Android 10 ве известува дали USB портот на вашиот паметен телефон е валкан

fossbyte-fevicon-new-logo

најновата верзија на оперативниот систем oogle – Андроид 10 – конечно е достапна за комерцијална употреба со многу нови функции и без име за десерт. Со неколку нови функции на Android 10 (системски темен режим, навигација во движење и многу повеќе), има една нова функција со Android 10 за која треба да знаете.

Андроид 10 ќе ве извести дали USB-портот има нечистотија

Андроид 10 воведе нова функција позната како Загадување за откривање.

џемф сега

Оваа одлика ќе ја оневозможи USB-портата на вашиот паметен телефон ако има остатоци или течност во неа. Beе бидете известени со вибрации и известувања за да можете да видите што не е во ред.

Откривање на загадување на Android 10Слика: развивач на XDA

Затоа, ако USB-портата на вашиот паметен телефон доживее џем “остатоци или течни”, можете да го исчистите за конечно да ја активирате USB-портата.

Откривање на загадување на Android 10

Покрај тоа, можете рачно да ја активирате USB-портата со избирање на опцијата Овозможи USB што се појавува на известувањето.

Новите функции се категоризираат под функцијата Подобрување на употреба од страна на Google, како додаток на функции, како што се темни теми, брз пристап до паричникот, навигација во движење, автоматско Android и многу други.

Андроид 10 открива и прекумерна топлина

ОС, исто така, ќе ве извести дали USB-портата е премногу топла и ќе побара од вас да го исклучите кабелот за полнење или другите додатоци прикачени на него се додека паметниот телефон не се врати на нормална температура.

Се препорачува Android да смета дека 60 степени се важни за уредите со Android, температурата од 65 степени е итен случај за паметните телефони.

Нови функции ќе бидат достапни за сите паметни телефони кои поддржуваат / ќе го поддржуваат Android 10.

Функција „Избриши екран“ на Android 10

Освен ова, Android 10 има необична карактеристика, позната како функција Uninstall Screen, во поставката за употреба на батерии за процесот на екранот.

џемф сега

Сепак, во моментов нема објаснување за тоа што точно се извршува функцијата и дали е грешка.

За потсетување, не можам да ја користам функцијата за време на пишувањето. Сепак, ќе ве ажурирам за неговите карактеристики и ќе ви кажам како работи.

Значи, само со нетрпение очекуваме да овој простор.