Android 9 Pie ги остварува паметните телефони Xiaomi Redmi 6 и 6A

Android 9 Pie mencapai smartphones Xiaomi Redmi 6 dan 6A 1

Претходно оваа година, веста беше објавена Xiaomi нема да дозволи некои корисници да имаат ажурирање на Android 9 Pie, како уредите Редми 6 и Редми 6А.

Додека е вистина, двата телефони се создадени за пристап до пазарот на ниско ниво со помош на развивачот Android 8.1 Oreo. Сепак, програмерите на Xiaomi ја сметаат оваа верзија на задоволство на своите корисници.

Сликата има празен атрибут ALT; Името на датотеката е Xiaomi-Redmi-6A-y-6A-1024x576.jpg

Се чини дека сето тоа укажува на тоа, Android 9 Pie ќе биде дадена во фази, тоа е причината зошто, клиентите на овој уред ќе можат да пристапат до неа на различни начини и потоа ќе објасниме како да уживаат во ова ажурирање:

Првата прима нова верзија што автоматски ќе се појави на вашите известувања, а втората пристапи до Поставки> За телефонот> Ажурирање на системот и пребарува надградби.

Конечно, со пристап до веб-порталот Xiaomi, преземете ја конфигурацијата ROM> За телефонот> Ажурирање на системот, кликнете на трите точки во горниот десен агол и изберете Изберете пакет за ажурирање.

Доаѓа вашето време и сето тоа е ако сте lубител на технологија и сакате да се продлабочите и да добиете дополнителен приход, краен рок за Прифаќање на уредникот во ClubTech.es. Споделете со колегите, пријателите и другите кои се заинтересирани за технологија. Потребно е само да испратите е-пошта, да закачите „пост“ направен од вас, за тема што ви се допаѓа и да ја испратите тука: [email protected]

Што е ново на Android 9 Pie

Android 9 Pie достигнува паметни телефони Xiaomi Redmi 6 и 6A 2

Без двоумење Android 9 Pie ќе им овозможи на корисниците да ја имаат најдобрата алтернатива во однос на заштитата на нивните апликации. Исто така, тие ќе можат да го користат заклучувањето на лицето како значително подобрување за уредите кои немаат карактеристики за читач на отпечатоци, како што се телефоните Redmi 6A.

Најинтересно за Android 9 Pie е, корисниците ќе имаат можности во опции и во системски апликации, т.е. темниот режим како што може да се види во апликацијата Xiaomi.

Уредите Redmi 6 и 6A ќе ја ценат оваа иновативна верзија под референцата V10.4.1.0.PCBMIXM и Тежи околу 1,3 GB. Покрај тоа, кернелот ќе има нови промени што ќе овозможат присуство подобри перформанси од неколку развивачи со ROM.

Запознајте ги најновите новости од светот на технологијата, приклучете се на Club Tech на Твитер Фејсбук Телеграма