Android TV додава одлики за складирање на податоци за да видите повеќе содржини

Android TV додава одлики за складирање на податоци за да видите повеќе содржини 2

Google Present создаде неколку нови функции за платформата Андроид Телевизорот за паметни уреди со ограничени врски, вклучително и режим на заштеда на податоци што им овозможува на корисниците да гледаат до 3 пати поголема содржина со исти мобилни податоци, како YouTube.

Новиот режим на складирање податоци со Android TV е претставен заедно со уште три нови функции насочени кон паметни телевизори дома без Wi-Fi мрежи, каде што корисниците споделуваат податоци од телефонот, се вели во официјалното соопштение од Гугл, што ги започна овие функции прво во Индија и потоа низ целиот свет:

Android TV додава одлики за складирање на податоци за да видите повеќе содржини повеќе

Режимот за чување податоци на Android TV е главната карактеристика на новите функции и им овозможува на корисниците на оваа платформа, со ограничени врски со податоци, да користат мобилни податоци со помала потрошувачка, овозможувајќи да се види до три пати поголема содржина со иста количина одвнатре стандардна верзија.

Покрај тоа, додадени се три дополнителни функции за Android TV: прво, систем за предупредување за предупредување за потрошувачка на мобилни податоци од телевизорот; и второ, упатство за објаснување како да синхронизирате Android TV со заедничка точка за WiFi за мобилни телефони.