ за да не ја запалите вашата машина.

Апликацијата исто така вклучува и подобрувања во перформансите со „повеќе теписи и беспрекорно искуство при спојување“. Noticeе забележите најголеми подобрувања во перформансите во Photoshop за Mac со поголеми документи и кога ја користите рачната алатка за да поштедите околу платното.

Adobe носи нови функции на Photoshop за работна површина и iPad 3

Фотошоп за iPad

Апликацијата iPad гледа неколку свои додатоци на својства кои помагаат да се премости јазот помеѓу таблетот и работното место, започнувајќи со нова алатка за избор на предмети. Adobe вели дека ова е подобро од сè што имало на сите други апликации на iPad.

Еве видео кое го прикажува како акција.

Според Adobe, другите нови можности во Photoshop за iPad, како што се богатите можности и висококвалитетниот излез што одговара на Photoshop за работната површина, ќе се испорачаат откако корисничкото искуство ќе биде целосно исплатено и прилагодено на iPad, допир и мобилност.

Среќен 30-ти роденден, Фотошоп!

Фотошоп прв пат го направи своето деби во 1990 година и оттогаш има влијание врз визуелните уметности и културата, соопшти компанијата преку е-пошта.

Тимот на производи зад Фотошоп продолжи да иновира со брзо темпо, да го открие искуството и да им овозможи на уметниците, дизајнерите, фотографите и многу други да ги донесат своите фантазии и визии во живот. Само минатата година, Photoshop доби награда Академија, лансирана на iPad, и продолжи да прави огромни чекори во интегрирањето на Adobe Sensei AI и функциите на машинско учење, со што ќе им овозможи на уште повеќе луѓе да создаваат.

Компанијата спроведе истражување на повеќе од илјада американски возрасни, што укажува на влијанието на Фотошоп врз популарната култура.

Целосните резултати може да се најдат на веб-страницата на Adobe.