Android Q Бета 6 објавен со подобрена навигација за навигација

Android Q Beta 6 dirilis dengan peningkatan navigasi gerakan

Се приближуваме до официјалното издание на Android Q, затоа што денес Google започна со лансирање на конечното Q бета ажурирање.

Android Q Бета 6 сега е лансиран на уредите на Google Pixel. Ако сте во програмата Бета Андроид и ја извршувате Бета 5, ќе добиете надградби за Бета 6 преку воздух. Корисниците кои не се во програмата Бета Андроид сега можат да се регистрираат за да го пробаат Бета 6. Гугл исто така нуди системска слика ако сакате рачно да трепкате ажурирања.

Другите уреди на Android Q Бета, како што се OnePlus 7 Pro, Xiaomi Mi 9, Nokia 8.1 и Essential Phone ќе започнат со добивање на Бета 6 во наредните недели.

Што се однесува до она што е ново во Android Q Бета 6, Гугл рече дека направи „понатамошни подобрувања“ во движењето Навигација, врз основа на повратни информации од корисниците. „Прво, за да се обезбеди сигурна и конзистентна работа, постои ограничена исклучок на вертикална исклученост на апликацијата 200dp за движењето Назад“, објасни Гугл. “Второ, додадовме поставка за избор на чувствителност за движењето Назад.”

Бидејќи ова е последната бета верзија на Q, Google е повеќе насочен кон измазнување на грубите рабови и осигурување дека сè работи непречено отколку да додавате многу нови функции. Ова сепак работи за да се добие вистинската навигација на движењата, и затоа со нетрпение очекуваме да ја земеме оваа најнова верзија за ротација за да видиме дали е подобрена од претходната итерација на Android Q-betas.

Android Q ќе биде пуштен во продажба во Q3.