Android R (Android 11) за лесно печатење слики & засилувач; PDF со функција „Сподели на печатење“

Android R (Android 11) untuk memudahkan pencetakan gambar & PDF dengan fitur "Share to Print"

Следната итерација со Android со кодното име Android R и привремено познат како Android 11 се очекува во наредните недели како прв преглед на развивачот, но доживеавме неколку состаноци со софтверот што не е објавен.

Кон крајот на минатата година, пронајдовме извештај што сугерираше дека Гугл ќе вклучува распоред на системски темно режим на Андроид 11. Иако не беше потврдено, ова ќе биде одличен додаток и во Android 10 беше воведен пораст на системскиот темн режим.

Исто така, се препорачува режимот со авион Андроид R да не го исклучува Bluetooth аудио кога се користи, додаток што многу луѓе ќе уживаат на своите уреди.

Android R (Android 11) за лесно печатење на слики и PDF-датотеки со карактеристики

Истекува протекување на Android R

Уште поинтересно е што се чини дека веќе функционира Android R. Минатиот месец Google Pixel 4 кој работи на нов оперативен систем беше виден во Geekbench и само оваа недела, Pixel 2 XL работи пред-објавување на Android R изградбата се појави на Интернет.

Со сите средства, двата случаи силно сугерираат дека изградбата преглед на развивач на Android 11 ќе пристигне наскоро. Кога ќе пристигне, оперативниот систем ќе има уште една карактеристика од претходникот – можност за директно печатење документи без рачно избирање на услуга за печатење од менито Андроид Сподели.

Ова ќе биде можно благодарение на функцијата позната како „Сподели за печатење“. Гугл неодамна спои нова посветеност на AOSP, чија цел беше да овозможи „споделување на печатење“. Оваа одлика треба да го скрати / поедностави процесот на печатење документи од уред со Android.

Android R (Android 11) за лесно печатење на слики и PDF-датотеки со карактеристики

(Извор)

Во моментов, печатење документи од уред со Android бара некој да избере услуга за печатење од менито за споделување, но тоа повеќе нема да постои кога ќе пристигне Android 11.

За жал, се чини дека оваа одлика нема да добие специјално копче на менито Сподели, туку само ќе го скрати целиот процес на печатење со заобиколување на менито за споделување, со што ќе се овозможи апликацијата да испраќа документи за печатење директно во стандардната услуга за печатење. .

PiunikaWeb започна како чиста веб-страница за истражувачко технолошко новинарство со главен фокус на „кршење“ или „ексклузивни“ вести. Во ниеден момент, нашите приказни ги собраа луѓе како „Форбс“, „Фоксњус“, „Гизмодо“, „TechCrunch“, „Engadget“, „The Verge“, „Macrumors“ и многу други. Дали сакате да знаете повеќе за нас? Оди тука.

Разговарајте со експерти за JustAnswer ако имате прашања во врска со:

ОДБИВАЊЕ: PiunikaWeb и JustAnswer се во платена соработка, што значи дека успешното учество на читателот со услугите на JustAnswer ќе резултира во бројни комисии да бидат предадени на PiunikaWeb.

Дали сакате да работите за PiunikaWeb? Willе ми биде драго да знаете дека регрутираме.