Android 10 Go Edition: Оперативниот систем на Google за паметни телефони …

Android 10 Go Edition: Оперативниот систем на Google за паметни телефони ...

Со Go Edition, Google исто така сака да продолжи со снабдувањето на паметните телефони од пониското ниво на влез со Android 10 и неговиот Android екосистем. Со новата верзија на тенок оперативен систем, компанијата ветува поголеми перформанси и безбедност за паметните телефони со максимум 1,5 гигабајти меморија.

10 проценти поголема моќност и ново шифрирање

Додека евтините смартфони во опсегот на влезното ниво беа отстапка за слаб хардвер со застарена верзија на оперативниот систем „Андроид“ на Google на пазарот, и затоа веќе беа несигурни и некомпатибилни за време на купувањето, компанијата контролира – почнувајќи со Android 8 Oreo и потоа Android 9 Pie во Go Edition: повеќе или помалку успешни од 2018 година. Со Android 10 (Go Edition) сега следува третата шега, на вкупно 1.600 уреди, вклучувајќи Уредите за влез на ниво Nokia, Samsung и Xiaomi се користат во повеќе од 180 земји. Google зборува за 500 производители кои ќе нудат паметни телефони со Android 10 (Go Edition).

1Get .600 уреди во над 180 земји Андроид 10 (Go Edition) 1Get .600 уреди во повеќе од 180 земји Android 10 (Go Edition) (Слика: Google)

Пред сè, Google ветува поголема приватност и го именува своето ново развиено криптирање “адиантум„Тие нудат поголема безбедност и треба да имаат позитивен ефект врз перформансите преку умерена употреба на послаб хардвер. Гугл докажува дека новото Go Edition е 10 проценти помоќно од неговиот директен претходник, кој имаше Работи без криптирање.Според Google, дополнителната моќност главно се рефлектира во апликациите, кои исто така започнуваат десет проценти побрзо.

Нови и специјално прилагодени апликации Go

Понатаму, се вели дека новото Go Edition ги подобрило специјално прилагодените апликации Go. Ова е како Google Go добива функција само за читање со поддршка за АИ. “правејќи трошење на долги текстови лесно како слушање радио преносиНовата функција на Google Lens им помага на лицата со оштетен вид да читаат и да преведуваат текстови што корисникот ги посочува со камерата.Тоа исто така беше и ЈуТјуб. Оптимизирана е за ниски ширини на опсегот и користи помалку волумен на податоци од вообичаената верзија. Go е сега со големина само 10 мегабајти и поддржува обележување луѓе и места на фотографии со помош на АИ мотор кој работи исклучиво офлајн, исто така популарни апликации ширум светот како Uber, Facebook Messenger, Twitter и Spotify. треба дополнително да се оптимизира и сега “Подгответе се„Се. Гугл зборува за целосно оптимизиран екосистем на Андроид.

Непосредно пред глобалното лансирање

Ажурирањето на Android 10 Go Edition се очекува да започне во наредните недели, а во исто време, новите паметни телефони се на глобално ниво од 27 долари пред оданочување. Најпознатите претставници на оваа класа на уреди се Nokia 1, Samsung A2 и Xiaomi Redmi Go. Во оваа земја, изданието Go не е многу распространето, иако апликациите за go се достапни и во германскиот Google PlayStore.