Android R: Препраќање помеѓу две СИМ-картички и Снимање на повици

Android R: Препраќање помеѓу две СИМ-картички и Снимање на повици

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Иако Android Q не е ни официјален и дистрибуиран во последната верзија, ние веќе почнуваме да зборуваме за Android R со некои ексклузивни функции како што е можноста за пренасочување на повикувачите помеѓу две СИМ-уреди во случај на смартфони со двојна СИМ и исто така интегрирана функција за снимање повици во оперативниот систем

Android R: Препраќање помеѓу две СИМ-картички и Снимање на повици

Јас само Android Q е на лансирната рампа со објавување на нови функции и поправени грешки што ќе доведат до стабилен систем до август, на мрежата и самите развивачи работат на Андроид Р., новата верзија на Гугл, тоа ќе дебитира во 2020 година но веќе можеме да ве очекуваме некои ексклузивни карактеристики.

Тоа ќе бидеединаесеттата верзија на Android и да ја интегрираат можноста за снимање повици и исто така на напред повици помеѓу две СИМ-картички на паметни телефони способни да управуваат со двојна SIM конекција.

Иако нема ништо официјално, тим за развивачи кој работи на API што ќе послужи како основа за Андроид Р., објави дека има можност да ја интегрира функцијата на снимање на повик и само за временските проблеми веќе нема да го интегрираат на Android Q.

Нашиот тим за развој додаде API за снимање повици на нивната мапа на патот. Тоа е нешто што сакаме да го додадеме во следната верзија на Android. Сепак, некои импликации врз безбедноста и приватноста не спречуваат да вметнуваме API во стабилната верзија на Android Q.

Како да не беше доволно, во кодот објавен од вработен во Google, се појави дека на Android R ќе биде можно напред повикувачи помеѓу СИМ-уреди во двојни СИМ-уреди сите автоматски на системско ниво, а не преку модификација на страната на операторот.

Значи две мали вести кои веќе нè осветлуваат на следната верзија на Android што ќе биде дистрибуирана во август 2020 година.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!